fredag 2 maj 2014

Humlechock


Hjo-Hjo mår inte bra, han kliar sig och han biter sig. Och han hoppar sig och tossar sig. Det får bli ett nytt veterinärbesök, denna gång på Almnäs här hemma. Och farbror veterinären konstaterar omedelbums att här är det en humla som varit framme. Hunden är svullen på öronlappar, ögon och nos – rena humlechocken. Allergi alltså. Så var det med den ögoninfektionen.

En kortisonspruta i nacken och några piller i maten morgon och kväll. Redan imorgon kommer han att må mycket bättre. Säger favoritveterinären på Almnäs, och det hörs att han menar vad han säger. Husse och matte andas ut och sänker samfällt sina uppdragna axlar.

På så vis kan man säga att resan till Skara gjordes helt och hållet i onödan. Jo.

Vad kunde det gå på då, ett sådant där jourbesök i Skara på Första maj? Skjortan, kan man lugnt påstå. Skjortan. Men vad gör man inte för sina telningar. Och hundar är väl också människor. 

18 kommentarer:

 1. Vad skönt att det kommer bli bra igen. Klart att vi hundar är lite människor också :) Ibland så mycket mer kloka än våra tvåbenta dessutom ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu kommer han att bli bra igen. Och hundar är så klart också människor.

   Radera
 2. Lille vännen - det är inte roligt att vara allergisk när en humla har varit framme. Jag har bränt mig på en humla en gång och det satt i i två veckor...hemskt! Hoppas att lille Hjo-Hjo snart mår som en Hjo-Hjo ska må!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han mår bättre nu. Men fortfarande nyfiken på humlorna. De kommer in på altanen, stora och många.

   Radera
 3. Stackars dig Hjo Hjo! Tänk att en uslig humla kunde ställa till det så både för dig och i hussens plånbok! Hoppas du mår bästa bra i morrn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sover i fåtöljen, klart bättre redan!

   Radera
 4. Oj vilken otur ni haft med alla sorter på en gång .Ja det går nog åt ene och annan skjorta när man ska besöka veterinär på helgen ,det är ju då det händer, hoppas kommande helg blir trevlig ,Nette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo uppåt ikväll, besök av dotter från Sthlm. Nu har han somnat i fåtöljen - nytt sovställe.

   Radera
 5. Skönt att hjälp fanns att tillgå så att Hjo-Hjo snabbt blir pigg igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar redan mycket bättre. Inget kliande längre.

   Radera
 6. Men stackars Hjo Hjo vad jobbigt. Matten blev bränd av en humla för många år sedan och hon har inte glömt det än. Hoppas du mår bättre idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobbigt tydligen,har inte bränt mig själv. Men dotter som barn.

   Radera
 7. Det är inte lätt för en valp att veta med som är leksak eller inte! Fördelen är i alla fall att kortison har snabb effekt. Läser dessutom att han redan är bättre :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han ser normal ut idag. Har inte kliat sig mer än normalt heller! Ser bra ut.

   Radera
 8. Även närproducerade veterinärer är att föredra, således...

  SvaraRadera
 9. Ja hundar är också människor hihi! Utan tvekan... själv har jag ett "hundbarn" , hund som bestämt tror hon är ett barn...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har börjat jobba på att Hjo-Hjo ska förstå vad han är - hund. Vi får se...

   Radera