söndag 31 juli 2016

I Göteborg fortfarande

Majorna vs Bö

Göteborg igen. Så då fortsätter Bloggaren sin vandring längs Memory Lane (tack BP). Knappast, Skillnadsgatan i Bö, med arbetssamma polacker på tomten, hör inte till Bloggarens gängse environger. Här är det välbärgat, så pass att po
lackerna verkar komma från en annan planet. Och gör väl så också. Här röstar 40 procent på Moderaterna, bara så att ni vet.


I Majorna däremot. Där behöver de röd-grön-rosa inte ens sossarnas hjälp för att regera. Så då är det i Majorna arbetarna bor då då? Icke. I Majorna skvätter det av journalister, bibliotekarier och socionomer. Och diverse annat löst folk. Det är bara att invänta (folk)upproret. Demokratin kan avskaffas vilken dag som helst.Hund och katt

På Kålltorpsvägen blir Bloggaren och hans hund åsyna vittne till hur en aggressiv katt spöar skiten ur en liten svart pudel. Bloggaren står just och funderar på om han ska låta Hjo-Hjo morsa på den lilla krabaten. Då katten stiger in på scenen. Och klöser till. Det är nog bara katten som förstår vad som händer. Klöser igen och hunden tjuter. Hjo-Hjo rycker i kopplet. Pudelns matte böjer sig ner för att ta upp sin älskling. Men det funkar inte i röran, inte alls. Och katten på igen.


Panik. Pudeln skriker och matten vädjar: Hjälp mig! Vad göra? Bloggaren grunnar, och sådant kan ibland ta tid, och har dessutom jämt göra att hålla hunden. Och innan han funderat klart ser han matte och hund springa iväg längs häcken och runda hörnet. Med katten i bakhasorna. Det är sant, me boys / Hör och häpna sådant händer allt ibland! I Göteborg. Man blir som utmattad.Ryssarna

I stuck around St. Petersburg / When I saw it was a time for a change / Killed the Tsar and his ministers / Anastasia screamed in vain. Nej, inte mycket gott kommer från Ryssland. Inte tsaren och inte bolsjevikerna, de rövarna åstadkom knappast den förändring ryssarna behövde.


Bloggaren har ryskt besök på bloggen. Ok, det dör man inte av, men 300 besök av Putin samma dag är 300 för mycket. Man blir som konsternerad. Men det är väl som finnen sa, att en ryss är en ryss även om man steker honom i smör. Sådant känner finnarna till.
33 kommentarer:

 1. Hmm, ja det där med ryssbesök, det har jag också märkt av. Har trogna läsare från Ukraina och Korea också, minsann. Undrar vad det är som drar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 150 besök av Putin bara på förmiddagen. Hur blir man av med ryssarna?

   Radera
 2. Akta dej för katter!!!!
  Ha en bra söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är inte lätta att förstå sig på.

   Radera
 3. När det är hundar som ryker ihop ska man i alla fall lyfta i bakbenen för då tappar de fokus. Men om det fungerar på snabba katter har jag ingen aning om!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katterna får man passa sig för, kan klösa ögonen ur både hund och husse.
   Ha det!

   Radera
 4. Vill du bli av med ryssarna så flytta till Spanien. Det här landet är dom inte så intresserade av ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är de på som f-n. putin kanske vill åka vattenskidor på Vättern. Något är det.

   Radera
 5. Ryssbesök här också sedan några dagar tillbaka. Verkar vara rena invasionen men vi vet ju att de gärna går över gränsen ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Irriterande minst sagt. Ryssen är knepig att komma underfund med, så är det bara.

   Radera
 6. OJ! Jag kollade jämt nu min statistik. Det fullkomligt dräller av ryssar, de toppar statistiken! Vadan detta?? Usch, luktar krig.

  Skönt du har Hjo-Hjo.
  Jo jo. Ha en skön kväll ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Putin är på offensiven. Kan inte någon tala om för honom vad putain betyder på franska. Det betyder i vart fall inte "han som rider på björnar".

   Radera
 7. O hej och hå, den katten är vi glada att vi inte stött på. Låter som en läskig en. Arga katter är svårt att råda bot på ibland, och de där klorna, ja... de vill man liksom inte riktigt känna på.
  Nospussar från en som känt på en klösande katt en gång i livet. Man ska inte stoppa nosen i busken säger matte, för det var precis det jag gjorde, hela nyllet in i busken för det prasslade därifrån. Jo, se en katt var där, mindre glad att se mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får väl lov att säga att varken Hjo-Hjo eller husse räknat med att stöta på en så argsint katt. Här i Hjo finns massor av katter, som visserligen är katter, men knappast så elaka som i Göteborg.

   Radera

 8. Jag har också flera hundra besök därifrån... 😲

  SvaraRadera
 9. Har inte märkt någon invasion här av grannlandet .Men den där om att steka i smör den var bra ,ha det gött ,Nette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att vi har Finland som buffert i öster. Ni har inte haft det lätt.

   Radera
 10. Jag tror att Hjo-Hjo hade tur där. Med en snabbare husse hade det lätt kunnat gå riktigt illa... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sicken katt, sa vi samtidigt och skakade våra huvuden, husse och hund.

   Radera
 11. En katt i raseritillstånd ger man sig inte på. Ojoj.

  Ryssarna ?? Är dom här?? I Sverige?? Har inte kollat statistiken på ett tag, men ska gjöra det. Se om de finns nå ryssar i sökte? Men vet jag har besökare från andra länder.

  Hej hej och Ha en fin dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katter och ryssar är inte att leka med. I Hjo är det dock fler katter än ryssar.

   Radera
 12. Hoppsan har Putin har fått upp spåret på Tredje året i Hjo. Kan det vara Hjo-Hjo som intresserar mannen i öster? Det gäller att ni tillsammans håller ställningarna mot nämnde Putin och kattkräk som bär sig elakt åt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Putin är en obegriplig man, och katterna likaså.

   Radera
 13. Nå, även jag har ryssbesök... I tusental. Undras vad dom finner på våra små bloggar egentligen? Eller om det är någon liten robot som försöker sig på rysk hacking. Rysk post? Nåja. Så länge man inte kollar ursprung ser det ju bra ut i besöksstatistiken... Allt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mira! Skönt att höra att fler får ryska besök. Men rätt lugnt idag tror jag. Da da.

   Radera
 14. Usch, stackars lilla pudel, som får utstå den elaka kattens klo. Ibland så hinner man inte att ingripa.
  Må väl! //Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, och inte vet man hur. Och en katt som går till attack, de brukar bara retas hunden.

   Radera
  2. Nej, och inte vet man hur. Och en katt som går till attack, de brukar bara retas hunden.

   Radera
 15. Vad kul att få se lite Göteborgsbilder och text. MIn gamla hemstad. Mycket igenkänt.
  Vissa stadsdelar har förändrats, andra inte t ex Örgryte.
  Ha en trevlig dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, du är också från Gbg, visste jag inte. Jo, visst förändras det och det är nog som det ska. Ibland till det bättre och ibland. Och nu ska det snart börja grävas i år framöver. Västlänken. Jisses.

   Radera
 16. Tack för att du gillade Memory Lane! Men resten av ditt inlägg får mig att tro att du längtar tillbaka till hålan - Hjo alltså;-) Jag hade nog föredragit lite mera "excitement" i 031 om jag hade fått välja. Men det fick du kanske inte - välja alltså;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker bara att det är så knepigt att folk dras till varandra. Alltså att kaka söker maka, överallt och i alla sammanhang. Har gjort Göteborg i nästan 40 år, så jag blir inte sådär väldigt upplyft av ett besök. Men inte skriver jag heller att det är så illa. Det är det nämligen inte.

   Radera