tisdag 8 juli 2014

Årets varmaste dag

Årets varmaste dag är här, oj oj oj, så varmt det är.

Svärsonen H stannar till på vägen hem från Helsingborg, hade förmodligen tänkt sig en behaglig stund i solen, en övernattning och sedan iväg i bilen igen. Men icke. Hustrun sätter honom genast i arbete. Friggebodens gavelvägg är, på ren göteborgska, rejält sketen. Fram med vattenslang, rotborste och såpa. Det är bara att gno på. Och sedan behöver hängrännorna rensas och uthusdörren rödfärgas och.... Bloggaren tar över slangen och vattnar de nyplanterade rosorna, det är väl också ett jobb.

Och i Vättern stiger badtemperaturen till 18,5 grader, då får man passa på. Premiärdoppet svalkar i flera timmar. Hjo-Hjo simmar elegant och självklart utan en enda simskolelektion, bara lite torrsim på landbacken. Klöser husse på magen. Flytta på dig!

Vid 17-tiden kommer regnet, det öser ner ett par, tre timmar i sträck och åskknallarna får hunden att gömma sig i garderoben. Det var allt en himla tur att bloggaren hann med att vattna landen.
26 kommentarer:

 1. Klart att en svärson ska sättas i arbete ;-)

  Så ni har premiärbadat nu. Min lilla erfarenhet av Vättern är att vattnet är kallt. I alla fall har det varit väldigt kylslaget när vi passerat. Vilken duktig simmare ni har i familjen. Vi får se om det blir ett bad på hundstranden snart. Dagtid är det dock för varmt för dem och de trivs bättre i trädgården.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är kall. Men artonochenhalv grad, är varmt, då får man passa på. Någon dag senare kan det vara 14. Idag lika varmt som igår.

   Radera
 2. Det är bra med arbetsfördelning, och resolut ledarskap. :)
  18,5 grader - aldrig att min matte skulle doppa ens en tå då!
  Men hela Hjo.Hjo, bad är livet Visst!
  Kasper

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir knappast varmare i Vättern, man får passa på. Vi var där idag också men då blåste det och Hjo-Hjo hade ingen lust.

   Radera
 3. Slår ni +40? Det hade flera platser i mina trakter igår. Och inget regn. Regnet kommer litet oftare i Sverige.
  Skulle gärna göra Hjo-Hjo sällskap i vattnet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, och det är jag glad för. 29 tror jag det var igår. Men Vättern svalkar skönt, både vindar och bad.

   Radera
 4. Ser skönt ut med svalkande dopp ,vi var ute med Selma en kväll också hon gick direkt till vattnet vilket inte är så vanligt . idag ska det bli rekordvarmt här ingen vind och igår var det 31 .Tur att du vattnade för det ger ju ordentlig verkan då ,nette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir( är ) varmt idag också. Vattnandet - jaha, då kanske det gjorde nytta ändå.

   Radera
 5. Här har vi inte doppat oss värst mycket i nån sjö alls. Det får väl bli en annan sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen, bor vi i samma land. Här har varit en finfin försommar, sedan en mellanperiod med lite sämre väder, och nu värmebölja. Borde väl ha badat mer. Ge inte upp!

   Radera
 6. Haha! Ja, det var ju en himla tur att du hann vattna :-D

  SvaraRadera
 7. Så bra att du hann vattna i landen, då fick de verkligen nytta av åskregnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte mest det var komiskt. Men kanske banade det väg för spöregnet.

   Radera
 8. Det var riktigt varmt för att vara Vättern. Vi brukade alltid åka upp till Karlsborg och bada i Bottensjön istället. Berodde på att vi var och är två badkrukor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så mycket varmare blir det väl inte. Karlsborg är ett alternativ. Mullsjön ett annat. Guldkroksbadets bassäng ett tredje. Om nu måste bada.

   Radera
 9. Upppps! Jag tycker det ser ut som manligheten ligger i farozonen på sista bilden :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har jag inte tänkt på, så den borde finnas kvar.

   Radera
 10. 18.5 grader i Vättern är väl nära kokpunkten antar jag. Svärsöner är till för att fixa hos svärföräldrarna! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra temp, kan vara 14 nästa dag. Svärsonen vidare till Sthlm idag, tror han var rätt nöjd med Hjovistelsen

   Radera
 11. Skönt att Hjo-Hjo kan simma! Hussen säger att jag också kan simma - det är bara det att jag inte vet om det! Därför har jag flytväst när det inte finns någon bra strand att gå och plaska vid. Om jag själv får välja går jag med minst två ben på botten... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När husse satte på sig badbyxor istället för shorts tog Hjo-Hjo steget från plaska till simma. Alltså när husse vågade bada i Vätterns kalla vatten.

   Radera
 12. Jag brukade simma tillsammans med en av mina gamla collieflickor, Mimmi. Hon simmade alltid tätt tätt efter mig och klöste mig på ryggen. Aj vilka vassa klor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl den erfarenheten de flesta får efter att ha badat med sina hundar. De ska ända inpå husse eller matte. Häftigt att de kan simma utan att ens ha försökt tidigare.

   Radera
 13. Är mycket tacksam för att det är svalare nu - är helt utslagen när det överstiger 25 grader. Fina vattenbilder - ska skärskåda dessa. På den första bilden är ju vattnet helt rosa!
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och himlen också, klåfingrigt photo-shopande. Men Hjo-Hjo är jättefin.

   Radera