fredag 1 juli 2016

Jonas Gardell på vänsterkanten

Fotboll på TV, Portugal-Polen och Bloggaren tittar på med ett halvt öga. Tills han får klart för sig att det är Jonas Gardell han ser där ute på vänsterkanten, han som är så löpvillig. - Värst vad han sliter. Inte visste jag att Jonas G var en sådan fena på att sparka böll. Säger Bloggaren till hustrun. - Det är inte han, avgör hustrun. Platsar han inte i den svenska elvan kan han omöjligt göra det i den polska. Värt att begrunda, onekligen. Men bra på att springa är han i alla händelser, Gardell, polacken.

Och på söndag blir det au revoir l'Islande. Vilket Bloggaren tycker är bra eftersom Les Bleus är ett så mycket bättre fotbollslag. Se där ja, där försvann visst hälften av Tredje årets följare. I ett enda nafs. Ska vi säga 5-0. Vive la France!

Idag regnar det äntligen i Hjo och Hjo-Hjo stannar försiktigt på förstubron, vänder och går in igen. Pinka, det får bli en annan gång. 

Kattspaning från en helt annan dag.
Jonas Gardell, eller möjligtvis Kamil Grosicki


26 kommentarer:

 1. Ja du,tänk om Island vinner,vad händer då,blir det landssorg i Les Bluesland då...
  Din kommentars svarsadress är kufisk...

  [http://hanskhjo.blogspot.sevackert%20däromkring%20Ängelsberg/]

  Haé Bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ska jag göra en ny kommentar hos dig och kolla Ängelsbergsadressen.

   Radera
  2. Oki,nu funkar det..Haé Bra.

   Radera
 2. Ja, nu när du säger det så kan jag faktiskt hålla med dig om att han liknar Jonas Gardell. Tänkte inte på det, vilket kan bero på att jag inte sett en bild på Gardell på år och dag.

  Nja, jag håller nog på Island mot Les Bleus, men tror också att Frankrike tar hem segern. Att vara värdnation förpliktigar ju.

  Och ikväll håller jag helt klart på Wales:-) Jag gillar underdogs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får migrän av Jonas Gardell. Tror att tyskarna blir mästare, i så fall inte mer än rätt. De har tjänat in flera mästerskapstitlar retroaktivt. Borde ha vunnit både VM och EM tidigare.

   Radera
 3. Har inte tänkt på det, men faktiskt... Maken som är någorlunda fotbollsförståsigpåare säger att det blev snett genom lottningen. Att många av de bästa lagen blev utslagna och de som är kvar kommer att krossas av de överlägsna lagen som är kvar. Men Island ska jag se i varje fall. Härliga vikingar som inte lagt av sina förfäders namn!
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar om inte vi pratade isländska en gång i tiden. På Island är man inte svag för låneord eller engelska.

   Radera

 4. Vi tittar 👀 och bevittnar vem som tar hem VM-titeln. ⚽ hejja bästa laget. 🖒🤔😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att tyskarna vinner. Eftersom de är bästa laget.

   Radera
 5. våfflor med hallonsylt De è gott!

  SvaraRadera
 6. Snygg kattspaning! Man kan få giraffhals för mindre. Nog kunde dom väl klippa häckarna så man ser ordentligt... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katten gillar att hålla till i häcken. Hjo-Hjo känner kattlukten med har aldrig sett kattuslingen. En annan katt sitter ofta uppkrupen på en spalje och ser Hjo-Hjo på långt håll. Hjo-Hjo ser sällan den heller. Katter förstår vi oss inte på. De är något helt annat än hundar, vilket för övrigt hörs på namnet.

   Radera
 7. Så fint att få lite insidertips hur det hela ska avlöpa. På det sättet slipper jag se eländet. Eller???

  svar: kolla kommentarerna så slipper du bli helsnurrig av mönstret! Glad helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är helt klar över att Tyskland blir mästare. Vilket man bör få onda aningar av. Eftersom jag är en sådan usel tippare.

   Radera
 8. Haha! Jag tror också att Frankrike blir övermäktigt för lilla Island. Men jag fortsätter att heja på uppstickarna :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, fast tristare fotboll än uppstickaren Grekland spelade - och vann med - 2004 har vi sällan sett. Skulle vara den andra uppstickaren Danmark då då, -92. Heja Tyskland, och Frankrike!

   Radera
 9. Så klart det är Gardell, likheten är slående. Vi satt faktiskt här och undrade vem han var lik! Nu kom svaret.
  Annars är det spännande matcher och att Wales vann igår diggade jag! Sen får vi se hur det blir framöver!
  Jo, jag fick en kokosnöt i huvudet för några år sen när jag låg och solade. Hade jag inte precis vridit på huvudet så att den inte föll på tinningen hade jag nog inte suttit här nu. Och det var ingen mogen kokosnöt, för då hade jag definitivt inte suttit här alls, men ett 10 m eller så, långt fall av en liten kokosnöt är inget bra. Fanns läkare på ön som gav mig roliga piller, men dom (pillren) gjorde att mitt minne är vagt från resten av semestern!!!
  Ha det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra match igår!
   Kokosnöt i huvudet låter vådligt. Usch. Men jag kommer att klara mig, jag solar aldrig på så sydliga breddgrader, och här finns inga kokospalmer. Förresten solar jag aldrig här hemma heller.
   Ikväll håller jag på Tyskland. Me inte så att jag spricker utifall att.

   Radera
 10. Oj Oj,,är nog inte kul att vara Belgisk fotbollspelare idag,,en riktig stjärnsmäll blev det igår...
  Regn o åska här,inte så kul..Haé Bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket regn idag här också. Och åska imorgon, sägs det. Wales var bra! Belgien också. Underhållande match.

   Radera
 11. Här är det husse som tittar på fotboll men matte gillar det inte vidare mycket men nog hade hon också kunnat ta honom för Gardell.
  Ja, regn ska man akta sig för lite, det kan tränga in så i pälsen och det är inte skönt alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det snart dags igen - fotboll på TV! Hjo-Hjo gillar det inte alls, för mycket stoj.

   Radera
 12. Senare idag söndag vet vi hur mycket Les Bleus vann med. Men jag är kluven, halva vill att lilla Island ska lyckas tack vare rätt inställning, laganda och schysst spel. Men då blir det landssorg här i France och det är redan ganska tufft för många här. Så Vive la France!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska precis avsluta denna bloggsession och bänka mig framför teven. Spännande!

   Radera