lördag 12 april 2014

Speedkulan Elton på besök

Igår kom Elton, belgaren, upp från Göteborg. Hjo-Hjo blir överförtjust och leken börjar per omgående och består mestadels av att hundarna springer runt runt, Elton först och Hjo-Hjo efter. Lite enahanda kan tyckas, men så går det till i hundarnas värld. Förresten är det mest Elton som springer, han far runt som en speedkula och Hjo-Hjo blir varvad på momangen. Han ställer sig snart vid sidan om och betraktar uppvisningen.

Observera Hjo-Hjo i soffan! Klicka på bilden.
Men Hjo-Hjo tycker att Elton är en aning egenmäktig eftersom han pinkar i matskålen, Hjo-Hjos matskål. Men en labbe är sällan långsint, han glömmer tarvligheterna och går vidare. På kvällen är de polare igen. Och Elton har underbett så han bits inte.

Riktigt söt är han på fönsterbrädet, där han står och spanar efter matte. Kommer hon aldrig nångång från det där jäkla loppiset!?


14 kommentarer:

 1. Ja den liknar ju inte en harpluta,,men han som rår om den avbildade kallade den för en Harpluta,,eller om han sa Lutharpa..men det rätta originalnamnet är nog "KORA"..Haé Kram.

  SvaraRadera
 2. Med en hund har man aldrig långtråkigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej minsann. Fart och fläkt mest hela tiden.

   Radera
 3. Den nedersta bilden är verkligen bra! Kul med fyrbent besök. Våra grannar har precis blivit med valp och det uppskattas av våra fyrbenta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, kul. Men ordentlig fart både inne och ute. Vi har rundgång i huset.

   Radera
 4. Svar: Tänk om min hund kunde lära sig att bära saker. Jag tror inte ens att köttbullar skulle få honom till att göra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo bär GP från Matte vid ytterdörren till husse i hallen, vilket är ca två meter. Han brukar släppa tidningen på halva vägen eftersom han har så bråttom till köttbullen. Men i morse nådde han ända fram med GP! Duktig vovve!

   Radera
 5. Jag kan inte göra annat än att skratta. Jag tryckte just på knappen och skulle kommentera hos dig, när jag såg att du hade lagt en kommentar till hos mig.
  Det är både härligt och jobbigt när hundarna far runt som skållade troll. Vår dotter har två som kan sätta igång rejält ute och inne också förresten.
  Svar: Jag vet att jag skrev om en het potatis i mitt senaste inlägg. Det är inte PK, men jag såg det jag såg och jag tycker inte om att sopa saker under mattan. Jag hade visserligen kameran med, men där går gränsen för hur man kan göra. Rumänien tar bara ut en tredjedel av sitt bidrag från EU som är riktat mot romerna, för man inte vinner några val om man hjälper sina medborgare som har det svårt! Jag blir galen bara jag tänker på det! Ju fler tiggare som kommer hit desto mindre pengar får dom. I centrala Göteborg sitter dom med ca 40-50 meters mellanrum, men det vet du väl redan, eftersom du kommer härifrån
  Ha det gott - det här blev en lång kommentar! Sorry!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lustigt så det kan bli.
   Jo, det är bedrövligt i Gbg, allrahelst som det inte är våra egna tiggare. Fast vore det det vore det än värre förstås. Och i Rumänien kan de nog hålla sig för skratt. Tråkigt detta.
   Men hunden växer och får valpspel och har det bra.


   Radera
 6. Haha, jag hade velat se Elton och Hjo-Hjo leka! Lärde inte Elton Hjo-Hjo nåt mer användbart än att springa runt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att umgås hundar emellan, och en äldre hund. Fast jag tror han är rätt social faktiskt. Ses i påsk!

   Radera
 7. Det är inte bara hundar som springer runt runt och jagar varandra. I synnerhet om de bor i ett hus där det går...
  Du får väl sätta undan matskålen nästa gång Elton kommer på besök.

  SvaraRadera