söndag 6 juli 2014

Skaffa hund!

Hjo-Hjo har hamnat i buren, för det är ett måste om man är hund och vill åka bil till Göteborg. Träning hela kvällen med Mamma Scan och bur på köksgolvet. Riktigt trivsamt. Men mellan Hjo och Skövde ylar hunden oavbrutet. Husse och matte sitter som på nålar. Det är uppenbart att Hjo-Hjo inte är helt tillfreds med situationen. Men med köttbullar och några kortare övningar är inget omöjligt. Hela resan hem ligger han tyst och fint i sin mysbur. Duktig vovve – som vanligt.

Idag har vi i ett familjärt APT beslutat minimera antalet mellanmål. Snacks och ost och kex bannlyses, helst inget fredagsmys. Hunden blir som galen när det prasslas med påsar – och tjock blir han, åtminstone på sikt.


Råd till överviktig nybliven pensionär: Skaffa hund! En hungrig hund! En labrador! Han älskar chips och ostbågar och wienerbröd. Man drar ett streck. Nu är det nog. Fasta matrutiner och långa promenader, det är vad som gäller, såväl för hund som för husse och matte. Några kilon runt magen försvinner i rasande fart och hunden springer frisk och lycklig i gröngräset.

Apropå fredagsmys fick bloggaren nys om ett portugisiskt vin för labbeägare, riktigt trevligt som det verkar.

Och i dessa semestertider är förstås Dagens PS i GP tänkvärd.


32 kommentarer:

 1. Hundpromenader är ett effektivt och mysigt motionssätt. Snart kommer Santos hit så jag får sällskap på mina skogspromenader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får vänta ett par, tre månader innan det blir aktuellt med långpromenader. Man ska vara försiktig med labbarna sägs det.

   Radera
 2. Promenadglad vovve,gör underverk på putande magar,,klart skippade mellanmål gör väl oxå en del..
  Ja jag brukar oxå koka rabarberkräm och när krusbären kommer då blir det kräm på dem..Gott Värre..Haé Bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Krusbärskräm också gott. Två nya buskar i år, så vi får vänta tills nästa.

   Radera
 3. Ha ha, ja den var klockren!

  Så skönt att det gick bättre på hemresan. Vår Miss E blev åksjuk så många gånger fick hundburen saneras och resan avbrytas. Inte så kul Men övning gav färdighet!

  Trevlig kväll med "labbevinet"!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror han har det rätt avspänt i sin bur. Inget labbevin i kväll men måste förstås smakas någon gång. Ingen åksjuk hund, men barn som var det en gång i tiden.

   Radera
 4. Attans också att det ska vara så mycket enklare att dra på sig kilon än att bli av med dom...
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det finns väl någon sorts lag som bestämmer detta. Hund är vår lösning. Bra kondis får man också.

   Radera
 5. Visst är vi fyrbenta bra att ha, på alla vis!
  Fast att dra in på fredagsmyset - näe, nåt SÅ dumt skulle vi aldrig komma på!! Men långpromenader låter fint. Mer av både mys och promenader, det är så VI vill ha det! :)
  Rekommenderas även för tvåbenta.
  Kasper

  PS. Veckans fototrisstema ÄR just "Så ser det ut där jag är". :D
  Hälsar matte som är glad att du inte hittade något annat. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något mys blir det förstås. Så bra att trissen var precis som den utgav sig för att vara.

   Radera
 6. Försejkommen vovve, redan givit ut ett vin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Labbarna är en arbetande hundras. Mycket framåt.

   Radera
 7. PS i GP är ju på pricken! /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, man får passa sig för trädgårdsvinerna eller balkong dito.

   Radera
 8. Mmm, chips och ostbågar och ja... det mesta är ju riktigt gott. Allt åker ner i min mage med hull och hår, egentligen i mattes mage också så därför har vi också lite strikta regler för vad som kommer hem till oss från affären och hur ofta det får komma med hem.
  Mycket bra jobbat med bilburen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snacks är gott och det är svårt att låta hunden sitta och titta på när man smaskar och äter.

   Radera
 9. Hahaha! Dagens PS!! Jag har sett reklam för det svansviftande vinet. Du får återkomma med en recension! Duktig Hjo-Hjo som låg snällt i sin bur - en väg i alla fall! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket duktig, mycket bättre än väntat. Vinet får man visst beställa, vilket man förstås är ett måste.

   Radera
 10. Jag har hört att hundar ofta blir åksjuka i bilar. Här i Kalifornien är det många som har hunden i baksätet och man ser hunden ha huvudet delvis ut genom fönstret. Tydligen skall det hjälpa mot åksjukan. Kanske Hjo-Hjo inte mådde bra.
  Har man hund får man alltid ge sig ut på promenad - i ur och skur. Bra för konditionen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas han mår bra i buren, tror det. Han var bara inte van. Tror han ser den som sin plats i bilen nu.

   Radera
 11. Mamma Scan gör underverk! Jag undrar hur hussen skulle se ut om inte jag tog ut honom fyra gånger om dagen... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mamma Scan gör sitt jobb. Och hunden gör sittt, helt klart.

   Radera
 12. Inte ska ni bli asketer heller, utan lite gottemys höjer tillvaron för alla. Fast en labbe hinner aldrig känna vad något smakar, så snabbt försvinner det i magen, vad det nu är. Men någon tuggpinne kan vara bra?
  För en konvalescent är det bra med katt. Hade aldrig klarat min dalmis nu. Men det händer att jag saknar den luringen. :)
  Trevlig måndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att du har något mjukt att klappa som konvalescent. Något gott blir det väl även i fortsättningen. Men Hjo-Hjo kvittar det om det är knäckebröd eller chips. Det går bra med knäckebröd för mig med, men särskilt mysigt är det inte.

   Radera
 13. Duktig Hjo-Hjo att ligga tyst och fint i sin bur. Läraktig hund. Jag har sett reklamen för 'Labbe-vinet'. Det ska jag prova när jag kommer till Sverige senare i sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han hoppar glatt upp i buren så jag tror han har förstått att det är så man åker bil i fortsättningen. Labbe-vinet blir lite spännande och kul.

   Radera
 14. Undrar just om vinet är tänkt för hunden eller matte/husse. Springer runt bland bloggarna för att önska er alla goa fortsatt sköna dagar.Kramen och njuuuut.

  SvaraRadera
 15. haha...HjoHjo är ju precis som jag som älskar chips, ostbågar och wienerbröd...och fredagsmys, jag älskar din hund !
  ha en fin start på veckan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag brukar säga - hundar är ju också människor. Fin start!

   Radera
 16. Utmärkt vinreklam - snabbt och säkert! Jag saknar promenaderna med hundarna - inte hundarna i sig. Kommer mest ihåg när min bulldog fick binnikemask och när min basset hade rullat sig i en död kråka...
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite fredagsmys blir det allt som du förstår. Hundar är inte bara söta, det vet vi som har haft något med dem att göra. Hjo-Hjo rullar sig inte, inte än. Däremot smakar han på det mesta, ibland tämligen äckliga saker. Men vi pratar hellre om fredagsmyset.

   Radera