onsdag 11 juni 2014

Tänderna ryker

Några dagar försenad når Håkan-febern Hjo. Tro och tvivel hörs ända ut till friggeboden, ser att grannarna inte kan låta bli att ta ett och annat danssteg. Nu ligger det nära till hands att be bloggens besökare att rösta fram bästa Håkan-låten. Men så roligt ska vi inte ha det. Sådana val bestämmer bloggaren själv. Egenmäktigt. Så alltså, bästa låt heter: Inte skyldig nån nåt. Be-bop-a-lula, be-bop-a-lula. Men det är inget enkelt val, i morgon kan det vara River en vacker dröm och i övermorgon Långa vägar. Eller För sent för Edelweiss. Så nu vet ni det.

Hjo-Hjo har börjat äta lecakulor, knastrar så gott mellan tänderna. Trädgårdssnäckorna har han tröttnat på, de var lite för mesiga. Med den dieten är det inte underligt att tänderna ryker. Nummer två idag. Hoppas de nya växer upp som de ska, i raka fina rader, så slipper han säkert tandställning också.

En lätting
Snygg hund

22 kommentarer:

 1. Åh Hjo-Hjo, jag kommer ihåg när mina tänder började ramla ut kors och tvärs och matten faktiskt hittade en stor en. Då la jag den i ett glas vatten över natten och nästa dag hade tandfen varit där och bytt ut den mot ett tuggben minsann! Smart, då rök några tänder till! // Arlo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vart tänderna tagit vägen vete hundan. God kväll!

   Radera
 2. Fint skärpedjup i den nedre bilden. Det är förstås en skärpt hund!
  Hälsningar från Vänerstranden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den första är tagen med nya surfplattan, förvånansvärt bra, fast såg bättre ut där än på datorn.

   Radera
 3. Lecakulor verkar lite torrt! Ungefär som vanligt torrfoder men ännu tråkigare. Fast det är ju bra att det hjälper mjölktänderna att lossna... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vansinnigt torrt. Torrfodret också torrt, men vi blötlägger än så länge. Han tuggar inte, slukar.

   Radera
 4. Har Hjo-Hjo käkat trädgårdssnäckor!! Ska jag berätta för Kasper... Jag får minsann samla ihop och köra iväg till skogs med dom själv! (Handlar om hundratals...)
  Berit E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidigare tuggade han trädgårdssnäckor, knastrade gott det också.

   Radera
 5. Villken snygging till vovve! Härligt för dem att springa ute nu då vi har sommartider.
  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snygg, lös och ledig, det är fint.

   Radera
 6. Håkan Hellström, ja..... Han har gjort en del bra låtar. Synd bara att han gör allt för att förstöra dom när han sjunger själv. Tänk om en duktig sångare hade gjort låtarna rättvisa! DÅ hade det blivit grejor. Kallas det masspsykos när det är Håkan feber!?? Jag står utanför och förundras!
  Lecakulor..... lite hårdsmält, men säkert bra tandutdragare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer ihåg när Ulf Lundell var som populärast. Då hörde jag en känd skådespelerska i TV säga att han sjöng baklänges. Vem hon var kommer jag däremot inte ihåg. Här i Hjo är det nog bara jag som har feber - fast rätt måttlig ändå. Idag kanske jag lyssnar på Olle Adolphson istället.

   Radera
 7. Det låter som han väljer en lite annorlunda diet, Hjo-Hjo... ;-)

  SvaraRadera
 8. Hjo-Hjo, du måste vara rädd om dina tänder. Fast det är klart du får ju nya tänder. Men dom måste du vara rädd om i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får hålla kollen på honom. Men allt ska in i munnen tydligen. Plåtmagen hälsar.

   Radera
 9. Så trädgårdssnäckorna är ratade till förmån för lecakulor. Ja, omväxling förnöjer väl ;-)

  Visst är han fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ställt mig på knä i en plantering och plockat upp lecakulor, räknade till 35. Vet inte hur de kommit dit. Sanering pågår. Snäckorna bryr han sig inte om längre.

   Radera
 10. Skönt med knaster i munnen när tänderna kliar och har sig när de ska lossna och nya växa upp. Jag brukar bara hålla mig till gräs numera, ja att äta utomhus alltså. Om jag inte får fatt på en näbbmus i skogen eller så. Men matte blir ju så missnöjd på mig då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sanering pågår för fullt. Näbbmus har inte Hjo-Hjo smakat än.

   Radera
 11. Lecakulproblem har jag aldrig haft med någon av mina två hundar i mitt tidigare liv. Däremot var en väldigt förtjust att rulla sig i döda kråkor om det fanns någon sådan tillgänglig. Men det mår ju inte tänderna dåligt av förstås.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han rullar sig inte i något faktiskt. Men sätter i sig allt möjligt, och tyvärr, allt omöjligt också.

   Radera