onsdag 5 februari 2014

Blek om nosen

Något moloken och blek om nosen återvänder bloggaren till Hjo. Han mår inte bra nämligen, kommer man inte ur pyjamasen på två dagar är det något som inte stämmer. Kanske var det den febriga stockholmsluften som sög musten ur honom, kanske var det något annat skit.

Kort fråga: har ni lunchat på Food Court (restaurangtorget med plats för ca 1000 gäster) i Kista galleria? Inte. Gör det!

Angående stockholmsluften. René Descartes, den store filosofen, (sprang oförhappandes på en minnesinskription vid huset på Kornhamnstorg 51) hade all anledning att misströsta över Stockholms bistra klimat. En oktoberdag 1649 kom han till hovet inbjuden av Kristina, som skulle undervisas av sin favoritfilosof. Men redan i februari dog han av lunginflammation. Så kan det gå, som Vonnegut skulle ha sagt.4 kommentarer:

 1. Hoppas bloggaren är återställd nu.

  SvaraRadera
 2. Apropå Kristina så kan du se var hon bodde i Rom om du tar dig till botaniska trädgårdens entré i Trastevere som ligger vid Largo di Kristina di Svezia. Hon bodde i ett palats där.Intressant? Nja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte ofta jag reser till Rom men Trastevere har vi besökt, tror jag. Kristinas palats tar vi nästa gång.

   Radera