onsdag 9 april 2014

Ha det gôtt!

Nu verkar Göteborgsvädret ha nått Hjo, regn igår och regn idag. Hunden vägrar att gå ut och kissa, att sätta ner rumpan på trasmattan är bra mycket behagligare. Och ska vi tala klarspråk är husse lite grängig av för många tidiga hundmorgnar. Grr. Vad göra?


Svaret på detta eländiga nödrop är givet och självklart. Var är det björnen bajsar? Man puttar in David Byrne live at Union Chapel i DVD-spelaren. Once in a lifetime och depressionen är ett minne blott. Hjo-Hjo biter förnöjt på Taimanows spelöppningsteori : Nimzowitsch – Indisch, vilket är förbjudet, men Herre Gud, schack har husse inte spelat på årtionden. Lite förståelse får man ha med en hund med vassa, kliande tänder.

Och Byrne dansar och sjunger, och så gör bloggaren. Ha det gôtt! Om man säger. 

4 kommentarer:

 1. Måste lyssna på Byrne nästa gång jag stryker skjortor. Han verkar uppiggande. Förstår att hunden gärna konsumerar schackböcker - de är ju inte till så mycket nytta längre när det finns dator...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns något som kallas korrespondensschack, där man spelar via snigelposten. Låter väldigt nördigt idag men var ganska kul. Vet inte hur det går till i dag. Var och en sitter hemma med varsitt schackprogram i världsklass? David Byrne är bra - men det går bra med Adele eller Amy Winehouse också! T ex.

   Radera
 2. I valptider är alla knep tillåtna ;-) Ser ut att vara skönt att sitta där i soffan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart att det är lite knepigt ibland. Han kallas Sleven. Gissa varför. F ö är han både duktig och fin.

   Radera