lördag 26 april 2014

Lång dags färd mot skomakarlådan

På bordet står skomakarlådan och ser hänförande ut, den skånska potatisen icke att förglömma, eller saltgurkan. Men stopp där, det har allt varit en lång dags färd fram till skomakarlådan.

Jo, hunden gnyr cirkus 4.30 på morgonen. På med paltorna bara och ut, husse bär i vanlig ordning Hjo-Hjo nerför trapporna. Allt avlöper enligt plan. Gott. Sedan dricker hund och husse varsitt glas svartvinbärssaft och somnar om i soffan. Två kompisar, varav den ene bits, på samma kudde.                                                            
Grynkorv till lunch. Jag vet, det är helt fel årstid. Men det hjälps inte, det smakar lika bra ändå. Och Hjo-Hjo har idag ansökt om medlemskap i Grynkorvens vänner.

Sedan måste det grävas på den perenna rabatten, den 18-gradiga sommarvärmen till trots. Hjo-Hjo övervakar att det går rätt till men har lite problem med svartmyrorna i gräset, och med humlorna, som är stora och talrika i Hjo.

Grekiskt bröd smakar också bra.
Och eftersom bloggaren ändå har flåset igång sticker han emellan och bakar två limpor maltesiskt bagarbröd.

Det var en förskräcklig karl att vara präktig. Nja, han tar sig snart ett glas vin, och då är inte klockan mer än tre. Och skomakarlådan får hustrun trolla fram. Det gör hon rätt bra. Den skulle platsa på vilken stockholmsrestaurang som helst. Som Mannerström skulle ha sagt. 

12 kommentarer:

 1. Nåja, arbetsfördelningen verkar fungera bra på alla vis och då klagar man icke!

  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Har anammat ditt förslag att gå ut på framsidan, inte så väldigt mycket besvär även om dörren inte används i vardagslag. Väntar bara på att det ska ge resultat.

   Radera
 2. Vilket tidigt uppvaknande, skönt att få somna om sen :) Det är viktigt att vara med när det är trädgårdsgöra för vi gräver snabbare än mattar och hussar och ibland vill de ha lite hjälp, ibland utan att ens veta om det själva ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo är inte nöjd med att jag flyttade jordgubbsplantorna från ett ställe till ett annat. I ett oövervakat ögonblick kanske han bestämmer sig för att flytta tillbaka dem.

   Radera
 3. Hoppas att det ska fungera. Det kan vara svårt att lära unga hundar sitta ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att det funkar - så småningom.

   Radera
 4. Gläds åt dina epistlar. Som vanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beröm lapar man tacksamt i sig. Tack Mira!

   Radera
 5. Det var en intensiv dag ... med en tidig början.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men aldrig tråkig. Som var skräcken inför pensionsavgången.

   Radera
 6. Skomakarlåda ställer jag upp på till 100%, men grynkorv och uppstigning kl. 04.30 passar jag på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är vi så matglada, hunden redan 4.30.

   Radera