måndag 28 april 2014

Hjo-Hjos favvoprylar

Hjo-Hjo är stora killen, fyllde 15 veckor igår och firade med fyra trädgårdssnäckor och några maskrosor. Sedan pannbiff med potatis och yoghurt, konstig kombination, men ner gick det utan minsta mankemang. Och träffade kompisarna Molly och Samantha på promenaden, vilket var dagens höjdpunkt, utfodringarna undantagna.

Rena hundleksaker platsar inte på Hjo-Hjos topplista. Favvoprylar för tillfället är 1. Rotborsten. 2. Ett konservburkslock. 3. Piassavakvasten. 4. CD-skivorna (förbjudet). 5. Vattenhinken. 6. Toarullar, men det ska vara papper kvar på dem (förbjudet). 7. Böcker (vissa förbjudna andra tillåtna. Knepigt knepigt. Lenins valda hänger med än, svårtuggad. Har noterat att hunden kastat ögon på Murakami och McEwan, men där är det stopp). 8. Skor och tofflor (också förbjudet/tillåtet – vad ska hunden tro). Med på listan också en och annan stenbumling att bära omkring på. Har jag glömt något? Ja, fjärrkontrollen, men den ligger utom räckhåll nuförtiden.

Husses pyjamasbyxor fladdrar så där förföriskt runt benen. Och strumpor fastnar också i tänderna. Knytskor är inte att tänka på.

Kajor och humlor är besynnerliga varelser.28 kommentarer:

 1. Det är inte så lätt alla gånger att vara valp ;-) Kan informera om att vissa saker förblir favoriter väldigt länge... Men skam den som ger sig ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag nog. Fast inte heller en hund kan bita på allt hur länge som helst - hoppas jag.

   Radera
 2. Hjo-Hjo verkar ha bra och speciella preferenser. Husse får väl snabbt klä på sig på morgonen om han inte vill ha sönderbitna pyjamasbyxor - eller ha kortdito. Jag tror faktiskt pojkar är värre, kommer bara ihåg att min Lina i mitt tidigare liv åt upp en och annan sko och handske.
  PS. Det var jobbiga bokstäver denna gång att försöka tyda för att publicera. Lättare när det var bara siffror.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror också pojkar är värre. Fast han är väldigt rar också. Angående koden som ska tydas - tror du kan generera ny kod genom att klicka på symbolen som ser ut som en pilcirkel.

   Radera
 3. Roligt att inga av leksakerna platsar på listan. Tur dock att toaborsten inte heller är där.

  H

  SvaraRadera
 4. Han är som de flesta barn - nyfiken på världen och går på upptäcktsfärd och lär sig sig (förhoppningsvis) något under tiden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar som om ska lära sig allt med tänderna. Just nu biter han på stolsbenet där han ligger vid mina fötter.

   Radera
 5. Ler åt rotborsten men är det samma som här i Finland ,En sådan man skurar golv med .Vi har lite andra benämningar här på saker och ting än i Sverige .Selma hittade en rotborste på golvet när hon var lika stor som borsten sedan dess har det varit hennes den finns ännu men ganska sliten den har varit med om en hel del ,,hälsa Hjo-Hjo,Nette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma betydelse. Ligger inte bland hans saker så den vänjer han sig nog av med. Men han är förtjust i borsten.

   Radera
 6. Visst tycks hundra och småbarn ha mycket gemensamt.
  Tuggandet på olika saker är en likhet.
  Kan tänka mig att man måste "hundsäkra" ett hem till viss del.
  Pannbiff och yogurt låter intressant. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del gemensamt. Hundsäkra var bra, man kan t ex inte ha laptopen var som helst, inte med elsladden i i vart fall. Pannbiff och yoghurt: Hundar är inte så noga med snygga upplägg.

   Radera
 7. Haha, klart att han ratar tillrättalagda fåniga leksaker, när det nu finns så många fantasifulla inom räckhåll! Det är en sund krabat med sinnena i behåll. Den där rotborsten ser verkligen spännande ut, för tänk att räkna ut hur balansen blir bäst när man bär den... det är rena rama fysiklektionen för en valp.
  Ge sötnosen en klapp från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår honom också. Det är bara att se sig omkring i huset, det finns hur mycket som helst att undersöka. Jag klappar honom nu,

   Radera
 8. Jag förstår Hjo-Hjo. Lenin ÄR svårtuggad.
  /Roland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mannerström finns också i bokhyllan. Läckrare kanske (men förbjudet).

   Radera
 9. Det var ingen dålig topplista Hjo-Hjo har. Även hos mig var tofflor en klar favorit under valptiden. Och mattes ballerinaskor. Hej hopp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast nu tycker vi att han har lugnat ner sig. Kanske, kanske inte. Man tror ju allt gott om sina barn.

   Radera
 10. Mysig tio i topplista Hjo Hjo hade..
  Ja visst hade vi lätt att sätta namn på våra lärare,,jag hade "Rödtoppen" han var lätt rödhårig,en "Biljardbollen" han var flintis..Haé Bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Piassavakvasten ligger inte i hans lekkorg. Men glöms inte i förstone.

   Radera
 11. Grattis till de 15 veckorna :D Nu är du lika gammal som jag...nästan. Jag fyllde 15 år för inte så länge sen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Laikagumman! 15 hundår, en respektabel ålder.

   Radera
 12. Han har god smak Hjo Hjo tycker jag....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trädgårdssnäckor och piassavakvastar. Sämre saker kan man väl ägna sig åt.

   Radera
 13. Hjo-Hjo saknar inte sysselsättning ser jag.
  Nu får ni ha en fin och trevlig helg!
  /SA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, här är fullt upp. Trevlig Valborg!

   Radera
 14. Hjo-Hjo! Det var alls inte länge sen jag var 15 veckor och jag gjorde precis likadant som du! Kvastar, borstar och skor var ju helt oemotståndliga kommer jag ihåg. Förresten nästan allt annat också. Jag ska berätta för dig att det där med skosnören är fortfarande näst intill omöjligt att knyta här i huset fast jag är tio månader ;-) // Arlo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur är finns ju både sandaler och boots.

   Radera