torsdag 1 maj 2014

Boxarsvullet vänsteröga


Det verkar föreligga ett symbiotiskt förhållande mellan hund och husse. Igår ådrog sig husse fläskläpp och i morse vaknade Hjo-Hjo med boxarsvullet vänsteröga. Stackars hund. Vad annat göra än att uppsöka veterinären i Skara.

Två polare.

Hjo-Hjo uppför sig exemplariskt och viftar på svansen, måhända mera inställsamt än glatt, när han får såväl illröda som giftgröna droppar droppade i ögat. Och salva därtill. Men sedan är det klart, och inga fel på hunden annat än ett infekterat öga. Sådant går över.

I Skövde frestar den gamle fanjunkaren Hjo-Hjo med Mamma scans köttbullar. Hopp och hopp och hurra! Lite fjäskigt kanske, vet så klart att hunden aldrig glömmer en köttbulle.


Och i Skövde kissar hunden för första gången utanför gräsmattan i Hjo! Duktig vovve! Han ser närmast förvånad ut över husses beröm. Spänningen är olidlig. Kommer Hjo-Hjo att ta med sig detta beteende hem till Hjo? Fortsättning följer.14 kommentarer:

 1. Hoppas att han snabbt kryar på sig! Fint i Simsjön!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt fint i Simsjön, skir grönska, vacker sjö.

   Radera
 2. Hej Svejs!
  Jag måste fråga vad fick husse fläskläppen ifrån. Hoppas lille gubbens öga blir bra snart. Jag har hund så jag vet hur tråkigt det är när det är något som felas dem.
  Jag måste tacka för alla dina gulliga kommentarer hos mig. Jag är inte riktigt kry därför blir det dåligt med kommentarer ifrån mig.
  Hoppas att jag snart får svar på vad de skall göra med mig. Det är väntan som är det värsta innan man får reda på vad man lider av.
  Ha en fortsatt fin helg. Kramizzzzzzz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack för din kommentar, hoppas du får reda på vad som fattas. Fläskläppen kan du läsa om i gårdagens inlägg.

   Radera
 3. Fläskläppar och svullna ögon och jag vet inte allt! Det där Hjo verkar vara rena rama Vilda Västern ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ikväll har han kliat sig hela tiden, vet inte vad det är. Nu sover han lugnt här bredvid.

   Radera
 4. Hund och husse följs åt - även med skador.
  Tur att det "bara" var en ögoninfektion.
  Man kan ju hoppas att Hjo-Hjo kan ta med sig kissvanan hem till Hjo. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan hoppas, men inte denna morgon tyvärr.

   Radera
 5. Jag tror helt klart på det där med kisseriet på många olika platser framöver. Han kan helt enkelt inte låta bli, vänta bara. :)
  Ögat kommer också att bli bra, men visst är det trist när en liten älskling får besvär. För en valp ska vara glad och kry och hitta på en massa hyss. Bita i husses dojjor och sånt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nytt veterinärbesök, denna gång på Almnäs här i Hjo. Hunden har nog fått sig ett getingstick. Svullen på öronlappar, ögon och nos. Kliar sig. Kortisonspruta och dito piller. Nu blir hunden bra!

   Radera
 6. Men vilken otur! Fast kortison brukar ordna till det mesta. Herr Hund tuggade i sig två kartor inklusive förpackningen en gång... Det är inte någon reaktion på salvan till ögonen som han har fått? Krya på er båda två!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kortison var ordet. Läs nytt inlägg som publiceras nu!

   Radera
 7. Verkar vara en uppfinningsrik liten rackare...........galgtricket har jag inte sett tidigare.........ha en skön helg...............

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, han kan allt lite av varje. Pigg nu.

   Radera