lördag 17 maj 2014

Den Hjoska rivieran

Den Hjoska rivieran. Cap-Martin i fonden.

Mycket gott har bloggaren ätit i sina dagar och mycket av detta i la France. Men sjömansgryta har aldrig serverats i detta fagra land, vilket helt klart måste betraktas som ett minus. I Hjo däremot. Sjömangryta, the Toppermost of the Poppermost, som John Lennon skulle ha sagt. Och Hjo-Hjo har fått en ny favoriträtt, vaff, vaff (men bort med löken om hunden ska smaka, och det ska han ju).Hund har norpat äpple från komposten, gammalt från i höstas.
Mera jämförelser. Inget talar för att den Hjoska rivieran har något gemensamt med den franska. Men det har den, med lite god vilja. Cap Martin ser man tydligt åt Jönköpingshållet till, och Menton är Hjo förstås. i bukten. Självklart, vad annat? Inte så många restauranger längs Strandpromenaden kanske, och Vättern är kall, men annars så...


Vad gör man mer i Hjo denna sommarlördag i maj? Ja, man klippe-klippe klippe-klippe gräsemattan, och den blir så fin*. Och Hjo-Hjo busar med A
migo, som fyller två år idag, ger sig inte en tum. Honom får ni problem med, som min morfar sa om vår första hund för hundra år sedan. Och så blev det.


*Häjkon Bäjkon Band

14 kommentarer:

 1. Tja, får man inga färska äpplen så får man väl ta vad som bjuds. Sjömansgryta låter som en alldeles förträfflig maträtt - utan lök då... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äpplen från komposten är mycket goda - om man är hund vill säga.

   Radera
 2. Menton ja... Där tillbringade jag några härliga dagar under en tågluff... Nu får jag hålla mig till min egen sydskånska riviera som inte är den sämsta alls!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Promenade du Soleil är svårslagen. Skånska rivieran är också fin. Och Hjoska. Trevlig söndag!

   Radera
 3. Det där med kompost känner Hilda igen. Vi har en granne med en liten stuga och en STOR kompost. Tanten lägger allt hon inte äter upp i sin kompost. Och till komposten söker sig Hilda nästan varje dag. Och matte får alltid gå och hämta henne. Hilda slår dövörat till när matte ropar och ropar på henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så rolig är inte vår kompost, mest gamla äpplen och gräs. Den där stora komposten skulle Hjo-Hjo också gilla.

   Radera
 4. Riv-i-öra? Fattar ingenting! // Arlo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lilla gubben, visst är det gott att klia sig i örat. Men på den hjoska rivieran hoppar man ner i Vättern, badar. Gött för en vovve.

   Radera
 5. Den Hjoska Rivieran tycker jag ser fantastiskt vacker ut. Mycket grönare och finare än den vid Medelhavet.
  Hjo-Hjo kommer att bli en riktig gourmetätare. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo, strandpromenaden här är mycket vacker. Kan meddela att Hjo-Hjo även älskar sitt torrfoder, som knappast smakar sjömansgryta, men så är det. Märkligt.

   Radera
 6. Äpplen från kompost... hmm, mjää jag håller mig nog till sjömansbiff :) Allt köttigt gott går före grönsaker för mig, fast morötter gillar jag förstås men sådana har jag aldrig hittat i en kompost.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halvförmultnade äpplen är inte det sämsta, inte för en labbe i alla fall.

   Radera
 7. Håller med om att udden påminner om Cap Martin. Husen till höger liknar dock inte de i gamla stan i Menton tycker jag.
  Hjo-Hjo ser ut att må väldigt bra, så blank och fin som han är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, man får ha god fantasi vid denna jämförelse. Kanske vill jag bara säga att strandpromenaden är jättefin, För det är den ju i Menton.

   Radera