onsdag 21 maj 2014

Sommar, isterband och tidaholmsvitt

I skrivande stund har sommaren anlänt till Hjo, 21 grader varmt (23 enligt Foreca, som jag inte riktigt litar på eftersom de tar tempen från Skövde flygplats!). Men det är gott nog. Hjo-Hjo uppsöker skuggan och orkar inte längre bry sig om myrorna och alla andra småkryp som kryllar omkring i gröngräset. Bloggaren bygger vidare på sitt staket, delar en kanna fläderblomssaft med hunden. Det är till att ha det bra. Visst, men det har hunden också.

Och till lunch lagar hustrun isterband med dillstuvad potatis. Ännu en delikatess som fransmännen inte känner till. Men dillstuvat blev det icke ty mjölken var slut. Det blev en innovativ potatis till den småländska korven – råstekt. Och rödbetor och saltgurka därtill. Toppat med en klick smör! Oj, oj, oj! Hur förbjudet borde inte det vara, om man pratar med den gamle fanjunkaren.

Annat att rapportera. Hjo-Hjo slickade i sig lite målarfärg idag, tidaholmsvitt. Men han är pigg och kry, sitter här bredvid och sliter och drar i mina shorts. Vet vad det betyder. Så nu gott folk lägger vi ner bloggandet för idag.
Myrjakt

Toffeljakt14 kommentarer:

 1. Om det är något som smakar sommar så är det verkligen fläderblomssaft! En god sommardrink är att blanda i en skvätt gin och toppa med is...

  SvaraRadera
 2. Myror och målarfärg?!! Ja, det är mycket som ska testas i den åldern... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är så fin Hjo-Hjo, men måste vara med överallt och smaka på allt. Målarfärg trodde man knappast.

   Radera
 3. Nu har sommaren kommit till Sverige verkar det som. Har sett flera bloggar som rapporterar om sol och värme.
  Så gott det låter med er mat. Vissa saker får jag alltid se till att äta under mina besök eftersom USA inte har samma slags utbud.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mat man ätit sedan barnsben och gillar är nog svårt att ersätta för utlandssvenskar. Men även utomlands finns en och annan god maträtt.

   Radera
 4. Jisses då, här sitter jag och blir hungrig, fast INTE på Isterband! Hjo-Hjo's toffel- och myrjakt är väl snäppet bättre än humlor och getingar, men målarfärg... Sicken en rackare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga humlor idag. Målarfärgen var nog ett ytterst litet slick, tror jag. Man tänker sig inte att hunden ska stoppa ner nosen i burken. Han mår bra i alla fall.

   Radera
 5. Jag undrar bara om färgen fastnade?
  Dillstuvad potatis och isterband har jag inte ätit på snart 38 år. Det var då jag gifte mig med Kent som är vegetarian. Jag hade faktiskt glömt bort att det fanns. Så nu får jag väl ställa mig och dillstuva potatis till mig själv - det är väldigt gott.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, skoj! Blev du också vegetarian eller... Fast dillstuvat kan du väl äta ändå.

   Radera
 6. Ååh vad det låter gott med isterband och dillstuvad potatis. Att hitta isterband här nere i Frankrike är nog svårt. Vi får hålla till godo med merguez. Fast dillstuvad potatis äter vi då och då, dock tillsammans med lax.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket god mat i Frankrike, det vet vi alla. Men vi har också en och annan läckerhet. Här i Hjo köper man med fördel rökt sik. Vad kan det heta på franska?

   Radera
 7. Oj det var en färgstark vovve,,Sitter på balkongen och kollar på Hockey,,2-2 just nu,Puh..Haé Bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu står det 3-2 till Sverige ser jag på min app. Visst är det fel årstid att spela hockey. Helgalet.

   Radera