Hustrun kokar sylt med mycket socker, det lär bli gott sägs det. Vi får väl se. Hjo-Hjo smakar av, ett par skedar på ett kaffefat. Han nobbar. Då ska man veta att Hungrig Hund tjuvade husses äggskal från diskbänken i morse. Det knastrade gott mellan tänderna och allt åkte ner. Inget knussel där inte. Men röd vinbärssylt – icke. Det är det enda på tallrik han rynkat på nosen åt. Så nog är det surt alltid.
Ett par bilder på Stadsparkens berömda trävillor kan väl också rymmas i detta inlägg. Håll till godo!
Ett par bilder på Stadsparkens berömda trävillor kan väl också rymmas i detta inlägg. Håll till godo!
Vilka vackra villor!
SvaraRaderaÄggskal kan väl duga men sura bär, det är en helt annan sak! Vet det av erfarenhet... Förresten så ser man visst bären!
Fortsatt trevlig lördag!
Jo, vackra villor som minner om Hjos tid som kurort. Själva tycker vi att sylten är sötsur, rätt gott till morgonfilen.
RaderaMen hörru! Äggskal?!!! Säg åt hussen att skaffa några märgben istället... Kramis!
SvaraRaderaMärgben - ska bli!
RaderaÄggskal...tack för tipset!
SvaraRaderaBilligt och bra - och hunden blir inte tjock!
RaderaFörutom märgben som Ludde rekommenderar, så ska du ge din hund hallon, tycker jag! För det är Hjo-Hjo värd! Liksom jag.
SvaraRaderaKasper
Absolut! Ska se hur det ser ut på ICA imorgon. Hallon finns tyvärr inte i trädgården. Bara dessa sura vinbär.
RaderaDe kunde verkligen bygga förr. Vilken snickarglädje! Men vad skulle ett dylikt hus kosta att uppföra idag? Till och med gamla fabrikslokaler byggdes förr med en viss charm och vackra detaljer. Kanske fanns ett tillägg i budgeten för utsmyckningar och försköning.
SvaraRaderaTre villor ska nu renoveras och bli hyresrätter. Det blir nog bra det.
RaderaAlternativet till asmycket är sjukt mycket...
SvaraRaderaSom väl är har vinbärsbusken dött och jag har faktiskt glömt att plocka bort krusbären på den enda busken vi har. Kanske de går att rädda ännu - bra att du påminde mig.
Är inte mycket för att sylta och safta, dessutom brukar jag få äta upp min hemmagjorda sylt själv vilket inte är bra för den s.k. figuren...
Ingrid
Fast krusbär är lättare att ta vara på. Kräm i första hand, och Chutney förstås.
RaderaKrasse är vackert. Det hade vi flera gånger i trädgården när jag växte upp.
SvaraRaderaHoppas att sylten blev god även om Hjo-Hjo nobbade den.
Verkligen vackra hus ni har där i Hjo.
Riktig snickarglädje på de där trävillorna. Tror nog sylten blir bra - surt och sött!
RaderaSnygga villor. gamla hus är sååå mycket vackrare än nya tycker jag. Dom har en själ liksom.
SvaraRaderaJa nu äre sylttider och blomtider. Härliga strålande tider.
Må så gott!
De har sin charm de där villorna, helt klart.
RaderaDet ser ut som att ni har asmycket krasse också. Kanske det smakar bättre för Hjo-Hjo?!
SvaraRaderaDet är ju ätbart sägs det :)
Läckra villor!
Jaså minsann. Nej, han är inte så begiven på krasse. Glad för det.
RaderaJag håller med Hjo-Hjo, röda vinbär kan vara lite sura. Gott som gelé. Vilka vackra trävillor.
SvaraRaderaIngen gelé, skulle visst vara lite omogna helst, så det blir sylt av ca tio liter. Och mycket bär finns kvar. Nu får grannen plocka av den andra busken.
RaderaJa, jag vet! Men det är lika mycket socker i det...
SvaraRaderaSynd att slänga bären. I höst blir det än värre att ta hand om alla äpplen och päron. Min mormor syltade och aftade och saftade och syltade - hela källaren full. Vi är nog inte riktigt lika glada i att sylta idag.
RaderaDär traskade vi runt för ett antal år sedan. Beskådade de vackra husen och njöt av god glass :)
SvaraRaderaPS, det var inte en labbe på fotot utan en korsning mellan rottis och amstaff . En labbe vet väl att man inte rör levande fåglar såvida de inte är skadeskjutna? Den här hunden vet "ingenting" DS
Fin miljö och glass är populärt att i hamn eller stadspark.
RaderaJag gjorde rödvinbärsgelé av mina, jättegott!
SvaraRadera(Nåja, jag gjorde gelé EN gång, sen tog svägerskan hand om koket och vi delade på resultatet ;-) )
Jättefin kåk!
:-)
Gelé lär bli bra men det får bli nästa sommar. Sylt för hela slanten.
Radera