söndag 8 juni 2014

Korvgryta och Jönssonligan

Hustrun lämnar hemmet för födelsedagsfirande i Gbg. Och bloggaren faller genast tillbaka i gamla matvanor. Det stavas K-O-R-V. Men ingen ska vara ledsen för det, allraminst bloggaren. Mannerströms korvgryta är något lite mer sofistikerad än falukorv på längden eller tvären. Och gott var det också, det kan Hjo-Hjo intyga.

Hustrun i Gbg, Håkan Hellström på Ullevi och bloggaren i Hjo med hunden. Är det synd om honom? Nej, knappast. Någon som kan bevara en hemlis. Ok, bloggaren är barnsligt förtjust i Jönssonligan, har köpt boxen. Och äntligen kan den avnjutas. De två första filmerna avtittas under kvällen med muntert uppdragna mungipor. I soffhörnet snusar hunden förnöjt.


Klockan tolv ger vi oss. Hjo-Hjo ut på gräset för kvällskissen, in igen och uppför trapporna. Lägger sig snällt i korgen fast ena sängen står tom. Duktig vovve. Men klockan halv fyra tjatar han till sig friplatsen. Eller tjatar, han står där med sin nos mot min och undrar. Så att. Hopp upp gubben!


26 kommentarer:

 1. Är det ett manligt drag kanske? Äter jag inte hemma säger Husse oftast "Du kan väl köpa hem någon god korv"!

  Trevlig pingstdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänkas. Men idag gör jag grekisk sallad och rabarberpaj när dotter kommer förbi.

   Radera
 2. Oj! Korvgryta är helt okej! Jag sa ju att staketet inte skulle hålla en välskapt kille med starka ben kvar i trädgården. Det är förmodligen mycket nyttigt man kan hinna lära sig på egen tass också. Grattis till "Veckans Blogg" också! Nu ska jag ta med hussen på en sista runda för dagen... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men det är ett annat staket. Tack! Korv är gott. God natt.

   Radera
 3. Jag glömmer aldrig när jag fick ett hysteriskt skrattanfall som bara inte ville upphöra då jag första gången såg scenen när Gösta Ekman kramar och gullar med sin vita sko. Har ingen aning om vilken av filmerna det var, men mitt roligaste filmminne genom tiderna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är i den första filmen. Lysande.

   Radera
 4. Korvgryta är inte alls dumt. Jag brukar äta falukorv när jag kommer till Sverige på besök eftersom vi inte har något som ens liknar falukorv här.
  Jönssonligan är inte alls dum. Gösta är ju genialisk tycker jag.

  SvaraRadera
 5. Gräsänklinglivet behövs emellanåt. Det låter toppen med korv och favvofilmerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fint.
   Viola har jag inte sett till tidigare, så välkommen hit!

   Radera
 6. Korv är bara såååå gott! Som tur är så har vi en skandinavisk affär tvärs över gatan här där man kan köpa falukorv när begäret sätter in :-)

  sv: Fisken på matbilden heter "sardinas" här. Fast jag tycker att det är väldigt stora sardiner, dom påminner mer om sill eller strömming. Bläckfiskringarna var rätt, så ett poäng till dig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det gott med korv. Nu när vi har bratwurst och en himla massa andra utländska godsaker!! Falukorv trodde vi att vi hade slutat med, men se den har fått en revival.

   Radera
 7. Vi är många som tycker om korv. Inte minst Hilda och Edith. Även här i Frankrike finns det 'falukorv', dock lite starkare kryddad än den svenska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här kryper korvälskarna fram i ljuset!

   Radera
 8. Hoppsan,när chefen är borta kommer olaterna fram,,korv och Jönssonligan,Hjo-Hjo,så kan det bli...
  Ja det är ganska vanligt att även tjejer har som vi säger killnamn..Haé Bra..

  SvaraRadera
 9. Korv, det är grejer det :) Matte är inte förtjust i korv men husse och jag brukar tillaga goda korvrätter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det är hussarna och hundarna som de riktiga korvälskarna.

   Radera
 10. Sitter just och äter korv jag med. Dock den vegetariska varianten:))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har faktisk erfarenheter av den också. Inte så tokig vill jag minnas.

   Radera
 11. Här är en till som mer än gärna tittar på gubben Jönsson och hans liga! Korv är inte min livrätt, men vid speciella tillfällen slinker en och annan korv ner,,...

  SvaraRadera
  Svar
  1. En halv special på 7:ans gatukök i Gbg är bara så...

   Radera
 12. Jönsonligan är toppen!
  /SA

  SvaraRadera
 13. Farligt med friplatsen - det kan bli en vana. Och Hjo-Hjo växer. Äldsta dottern och svärsonen har en dobberman ständigt sovande mellan sig...
  Jag skulle gärna dela din korvmåltid - maken är ju laktovegetarian, alltså inget kött, ingen röding, ingen sill, inga kräftor eller räkor och ingen KORV. Jag köper lite småkorvar ibland, men falukorven blir för stor och för lång för en person, som dessutom har börjat med 5:2 igen efter ölandsveckans excesser.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg matsedeln från Öland, den var inte dum. Så lite gott blir det väl ibland. Får man hoppa.

   Radera