onsdag 26 februari 2014

Krypa på knäna

Idag har Sune, vår förträfflige målare/snickare, ledigt. Därav följer att bloggaren och hustrun fått jobba desto mer, krupit omkring på knäna till exempel och sågat upp en gammal linoleummatta på den efterblivna övervåningen – och fram kom ett nästan 100-årigt snyggt trägolv. Inte så snabbt och på en gång kanske, kofoten (ännu en av husägarens bästa vänner) var tvungen att knirka lite och bloggaren kinka lite. Men hustrun var fenomenal med hammaren, drog ut spik som den värsta Martin Timell. 

Sedan har vi huset fullt av spån, överallt ta mig tusingen. Som tur är finnes fungerande dammsugare.

Här tappas inga sugar, men om: Vi börjar om igen. Vi ger oss inte. Jag vet, jag gillar Lars Gustafsson.

Boktips, Gustafssons berömdaste bok: Yllet. Den borde vara obligatorisk i var mans/kvinnas bibliotek! 

10 kommentarer:

 1. Du är väl rädd om det gamla trägolvet! Slipa och lacka så blir det toppen.
  Hälsningar från Vänerstranden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer att bli jättebra! Med lite färg, tror jag.

   Radera
 2. Håller med vackra trägolv ska man ta tillvara .Nette

  SvaraRadera
 3. Vad skoj att ni hittade till min blogg.
  Jag jobbar som svamphund året runt, bara när snön ligger tjock som det inte funkar. Det finns faktiskt matsvamp även på vintern Vinterskivling och Ostronmussling. Det är ju en bit mellan Hjo och Malmköping, tänkte på+ den blivande svamphunden som ni ska få. Jag och matte håller nämligen kurser i svampsök med hund, jag är landets duktigaste med över 30 olika sorter som jag kan hitta. Kommer att ha en kurs i Kristinehamn i augusti också

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vad roligt - men 30 mil till Malmköping. Synd men ska hålla kvar Sigge i bakhuvudet.

   Radera
  2. Ett tips håll koll på mattes hemsida www.skogsraets.se där finns en sida om svampsökskurserna och datum o sånt kommer under våren.

   Radera
  3. Ska genast kolla skogsråets hemsida. Men någon kurs kan knappast bli aktuell med lilla knyttet i år. Men sedan...

   Radera
 4. Kul situationsbild från den överblivna övervåningen! Dessutom gillar jag Lars Gustafsson, särskilt 70-tals-romanerna och den lite tidigare poesin (Fåglarna och Kärleksförklaring till sefardisk dam, tror jag de heter). Men "Vi börjar om igen. Vi ger oss inte" syftar väl på ett tema i "Herr Gustafsson själv", inte i Yllet - om jag inte är helt vilse i pannkanan.
  /Roland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror nog att uttrycket återkommer i hela romanserien. Bl a inleder de Yllet. Så det så. Såg att jag förekommer i ditt Canard-inlägg. Jättekul! Och har fått en ank-variant att tillgå.

   Radera