fredag 11 april 2014

Hunden i trappan

Hjo-Hjo har ett morgonproblem, och problemet är också husses och mattes. Det är den branta trappan upp till sovrummet. Upp går bra men inte ner. Vilket betyder att husse bär hunden nerför trappan varje morgon. Vi är väl ungefär lika kissnödiga båda två, och innan husse snavar och fördärvar både sig själv och hund får det bli ändring. Trappträning med andra ord.
Sagt och gjort. Upp går galant. Men sedan ner. Hjo-Hjo konfunderad, ett steg i taget, drar sig obegripligt nog mot innerkurvan där trappan snarare är ett stup än en trappa. Husse och matte skräckslagna: Hjo-Hjo – håll ytterkurvan! Eftersom han är en klok hund gör han som husse säger, åtminstone om han får lite leverpastej på halva vägen. Och ner kommer hunden, alla fyra tassar på golvet. Underbart. Duktig vovve! Leverpastej igen och fortsatt träning i morgon. Vi ger oss inte.
Och nu något helt annat. I brevlådan idag: Fransyska visiter av Siv och Key Nilson. En oumbärlig kulinarisk reseskildring för alla frankofiler. Boken finns bara att köpa antikvariskt, så så fick det bli. Glad morgon, god bok. Jag bläddrar och äter mig fram mellan Cassis, Entrevaux och Digne-les-Bains. Mums!

10 kommentarer:

 1. Det är nog svårt det där med trappor i början men sen går det i ett huij.trevlig helg ,Nette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevlig helg!
   Tror han klarar det galant om cirka en vecka - hoppas.

   Radera
 2. Det är min favoritbok plus uppföljaren. Vi använder dem som resehandböcker och ser till att få autografer när vi stöter på kockarna som omnämns. Mycket trevliga böcker, tycker Maggan och PO66 som bor i franska Ceret

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Och Ceret är också trevligt!

   Radera
 3. Vi har fuskat lite eftersom våra hundar är på bottenvåningen. Men när de ska bada är det en trappa upp som gäller. Ibland går det hejvilt till! Men de lär sig med tiden :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo har övat på egen hand nu på morgonen. Lite försiktigt men fullt godkänt.

   Radera
 4. Svar
  1. Kan inte göra annat än hålla med!

   Radera
 5. Ja, det där begriper jag inte. Emser envisades också med att hålla innerkurva nedför trappan. Och på landet vill han bara gå på den sida av trappan som inte har påklistrade halkskydd. Mystisch...

  SvaraRadera
  Svar
  1. I hundarnas värld är det nog helt logiskt.

   Radera