söndag 4 maj 2014

En ganska perfect day

I glasskön
Lugna dagen. Köper glass hos Moster Elin i hamnen och strosar runt i Stadsparken. Tittar på Vättern, som ligger där den ligger – snygg. Hjo-Hjo bryr sig inte om sjön, kollar in glassen istället – ursnygg. Och ett och annat slick blir det om sanningen ska fram. Motsvarar kanske ett par hamburgare för husse. Aj, aj, aj. Måste börja ransonera läckerheterna, annars blir han tjock och  oregerlig. Snart, i morgon kanske, eller övermorgon.

Inte idag. För idag är en Perfect day. Just a perfect day / Drink sangria in the park / And then later, when it gets dark / We go home.

Ingen sangria men ganska bra ändå. Och hunden repar sig. Husse brottar ner honom två gånger om dagen, och matte droppar salva i öronen. Hjo-Hjo gillar det inget vidare men viftar på svansen ändå. Tror han förstår på ett ungefär. Träffar polare

Snygg sjö


22 kommentarer:

  1. Väldigt vacker sjö.Fint med perfekta dagar här var det perfekt städväder,snöskurar och storm .Ha en fin kväll ,nette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jisses. Men städa är också nödvändigt. Trevlig söndagskväll.

      Radera
  2. Och lill-matte håller honom hårt i kopplet, ser det ut på bilden! Men han hade ju faktiskt span på både andra hundar och glass.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog ingen fara, han var rätt uppmärksam på taxarna och glassen.

      Radera
  3. Det är många ganska perfekta dagar nu.... hur länge vet ingen, men det är bäst att njuta medan tid är! Den nedersta bilden är vacker som en tavla!

    SvaraRadera
  4. Hjo är en fin liten stad man kanske skulle göra en tur dit i sommar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Definitivt. Välkommen till Hjo!

      Radera
  5. Vad skönt att Hjo-Hjo har repat sig efter humlebettet. Inte konstigt att han fick besvär.
    Glass tycks både människor och hundar tycka om.
    Verkligen snygg sjö.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det bästa med Hjo är Trästaden och Vättern. Nu även Hjo-Hjo.

      Radera
  6. Matten brukade vara hundvakt åt en labbe-flicka för många år sedan. Labben bodde hos oss när hennes matte var ute och reste. Hunden var så snäll och gullig, och hade en otrolig aptit. En morgon lämnade min matte frukostbordet obevakat och när kom kom in i köket igen, var osten borta, puts väck. Undrar vem som slukat den, hihi?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Labbarna är hungriga sorter, verkar inte finnas någon botten heller. Mat på bordet bör inte lämnas obevakad. Hjo-Hjo når inte upp mer än med nostippen än, men snart så...

      Radera
  7. Det där låter verkligen som en perfect day :) Glass är ju så svalkande och gott. Roligt också med brottningsmatch men det där droppandet i öronen är ju inte kul, men se det gör ju nytta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Humlor är otäcka men intressanta.

      Radera
  8. Visst är det en snygg sjö. Jag älskade att gå, cykla där du tog kortet. Eller sitta med en fikakorg och njuta. En glass är inte så dumt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stadsparken är en oas men även promenaden söderut är fin. Finfin.

      Radera
  9. Skrev jag inte en kommentar här igår? Nåja, det finns mycket gott för en valp och allt kan de inte äta. Men smaka går väl för sig ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är gott att smaka. Och svansen går och slår.

      Radera
  10. Det finns faror även för hundar. Två av min son och sonhustrus bordercollies blev förgiftade häromdagen. Troligen av glykol. Okänt vem som lagt ut detta, möjligtvis till åtel för vildsvinen. Akut förgiftning som följd och ilfart till veterinär. Där fick dom alkohol intravinöst för att driva ut giftet. Nu verkar det som det slutar lyckligt, men dom är fortfarande djursjukhuset.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj då, det var ju lite värre än ett humlestick. Hoppas de kommer hem i gott skick.

      Radera
  11. Vättern är helt underbar, om du frågar mig. Precis som du bor jag väldigt nära Vättern, sisådär 10 min promenad så är jag där... Hjo-besök brukar det också blir varje år för mig, gillar att vandra på de små gatorna i turist-Hjo. Då är det rörelse där, slöjdmässan brukar vara ett trevligt inslag också - de år då inte regnet öser ned de dagarna... ;-)

    Att vara hund hos dig verkar vara en ganska behaglig tillvaro...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, Hjo om sommaren är en helt annan sak. Vi får se, vi känner ju faktisk sommar-Hjo bara som turister än. Trevligt att du tittade in!

      Radera