fredag 16 maj 2014

Tuff hund

Morgonen bjuder på dramatik. Både hund och husse hör humleburret så snart vi kommer in på verandan efter morgonkissen. Hjo-Hjo lokaliserar den först och husse ser på i vanlig ordning. No, no, no! Men buss på bara. Humlan hamnar i gullponkens käftar utan något resonemang. Dock, han äter inte upp den. Eller, han hinner inte, för husse har äntligen fått fart på benen.

Hjo-Hjogubben, det här får vi allt ta lite klickerträning på.

Men halvtimme senare är det dags att ringa favoritveterinären. Hjo-Hjo flåsar oroväckande, stretar och drar i kopplet. Hustrun hysterisk.


Tuff hund, säger veterinären på Almnäs. Han ger sig inte. Nej, men det är nog ingen fara på taket. Det räcker med ett telefonsamtal den här gången, och ett kortisonpiller. Ett till om det behövs. Att prata med veterinären på Almnäs har en mycket lugnande effekt. Hjo-Hjo sover med lugna andetag nu.

Det ska visst bli varmt och gott idag. Humlorna köar redan för en plats på verandan. Då börjar vi klicka, till fromma för både hund som humla.Kompisarna Molly och Samantha på besök.


22 kommentarer:

 1. Oj! Såna där surriga typer får allt hålla sig utanför MIN mun i alla fall. Husse får nog stoppa fickorna fulla med godis och belöna varje gång du INTE äter humlor. Det kan bli mycket godis med lite övning... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, och vara honom hackihäl hela dagen. Vi får se.

   Radera
 2. Hoppas Hjo-Hjo mår bättre nu. Han låter kanske humlorna surra nu utan att bry sig. Trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr verkar han vara väldigt på när det gäller getingar och humlor. Inte avvaktande och nyfiken längre. Direkt på bara.

   Radera
 3. Hoppas att du hinner med med klickandet så fort Hjo-Hjo blir minsta lilla distraherad vid sin flygfänssjakt ;) Skönt att han kunde ta sig en tupplur i alla fall av kortisonpillret!
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nu har Hjo-Hjo sovit ett par timmar. Alldeles uttröttad. Och själv har jag döat mig med att gräva upp gamla j-a stolpar bakom uthuset. Trevlig fredagkväll!

   Radera
 4. Men då! Har han inte lärt sig läxan eller är han bara ovanligt envis? Det SKA gå, om så husse får öppna heta linjen till veterinären. För övrigt verkar humlorna vara ovanligt feta i år... ett omdöme från en som lider av insektsfobi. :)

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ovanligt feta är de. Har inte hört att han har gnytt till så det kanske inte finns någon läxa att lära. Det kanske räcker med att bita i de rackarna för att allergin ska utlösas. Ungefär som att sätta tänderna i en padda. Inte alls bra för hundarna, tillochmed pälsen knottrar sig.

   Radera
 5. Du börjar väl vara god vän med veterinärer vid det här laget .Men dom gulsvarta brukar inte vara så populära sedan .Ett ord som Selma fick lära var NEJ med ilsken röst och hon respekterade det ganska fort .Trevlig och kul hundhelg ,nette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tenderar att bli alldeles för mycket Nej och Låt bli. Och man hinner ju inte med. Trevlig helg!

   Radera
 6. Jag förstår hustrun! Men jag förmodar att ni har kortison hemma att ta till om han nu ska fortsätta med denna kost...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kortison finnes, tyvärr också getingar och humlor. Han är på dem direkt, på gräsmattan också har jag sett.

   Radera
 7. Min föregående kommentar försvann visst, men...

  Ha en go helg!

  SvaraRadera
 8. Det gäller att fostra honom i tid,annars tar han över!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fostrandet har börjat så smått, som sagt.

   Radera
 9. Men, det som finns så mycket annat gott att äta. Kanske knastrar det gott om humlan? Nej, här håller jag med husse och tycker att det är bra att klickerträningen går framåt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket gott finns det. Klickerträningen går framåt, tror jag. Vi är ännu i begynnelsen.

   Radera
 10. Aja baja Hjo Hjo, se upp för humlorna!

  SvaraRadera
 11. Kanske lättare att klicka in humlorna så att de håller sig borta från Hjo Hjos käftar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske det. Han är jättefin nu med nosen i mitt knä! God natt!

   Radera