fredag 23 maj 2014

Svartvit labrador


När hustrun stryker plank försöker bloggaren hålla ordning på hunden. Med tanke på vad som hände häromsistens är det lika bra att han får hållas inom lås och bom (olåsta dörrar forcerar han som bekant galant). Men eftersom husse är en blödig sort (står inte ut med tjatet) är Hjo-Hjo snart ute i det fria igen. Bara ut och hälsa lite, lugn lugn. Men inte då, iväg bara. Hallå, hallå! Planket är vitt och en gång hade vi en svart labrador...


Bäst att lugna ner sig med att gå och titta till Vättern lite. Upprörda vågor slår mot strand fastän ingen vind alls, märklig sjö. Och i hamnen har båtarna kommit i vattnet. Turisterna köar för glass, och siken går väl åt kantänka. Inget bekymmer på det området. Bloggaren kan lugnt ta sig hemåt och brottas med hunden.

Läser sedan i tidningen att Robert Aschberg inte är så mycket för selfies. Cyberrymden vimlar av patologiska självbespeglare. Jomen visst. Vi lever i narcissismens tidevarv. Men Hjo-Hjo gillar selfies. Han tycker det är kul, bara kul.

26 kommentarer:

  1. Precis som att Jan Guillou tycker att privatpersoners bloggar är ointressant dravel. Ja, ja... Hjo-Hjo däremot, han har rätt inställning :-)

    Trevlig kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaså Guillou tycker så, illa. Inte så illa med Aschberg tycker jag. Att vi lever i självbespeglingens era är nog helt korrekt. Och det inte bara i cyberrymden.

      Radera
  2. känner igen det med målfärg på hunden (ler),när vi målade huset ....... ja du förstår ,trevlig med värme men det kunde vara liiiite svalare +31 i dag och varmare väntas imorgon ,trevlig helg ,nette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjo-Hjo är jätte-på. På allting. Men han flämtar i värmen - 26-27 grader. Trevlig helg!

      Radera
  3. Svart-vitt är snyggt! Till exempel, hade jag inte redan en svart nos skulle jag se till att få en, för kontrastens skull. :)
    Vore jag svart skulle jag absolut sett till att på på mig lite vitt (när matte målade altanräcket).
    Kul att du tittade in till mig. :)
    Kasper

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du tittade tillbaka Kasper! Man måste vara med överallt. Fortsatt trevlig fredagskväll!

      Radera
  4. Är man så glansig och fin som du är så tycker jag att det är självklart att du ska ta selfies, då kan jag visa för matte vilken fin kompis jag har :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eftersom han är med på så många foton måste han väl gilla det också, eller?

      Radera
  5. Det kan väl vara kul att slippa se allt i svart. Ingen kan väl missa att man hjälper till i alla fall. Är det nu vattenburen färg så nöts den bort så småningom... Kramis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han har vit färg lite här och där, men ingen fara, jag tar bort det med borsten på ett par dagar. Eller tre.

      Radera
  6. Så fint det ser ut att vara i Hjo då! Badvatten och så....Bra när målarfärg ska tvättas av kanske.// Arlo

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjo är verkligen en idyll och bada i den mäktiga sjön kan man göra lite varstans, kallt bara för det mesta. Hjo-Hjo var i och plaskade lite idag.

      Radera
  7. Hjo-Hjo vill väl bara hjälpa till med målningen, kan tro...
    :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, han vill ofta hjälpa till - på sitt vis.

      Radera
  8. Nu vet jag! När ni har bott ett år i Hjo, får du döpa om bloggen till första året med Hjo-Hjo!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, om det finns mer att krama ur Hjo och Hjo-Hjo. Min far han spelte posi-posi-positiv. Grevinnan hon var nega-nega-negativ.

      Radera
  9. Hjo-Hjo borde få hjälpa till. En så villig målare måste ju få använda sin svans till annat än att visa glädje och vifta bort flugor! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trodde aldrig att en valp kunde hitta på så mycket att stoppa ner nosen i, eller sätta tänderna i, eller,,, Inte en filosofiskt lagd labbe i alla fall..

      Radera
  10. Du skulle varit med på vårt tema "Utflyktstips". Det ser verkligen fint ut där i Hjo. Synd bara att det inte finns en bro över Vättern. Som det är nu måste man ju åka runt...
    Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, och det lär vi nog får göra i fortsättningen också. Vi får väl stå på varsin sida och ropa till varandra som Märta Melin och Ture Tyren. Om du minns. Kul va?

      Radera
  11. Det kanske är lika bra att hålla sig lite på avstånd för Hjo-Hjo, när det är målerijobb på gång. Han är ju så stilig och svart och vill väl inte ha vita ränder. Hej hopp!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han såg väl inte ut som en dalmatiner precis, men nog hade han några fina fläckar.

      Radera
  12. Vi målade om i hallen och selma var portad nen hittade ett kryphål och slank in i nymålad hall. Hunden svart hallen vit i normala fall. Nu kom hunden ut kofärgade alltså svartvit och med stor vit prick mitt på nosen. Hallen fick målas om.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket roligt. Det är så mycket man inte räknat med när man skaffar hund. Ha det bra i Skottland!

      Radera
  13. Tack för besöket i tjejernas blogg!
    Själva har vi en envis trädgårdsmästare (Kompis) här hemma. Hon bara SKA gräva upp rabatten!! Husse/matte fyller igen och vips så är hon där och gräver en grop till Kina (eller var hon nu ska ta vägen). #Det är roligt med hund

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vår Hjo-Hjo hjälper också till efter förmåga - egen.

      Radera