onsdag 14 maj 2014

Klick Hjo-Hjo, klick!

Inklickningen har börjat! Tror Hjo-Hjo börjar fatta. Ett klick från husse och det vankas levergodis. Nu kör vi! Med klickerträning, beröm och levergodis kan den busigaste vove bli rena mönstereleven. På det området är inte hundar stort annorlunda än människor.


Angående gårdagens Small town, som rätteligen borde vara Smalltown. Varför skriver då karln inte småstad? Jo, det beror på Lou Reed och John Cale, vars låt Smalltown från albumet Songs for Drella tycks ha rotat sig i bloggarens skalle. When you're growing up in a small town / When you're growing up in a small town / You say, no one famous ever came from here. Drella är förstås Andy Warhol. Fast Estrid Ericson växte upp i Hjo, det är sant. Men ändå.

Annars trivs Hjo-Hjo bra i småstaden. På Strandpromenaden, i solskenet, längs Vättern till exempel. Han börjar ta för sig också. Igår åt han upp en geting, daskade till den med tassen bara, och sedan var det klart. Hört talas om något som kallas humlechock? Icke då.

20 kommentarer:

 1. Han borde nog hålla sig till flugor och annat harmlöst i stället. Vår ena hund hade närkontakt med en groda och det blev inte bra...

  Kul att träningen börjar fungera. Med envishet kan man riktiga mönsterhundar :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När solen tittar fram kommer humlor och getingar ofelbart in på verandan och brummar mot glasväggarna. Det är som det är. Mönsterhund, nja. Fin hund, det räcker.

   Radera
 2. Det där med klickerträning verkar fungera väldigt bra. Använde det på en av mina gamla collie-flickor och det blev en effektiv inlärning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nog har han förstått att klicket betyder godis. Sedan får vi se vad vi förmår tillsammans.

   Radera
 3. Du ska se att det kommer att bli en riktig hund av Hjo-Hjo... en riktigt fin hund, menade jag. Husses list kommer att garantera detta.
  Det där med belöning fungerar på de flesta. Min katt exempelvis. Han gör nästan vad som helst för lite maltpasta. Hm... undrar om inte även jag är lite mottaglig för belöning, när jag tänker efter. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Belöningar och beröm, det är mums det.

   Radera
 4. Mycket roligare att lära med gottis som man kan få :) Annars är det ingen större vits att lyssna, hihi. Nu har jag ändå blivit så till åren att jag är stor nog att bestämma helt själv, precis som jag vill. Matte och husse är väl inte helt glada i det, kanske behöver dom få en godis av mig tro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Godis är gott! Det är jättekul att bli en lydig hund med godisbelöning.

   Radera
 5. Härligt med tränande, duktigt snabblärda 2- och 4 benta klickergrabbar! Vilket team! Visst är det kul och du...
  Hjo är verkligen en fantastisk småstad med sin underbara trähusbebyggelse, stadspark mm! Vi har flera gånger husvagnscampat på härliga Hjo Camping.

  Klick & Trick på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ber att få tacka å småstadsidyllens vägnar.

   Radera
 6. Hjo-Hjo ser ut att vara en duktig vovve. Men så har han ju också en fin miljö att träna i...
  Ha det gott!
  /SA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Duktig vovve och fin miljö - yrkar bifall.

   Radera
 7. Träning ,träning och åter träning ,ger på ålderdomens höst (hundens) en som du kan prata med om allting ,vackert där vid sjön ,Nette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bra om man förstår varandra. Vackert väder mellan skurarna, blir tydligen bättre till helgen.

   Radera
 8. Du ska se att Hjo-Hjo blir en riktig mönsterelev..Vädret,,ja efter det regn som kom i morse när jag körde från Uppsala så blev det en riktigt skaplig dag +16,1 just nu..Haé Bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo sover nu men snart ut på träningsrunda.

   Radera
 9. Mycket fin och välskött hund - han kommer nog få pris så småningom. I synnerhet när han blir så där väldigt väluppfostrad genom allt klickandet.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väluppfostrad var ordet, sa Bill.

   Radera
 10. Kan klickerträning funka på människor också? Vill inte dammsuga vill inte dammsuga vill inte dammsuga.... Klick!
  Och där gick dammsugarn igång.
  Men levergodis funkar nog inte - varken på maken eller mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det funkar alltid med beröm och belöning, fast då kanske annan belöning än levergodis.

   Radera