söndag 16 oktober 2016

Korvgryta och Rolling Thunder Revue

Nu när Bloggaren är gräsänkling passar han på. Och lagar supermat, sådan man blir glad av. Korvgryta nämligen. Med två sorters goda korvar, potatis, morötter och vitkål. Lök, purjo och en halv liter buljong av valfri valör. Hjo-Hjo är med på noterna, blir som tokig av alla vegetarier.

- Kom till väsentligheterna, muttrar han. Fån’t ja en körv så huppä ja i Hjoån i Östra Skaraborg. Låt puttra en halvtimme och servera med god senap (dijon) och grovt bröd (danskt rågbröd). En god dansk öl kan man också få unna sig såhär på söndagseftermiddagen.

Bloggaren blev visst alldeles till sig, vilket betyder att vi får klara oss utan bild på glädjematen.

Sedan dags att värma upp inför kvällens Babel (Bob Dylan). Vi sätter på oss solglasögonen och ser dylanskt coola ut, och lyssnar på Live 1975 The Rolling Thunder Revue. Throw my ticket out the window / Throw my suitcase out there, too / Throw my troubles out the door / I don’t need them anymore / Cause tonight I’ll be staying here with you. Det låter bra, nobelklass rent av.
30 kommentarer:

 1. Nästan som Robert Burns...
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har redan förstått att du inte är någon Dylanman.

   Radera
  2. Det finns bara Dylanmän - nästan inga Dylankvinnor. I alla fall inte de som är 80 +. Precis som med Ulf Lundell.

   Radera
  3. Lundell har kvinnorna fått om den så kallade bakfoten. Och jag tror att du kan bli en utmärkt Dykandkvinna. Eller möjligen Dylank.

   Radera
  4. Anledningen till att jag inte gillar UL är att han har stulit de två första takterna helt och hållet till den gamla fina vårsången "Hör hur västanvinden susar, se hur härligt majsol ler" och blivit så berömd för denna sång. Dessutom att han bränner sitt brännvin själv - svårt att få ihop med begravningar och bröllop i kyrkan. Men jag spelade den gärna fast utan solosång. (Den enda visa som jag haft några synpunkter på under hela min tid som kyrkomusiker.)

   Radera
  5. Äsch. Håkan Hellström stjäl takter lite överallt. Ibland betydligt mer än så. Och han är om möjligt mer framgångsrik än UL någonsin var. Kanske. Och att författare stjäl som korpar är ju allom bekant.

   Radera
  6. Det retar mig bara att INGEN vet om det mer än jag, verkar det som. De som är lika gamla som jag lyssnar inte på UL och de som är yngre har ingen aning om att det finns gamla fina vårsånger :-).

   Radera
  7. Då det begav sig var det ett liv om stöld. Men jag hade aldrig hört vårvisan, och inte många andra heller. Förstår jag av din kommentar. Kanske har även Dylan lånat en eller annan takt.

   Radera
 2. Är helt med på sista delen av ditt inlägg, men den första delen får du "dela" med min man. Kor och jag går faktiskt inte ihop: kor är hundmat liksom strömming som är kattmat. Om du frågar mig alltså. Vilket du inte gör såklart;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Strömming mår jag illa av. Alltså vi gillar Dylan men inte strömming. Så vi är allt lite lika!

   Radera
 3. Låter som en härlig söndagseftermiddag... Kramis!

  SvaraRadera
 4. Är korvgryta speciellt enkelt för män att laga? Varje gång Göran ska stå för maten så bjuder han på korvgryta. Det är i och för sig väldigt gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har nog hustrur som skämmer bort oss med mer komplicerade anrättningar. Men det enkla blir ofta...

   Radera
 5. Korvgryta är gott speciellt om någon annan har fixat till den!
  Jag tycker om Dylan, men jag tycker att valet till Polarpriset för honom var bra. Det kunde räckt med det! Det är bra att tänka utanför boxen, men man behöver inte gå flera mil utanför i tänket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sara Danius hävdar att de inte tänker så långt utanför. Varför skulle poesin bli sämre till musik? De talangfullaste poeterna uterfinns idag inom populärmusiken. Skulle jag vilja hävda.
   Korvgrytan smakade fast jag fick laga den själv.

   Radera
 6. Jag tar kôrven. Punkt. Ska göra korvgryta idag, nämligen. Rätt lagom en tvättstugedag. Och mycket gott. Jag hoppar ölen, för jag ska sjunga i kören ikväll, skojar.
  Gött mos!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kanske ni sjunger något nobelprisaktigt?

   Radera
 7. Klart att man ska passa på och unna sig av livets goda! Det lät onekligen som en gryta för Husse...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, och nuförtiden finns mycket god korv här i landet. Man äter ihjäl sig, så gott som.

   Radera
 8. Precis samma här, får jag inte en korv hoppar jag i... i... min å. Ja, så är det.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korvgrytan räckte även till lunch idag. Perfekt mat för två övergivna korvkillar. Eller hur, du Hjo-Hjo?

   Radera
 9. Den grytan faller mig i smaken med det tillbehöret till - och Dylan, ja om inget hänt sedan i går så lyser han med sin frånvaro - lysande Dylan! Läcker bild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir intressant att höra hans nobeltal. För det lär väl bli ett även om han stannar hemma.

   Radera
 10. Ja det finns mycket god mat, och det ska vara gott med god mat. Korvgryta låter ju gott. Fast det blir det aldrig här. Stefan gillar inte kalkon och kycklingkorv, och jag äter inte gris.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då blir det knepigt. Synd på så goda korvar.
   Ha det gott!

   Radera
 11. Svar
  1. Korvgrytan är slut. Dylan finns kvar, särskilt Time out of mind, som jag just lyssnat på. Eller om det var igår.

   Radera
 12. Vår dagstidning har en kåsör som alltid lovsjunger korv och isterband. Det är visst ett stående inslag när han är gräsänkling. Är korv mäns älsklingsrätt? Göran lagar nämligen alltid korvgryta när han står för matlagningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Numera lagar jag även äppelpannkaka!
   Trevlig helg!

   Radera