onsdag 30 april 2014

En propp på Valborg

Idag går bloggaren på en propp, springer rakt ut i trädgården från altanen – tror han. Men hustrun har dragit för glasdörren. Smack, smack, dånk. Fläskläpp, huvudvärk och platt näsa. Man tror inte det är sant. Blodspillan uppstår Hjo-Hjo förutan. Detta år firas en tillplattad Valborg, i dubbel bemärkelse. Påminner lite om en engelsk bulldogSå nu är det läge att citera Lars Gustafsson igen: Vi börjar om igen. Vi ger oss inte. 

Dagens Hjo-Hjoträning: gå fint med husse till soptunnan, bära kompostpåsen så stolt i munnen. Skojar bara, det tricket blir aldrig av. Däremot går vi fint till postlådan och bär tidningen tillbaka till matte. Tassar på som om han aldrig gjort annat, får så mycket beröm att han kissar ner sig på förstubron.

Inga bildbevis på dessa events. Men väl på toalettrulletjuven, den amerikanska blåbärsbuskbitaren och den vackra hunden på förstubron.
14 kommentarer:

 1. Ni gör verkligen framsteg även om just mötet mot glasdörren väl får bokföras på minuskontot...

  Trevlig afton!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojoj, glasdörrar är farliga! Jag har gått in i en glasdörr på ett hotell... ingen fläskläpp eller blodspillan... men väl ett tjongande ljud som gjorde att all verksamhet i lobbyn stannade upp för ett stund. Inte kul det heller. Ha en bra valborg, även om tillplattad. Det kommer väl att snöa i alla fall....

   Radera
  2. Här fanns ingen åskådare som tur var. Panodil och ispåse och läpp och huvud känns rätt bra. Klar för matjessillen mao. Trevlig Valborg!

   Radera
 2. Oj ,inte så trevlig men det går ju över,Trevlig Valborg ändå ,Nette

  SvaraRadera
  Svar
  1. En isbit på läppen och Valborg blir bra. Trevlig helg!

   Radera
 3. Vilken tur att det inte blev större skador. Just glasdörrar kan verkligen vara luriga.
  Ha en fin Valborg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade för bråttom, blev oerhört förvånad och tillplattad. Men ingen fara. Trevlig Valborg själv, firas väl inte i USA.

   Radera
 4. Stackars hussen, glasdörrar kan vara förrädiska. Stilig Hjo-Hjo på förstubron!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stilig var ordet. Fast nu är han svullen på vänster öga. Kanske har han fått ett getingstick, vet inte. Bekymmersamt.

   Radera
 5. Nu har vi länkat till er, hoppas OK!

  SvaraRadera
  Svar
  1. OK, då lägger jag till Parisercollie till min blogglista.

   Radera
 6. Ajajajaj hussen! Men Hjo Hjo , du sköter dig ju fint. Gör precis sånt som man ska i din ålder! Förresten, du kanske kan bli hussens ledsagarhund och hjälpa honom från framtida kraschar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra förslag, labbar är jättebra blindhundar!

   Radera