torsdag 8 maj 2014

Göteborgsväder och några bra böcker

Stort paket anlände per post
När göteborgsvädret drar in över Idyllien blir det deppigt värre, ytterligheterna blir så påtagliga. Hunden vill inte gå ut. Och när han på mattan gör vad han måste för fjärde gången får bloggaren ett spel. Ut med mattan på gräsmattan bara och på med sex spänner vatten. Så ja. Och fram med piassavakvasten, kvast kvast, med Hjo-Hjo springande runt om. Upp på tork i regnet. Gissar att grannarna betraktar skådespelet med road min bak gardinen.

Men sedan får man lugna ner sig. Läsa lite i boken om Truman Capote, som stått till sig på hyllan. Angenäm läsning får man                                                                                        förmoda.

Det sägs att Capote skrev Med kallt blod sittande i sängen. Det kunde han gott unna sig, researchen hade varit lång och mödosam, fem år sisådär. Och en hiskligt bra bok blev det.

Värt att notera angående Capote: det är han som är Dill i Harper Lees To kill a mockingbird (Dödssynden). Modellen åtminstone. Två världsberömda författare från samma sömniga småstadshåla i Alabama. Inte illa.

Jaha, då blev det en ganska bra dag ändå till slut. Särskilt som det kom ett stort paket med posten (bild bifogas). 

12 kommentarer:

 1. Tillfälliga bakslag får man räkna med och vem vill gå ut när det är rena hundvädret ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hundväder betyder faktiskt sol och värme, har jag förstått.

   Radera
  2. Capote och Harper Lee.... Tack för lästips! Men jag får lugna mig någon månad... Det är resande som står för dörren just nu - och det är inte dessa författare som finns med i resväskan!

   Stackars vovsing... husse sur och tvär... vädret likaså... Hoppas på en solig sommar både för husse o vovve!

   Radera
  3. Det finns ju andra bra böcker. Fast regnet är bra för potatis och gräsmatta. Grr.

   Radera
 2. Har nyss hittat hit till din blogg. Hur, vet jag inte riktigt, men härlig läsning är det, för hundar det är ju livet de se! Och böcker!
  Gött med en nytvättad och väldoftande matta, hur länge det nu håller i sig ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är välkommen hit! Ska kolla in Dehäreja och läsa lite.

   Radera
 3. Ja, det är mycket en liten Labbe-kille måste lära sig. Men rätt som det är finns allt på plats. Matten kan också rekommendera 'To Kill a Mockingbird'. Den var tydligen riktigt bra. Matten hälsar också att visst är vår nya granne Clivia en labrador.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att allt faller på plats hoppas vi alla. Just nu är han "Killen med vassa tänder".

   Radera
 4. Hoppsan! Här händer det saker vill jag lova! Jag får nog be hussen lägga upp dig i min blogglista. Det verkar som om dina människor förstått att de bästa leksakerna inte går att köpa i hundaffären. Dom finns snarare i garderoben eller i köket. Fast om du ska göra tvåor på mattan bara för att vädret är lite dåligt får du nog ta ut den själv! Har inte dina människor förstått att du är mutbar? Humlor är lite problematiska när man vill nosa på samma blomma samtidigt. Där bör du nog vänta lite tills den flygit vidare. Smart att hjälpa till med att rensa matbordet från smulor, men försök att inte visa hur bra du är på att klättra. Det kan resultera i att dom flyttar upp en massa saker högre upp då. Förmodligen för att öva dig att klättra ännu högre... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ny leksak idag, toalettborsten - lugn, han hittade den oanvänd och inplastad i städskåpet. Väldigt rolig. Tack för länkningen. Hjo-Hjo är mutbar och mutkulor finns alltid till hands i fickan. Men ibland hjälps det inte. Trevlig fredagskväll!

   Radera
 5. Mors..Ja så sant,med lite apelsinjuice blir en liten Ouzo nästan nyttig..
  Om Hjo-Hjo,du får tänka som så att den tiden när han lägger en rova på mattan är förhållandevis kort ändå,rör sig om veckor...
  Hade inte vi,du och jag haft blöjor hade vi skitit på mattan i flera år,Haé Bra Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant, man får ha lite tålamod med lillgrabben.

   Radera