fredag 21 oktober 2016

Nu blåser det kallt vid Vindarnas udde

Så här blå är inte himlen idag. Dessvärre.
Hallå hallå Bloggaren, hur står det till i Hjo? I höstrusket?

Jodå, tackar som frågar. Det blåser allt bra kallt vid Vindarnas udde och den globala dårclownsmittan tycks ha spridit sig ända hit. (Man tar sig för pannan och kollar en extra gång att brännbollsträt står kvar bredvid sängen och bidar sin tid. Så.) Och med tanke på att öringen inte vill leka denna vattenfattiga höst kunde det vara bättre. Lägg så ovanpå detta Donald Trump. Som väl inte ens har hört talas om Hjo vid västkusten.

Annars då? Jovars, man går här och väntar på sin franska platan. Och lagar äppelpannkaka och smuttar på glüwein. Tänder en mysbrasa i kaminen lagom till Veckans mysbrott. Så nog reder man sig. Största bekymret är att Hjo-Hjo inte nöjer sig med hundkulor i matskålen längre. Vill ha köttbullar och/eller lövbiff.

Kan du säga i-landsproblem, Hjo-Hjo?


22 kommentarer:

 1. Hu ja,inget väder att yvas över,gråtrist så det räcker,men jag klarar mig från blåsten,kavlugnt här..Haé Bra.
  Hon Yrsa Stenius,är den enda Yrsa jag hört om...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det så att det kan vara sånär vindstilla - tills man kommer ner till Vättern. Då.
   Ha det!

   Radera

 2. Har du gjort den där äppelpannkakan? Nu dreglar jag snart om jag inte slutar att stirra.... :))))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korv och pannkaka är mina paradgrenar. Guld och silver. Vi ses i Sveriges mästerkock!

   Radera
 3. Så er fyrbente vän börjar bli lite kräsen och ställa krav ;-) Kanske en bit äppelkaka skulle smaka!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En labbe är alltid sugen, heter det. Och det är han också, men då ska det vara människomat.
   Ha det gott!

   Radera
 4. Det blåser ALLTID kallt från Vättern. Jag vet, jag bodde i Jönköping i tre år. Så länge du inte köper en burk inkokt skinka till Hjo-Hjo varje dag kan han väl få sig en liten köttbit någon gång. (Har en släkting i släkten som köpte burkskinka till sin hund varje dag.) Blir sugen på äppelpannkaka när jag ser din bild.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hundar mår inte bra av rökt skinka eller bacon. Etc. Så jag går här med konstant gott samvete. Men värkande hjärta. Det är synd om hundarna, som inte gamle Strindberg sa.

   Radera
 5. Gluwein, så gott, det dricker vi alltid då vi är på skidsemester. Äppelkaka är också gott men då vill jag ha vaniljsås. Mysigt med en brasa så här i höstrusket.
  Trevlig helg,

  SvaraRadera
  Svar
  1. På Gyllene Prag i Göteborg kunde man alltid få sig ett glas varmt vin (variant på glüwein, gissar jag) kalla vinterkvällar. Förr, nu vet jag inte.
   Ha det gott!

   Radera
 6. OJ! Hjo.Hjo har dyra matvanor!
  Du får fixa en medaljong till pågafoto!
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dyra matvanor? Nja, ibland nöjer han sig med leverpastej.
   Ha det!

   Radera
 7. Som kustboende så känner jag till det där med blåst. Men 1988 när det var seglings-VM här då var det bleke. Och 25-30 grader varmt. Då hade det gärna fått fläkta.
  Den där äppelrätten ser smarrig ut. Mums!
  Angående galna clowner så är det inte konstigt att de är på G just nu - största och värsta clownen försöker ju bli president i USA.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är för jäkligt. Donald och alla andra clowner. Blåst och äppelpannkaka är iaf saker man förstår sig på.
   Ha det gott!

   Radera
 8. Jag förstår Hjo-Hjo. Köttbullar är verkligen gott! :-)

  SvaraRadera
 9. Ja, du har ungefär samma (eländiga) väder som vi här. Bara att vänja sig minst fem månader framöver och skämma bort sig själv med god mat och dryck.

  Å clownerna - suck säger jag bara. Undrar vad folk har mellan skallbenen. Ja, det frågar jag mig också vad gäller Trump...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett äpple om dagen (så länge de räcker), hundpromenader, god mat & dryck och Veckans brott. Så ska nog även denna vinter besegras. Trump är väl körd, förmodar jag.

   Radera
 10. Jag och Gårdon blev bjudna på äpplen i hundrastgården idag. Ni kan väl ställa en korg på gatan för att bli av med era om ni inte orkar äta så mycket äpplepannkaka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade mycket mer äpplen förra hösten. Problemet är all kantstött fallfrukt, särskilt nu i höstvindarna. Märkligt att vi inte har mer frukt, hos tanten bredvid är träden alldeles röda (2) och gröna, ng också två. Smockfullt. Vi får se hur det blir med korgen. Intresset för äpplen tycks väl vara ungefär sådär.

   Radera
 11. Det kan kanske var så, att Mr Trump inte har hört talas om Hjo, men bara kanske...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om han kan skilja på Stockholm och Södertälje vore det storartat. Det tror jag faktiskt att Hillary kan, åtminstone Stockholm.

   Radera