söndag 22 juni 2014

Åtminstone var det fotboll på TV.


Stora lill-matte, som också kallas Storasyster – vilket för övrigt även lilla lill-matte blir i det här fallet, storasyster alltså – är här med sambo H över helgen. H lyssnar på The Economists pod-radio och Storasyster binder midsommarkransar. Bloggaren och Hjo-Hjo jagar flugor på altanen. Hustrun serverar sill, lax, köttbullar och prinskorv, och något mer. Ingen nubbe. Och varsitt glas mjölk framför TV:n och VM-fotbollen. Kyskt och asketiskt, och pigg och överlevd på midsommardagen. Ska man nu tro på allt detta renlevnadsskryt? Ja, om man vill, åtminstone var det fotboll på TV.Idag en tur på stan, där alla döda sedan midsommarfirandet tycks ha återuppstått och samlats i hamnen. Lång kö till Moster Elin. Båtfolk och turistbussar, nåja, en eller två. Vi nobbar Moster Elin och köper glass på Österhagens Gula paviljong vid Norrbro istället. Bloggaren fastnar för lingon och saffran, toppen. Hjo-Hjo gillade saffran bäst. Eller om det var mattes romrussin.


Noterat om innanhavet. Idag kraftig vind – inga vågor alls. Igår kav lugnt – vågorna slog och skvätte upp på land. Märklig sjö, Vättern. 

22 kommentarer:

 1. Hjo-Hjo hanterade midsommarkransen så bra att han nog kan få förtroendet att vara lucia i december. Eller i alla fall tomtenisse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han gör sig verkligen i midsommarkrans.

   Radera
 2. Den kransen bars med stil :-)

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Ja, han är sommarvacker. Trevlig kväll.

   Radera
 4. Hjo-Hjo ser ut att träna inför kommande lagerkransar - undrar inom vilken disciplin. :)
  Fast det där med stora och lilla syster som blir tvärtom eller hur det nu är - det klarar vi inte att reda ut...
  Kasper

  SvaraRadera
  Svar
  1. Komplicerad förstamening, erkännes. Har ändrat lite efter intern kritik. Man får läsa noga, så kallad närläsning. Eller också låter man bli.

   Radera
 5. Även om den halkade lite på sne, så var det nog en av dom vackraste midsommarkransar jag någonsin sett :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ska hälsa Hjo-Hjo och Storasyster. Misstänker att utan hunden vore de vackra men inte fullt så vackra.

   Radera
 6. Hjo-hjo kan verkligen bära en krans med stil. :) Han ser litet bedjande ut på den sista bilden. Nästan som om han gjort något fuffens och känner sig skyldig. Kanske helt fel tolkning.
  Fotbolls-VM fortsätter väl länge till antar jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stilig kille! Fuffens? Vet inte, men han är väldigt "bitig" av sig nu när tänderna lossnar. Kände att en tand till är på väg, men annars börjar det se väldigt nytt ut i munnen.

   Radera
 7. Här var det bara ett glas rosé på midsommarafton till fotbollen. Samt mjölk innan jag gick och la mig. Pigg som en mört på midsommardagsmorgonen.
  Fin bild på Storasyster och Hjo-Hjo. Kanske vi får en på Lillasyster så småningom?
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo har två storasystrar, en stor och en liten - komplicerat, jo men vem har sagt att bloggosfären ska vara enkel. Den lilla är redan publicerad här. http://hanskhjo.blogspot.se/2014/03/storasyster-pa-besok.html

   Radera
 8. Då har lille Hjo-Hjo firat sin första midsommar! Han ser lite moloken ut på en av bilderna, men det är väl bara att vänta när han får en krans om halsen! Nästa år vet han hur galna människorna är och kan anpassa sig efter det! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men han tyckte inte illa vara, sprang bitandes iväg med kransen, jättekul. Han längtar redan efter nästa midsommarafton.

   Radera
 9. Härlig midsommarkrans på vovven. Beträffande fotboll är det bara jag som tycker att den blivit alldeles för brutal. Fram med flera röda kort så vi njuta av lirarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, kanske borde ett eller annat rött kort delas ut lite oftare. Men inget brutal-VM än tycker jag.

   Radera
 10. Vad fin du är Hjo-Hjo i din krans! Saffransglass låter gott. Matte lagade saffransris häromdagen. Det smakade också gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo hälsar och tackar! Och saffransris går väl också ner kan jag tro.

   Radera
 11. Sötaste Midsommar"voffsen"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är nog böjd att hålla med fru E.

   Radera