söndag 25 maj 2014

Viktig söndag

Hjo-Hjo struntar blankt i EU-valet. Det gör inte vi och vi struntar inte i Hjo-Hjo. Så vi röstar i omgångar, hundar har som bekant ingen rösträtt och äga icke tillträde till röstlokalen. Vilket kan betraktas som högst orättvist, hundar är ju, som påpekats i tidigare blogginlägg, också människor.

Fin cykel men pakethållare återstår, fram och bak.

Kärleksfull pannbiff. Modell maffig.

Sedan går återstoden av dagen i moderns tecken. Bloggaren får plocka ihop morsdagspresenten, en cykel med dansk touch, pakethållare fram istället för bak. Kedjan smörjes med gräsklipparolja. Mycket stilig cykel och inte så skitjobbig att plocka ihop he
ller eftersom bloggaren vid det här laget börjar känna sig som en någotsånär händig människa. Jamen, man tror knappt sina egna skrivandes ord! Hunden skrattar, så gott det nu går.

Återstår middagen, som bloggaren lagar kärleksfullt och med ett helt annat handlag: Pannbiff med lök och kokt delikatesspotatis. Petit pois, pressgurka och skysås. Detta faller oss väl på läppen, även Hjo-Hjo. Fattas bara.

10 kommentarer:

 1. Jag fick i alla fall följa med in i vår vallokal även om jag är för ung att rösta. Igår hade jag turen att få pannbiffen som blev över, men den var betydligt mindre... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att Hjo-Hjo inte följde med in, alla röstsedlar hade varit för frestande. Pannbiff är mkt gott!

   Radera
 2. En smakbit av pannbiffen är ju myyycket godare än valsedlar, eller hur Hjo-Hjo, för av någon underlig anledning antar jag att du fick smaka ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En liten smakbit fick han, ja. Pannbiff är så pass gott att det borde vara förbjudet för andra än labradorer.

   Radera
 3. Vallokalen gick jag och besökte, men det var för att hälsa på husse som jobbade med eu-valet. Matte däremot röstade. Sedan s a vi hej då till husse och så gick vi på promenad. Den där pannbiffen ser ju smaskens ut. Tror jag ska ge min matte en matsedel så hon vet allt gottigt jag vill äta under veckan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo hälsar att pannbiff är toppen.

   Radera
 4. Jag fick minsann sitta i bilburen i skuggan med bakluckan öppen dom tre minuter som det skulle röstas. för det var i matsalen i skolan och där får inga hundar vara. Taskigt! För dom kanske serverade pannbiff just då!// Arlo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra att bakluckan var öppen, bilar är riktiga hundfällor i denna värme.

   Radera
 5. Vilken god middag! Den går inte av för hackor. Om man vill beställa rökt sik i Frankrike, kan man förslagsvis fråga efter ''poisson blanc fumé'. Men det kan nog vara svårt att få tag i. Hej hopp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sik blir knepigt tror jag också, någon variant på pannbiff blir lättare. A tout à l'heure.

   Radera