fredag 6 juni 2014

Tillbaka i gruvan

Sådärja, nu är veckans bloggare tillbaka i gruvan. Vad blogga om idag? Jo, Hjo-Hjo ska gå på kurs och bli som folk. Prio ett: gå fint i koppel. Utan koppel går han jättefint fint, med koppel blir det en helt annan sak. Man kan ju tänka sig hur det kommer att se ut i vinterhalkan, 30 kilo hund som drar, och efter kommer husse i snöret. Får se om de har något knep mot grannens robotgräsklipparna också. Hjo-Hjo är oerhört fascinerad, kan knappt bärga sig.

Fokuserad hund

Underlig tingest
Sedan åter till den Hjoska rivieran. Vad som skiljer den från den franska är åtskilligt, för att inte säga allt. Dock, med lite god fantasi, finns vissa likheter, vilket också har påtalas i tidigare inlägg, se Den Hjoska rivieran. Och om man strosar fram mellan båtarna i hamnen kan man ibland undra om här är här och där är där. Kanske är båtarna lite större och fler i la France. Men om man håller sig till Menton, som inte är sådär jättevräkigt, är likheterna slående. Eller?

Är inte detta hamnen i Hjo?


Och detta Menton? Eller...


21 kommentarer:

 1. Det är faktiskt inte så stor skillnad - bara bergen i bakgrunden! Ser fint ut i Hjos hamn också!
  Svärsonen funderar på att köpa en robotgräsklippare. Är grannen nöjd?
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det är fint i hamnen. Tror nog grannen är nöjd. Väldigt många har robotar, ser både knasigt och fräckt ut tycker jag.

   Radera
 2. Den övre är Frankrike och den nedre Sverige. Hur ser jag det? Jo, i Frankrike backar dom in båtarna mot bryggan, det gör man sällan i Sverige.
  /Sherlock de casa
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, plus då att det sällan finns en sådan där apa här i Hjo.

   Radera
 3. Har aldrig varit vid franska Rivieran. Däremot i Hjo som är en jättefin liten stad, Erik den läspe och halte till trots.( :-) ). Men en båthamn består ju av båtar som ser likadana ut världen över, så vissa likheter finns väl. Gullig kompis du har till bordet! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ha god fantasi som sagt. Apan är fin.

   Radera
 4. Det finns egentligen bara ett sätt att lära sej Föränderlig tofsskivling och det är att följa med någon ut i skogen som verkligen kan den. När man en gång lärt sej så sitter det för den har en speciell doft och smak. Gifthättingen är vanligt förekommande vissa år, verkar bli ett sånt i år då den redan visat sej på flera ställen. Fast ännu har varken jag eller matte sett till den här. Men kantarellerna skickar upp valpar i mängder nu och det är ju en idiotsäker svamp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det nog bäst att låta bli även i fortsättningen.

   Radera
 5. Kväller,,Ja det var ett sammanträffande;)Gustav och Korven..Haé Bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annars smakar Läckökorv bra också.

   Radera
 6. Skillnaden är faktiskt inte så stor egentligen. Bergen i bakgrunden är lite 'avslöjande'. Trevlig lördag!

  SvaraRadera
 7. Rivieran, den franska alltså, är så pretentiös... så jag föredrar våra egna, natursköna stränder. Faktiskt helt sant, känner ingen längtan till hetsen.

  Ja, lite skolgång kan nog vara bra för Hjo-Hjo... för en för ouppfostrad labbe är inte så kul. Men, husse... var beredd på att "Hopp-och-lek" kommer att bli en favorit hos H-H.

  Önskar er en riktigt fin pingsthelg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På stranden i Menton är badskor stt rekommendera. Men väl i det blöta kan du ligga på rygg och betrakta gamla stan och de gröna bergen mot Italien. Rätt hyggligt har man det. Men här skryts det ju med Hjo, så ok då, det är inte så illa det heller. Just nu står hunden i soffan och tittar ut genom fönstret, fnyser åt vad det nu kan vara. Trevlig Pingst!

   Radera
 8. Jag tycker hamnen i Hjo är vackrare än den från Frankrike! ;-)

  Sedan kan man inte jämföra vattentemperaturerna... Vättern är kall, men vi är väl vikingar vi, som bor utmed Vättern? Nåja, jag föredrar att bada i varmare vatten! Men älskar Vättern! Vi båda bor ju utmed den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Båda är vackra på sitt vis. Menton är en mycket behaglig plats här på jorden. Och Vättern är en mycket kall - men finfin - sjö. Har nog missat din plats vid Vättern.

   Radera
 9. Grattis förresten till vinsten :)
  Och nog skulle jag i alla fall tro att där är här och inte bara här är här och där är där. Ser väldigt franskt och vackert ut i Hjo.
  Gå i koppel ja, det kan jag lova kommer ta lång tid att få fason på, speciellt när både matte och husse ska lära sig gå efter en. Det finns mycket vi vovvar måste lära ut. Både min matte och husse kan vara ganska tröglärda ibland, hihi

  Laika med matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar!
   Problemet med att gå fint uppträder mest tycker jag på platser där han inte känner sig så hemma. Speciellt när vi vänder och ska hem. Fast idag bättre än igår. Trevlig Pingst!

   Radera
  2. Sverige är ett vackert land...........

   Radera
 10. Så väl jag känner igen det! Miss E går hur fint som helst när hon är lös men i koppel drar hon på tok för mycket. Trots fem kurser och lydnadsgrupp...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då, inte lätt med andra ord.

   Radera