torsdag 4 augusti 2016

Hemma i Hjo


Husse och hund är glada över att vara tillbaka i Hjo. Hjo är änna som behändigare att hålla ordning på. Än Kållarna och Adorna runt Redbergsplatsen, med eller utan päls.

Vi doppar fötterna i Vätternhavet, som är fullt av kallvatten och rökt sik, och skrattar oss nästan fördärvade. Och längtar, nåja, efter hösten när man får börja äta grynkorv igen. Från Tidaholm. Vilket inte är Hjo, men ändå så pass nära, att en tyst och stilla natt, / när man sitter under stjärnorna, kan höra festens skratt. Så Tidaholm funkar, helt klart. Och grynkorv, som är något helt annat än sushi och indiamat. Någon sorts livskvalitet vill en ändå ha.

Fast sushi är inte förbjudet, det är det faktiskt inte.


Så har det hänt. Bloggaren har satt hustrun på Lok-Hjo-Motivet för att wallraffa som turist. Själv sulle han aldri utsätta sej. Men det är bra träning, för när lille Hjalmar (barnbarnet) blir stor nog ska han åka töff-töff hela dagarna. Förmodligen. Och fiska kräftor i Hjoån med morfar Bloggaren. (H)jo.28 kommentarer:

 1. Svar
  1. Så är det allt. När allt kommer omkring. Med Gbg på andra plats.

   Radera
 2. Borta bra men hemma bäst! Så ni har också ett sådant litet tåg. Hittills har jag inte lyckats åka med vårt men så har jag inte heller några barnbarn att hänvisa till ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla turistparadis värda namnet måste hålla sig med ett töff-töff-tåg!

   Radera
 3. Jag förstår att Bloggaren väntar otåligt på att han ska få åka tåget med Hjalmar för första gången. Kanske redan nästa sommar! Sen blir det Lådbilsland och Gocart...
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa sommar blir det full fart! Väntar otåligt, men hellre fotbollen ön gocart.

   Radera
 4. De ä la änna gött, att hemma ä bäst! Annars vore det fel. Jag gillar ju Li'schöping. Nr 2, där är jag vilsen, har för många väderstreck.

  Klart att både mormor och morfar ska åka tufftuff med Hjalmar! (H)jomen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska börja grävas i Göteborg snart, då tror jag det är gott att slippa vara där faktiskt. Lugnare i Li'schöping och Hjo.

   Radera
 5. Åh! Lilla tåget! Och vilket fint ett också... Nu blev jag riktigt avis...
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fick till det väldigt bra, lilltåget nästan finare än i verkligheten.

   Radera
 6. De gånger jag besökt Göteborg har jag varit på idrottsevenemang och sedan styr jag kosan hem. Fast feskekyrkan har jag hunnit med. Tidningar om vin? Du milde, jag som endast använder vin i marinader! Gott så, då strejkar inte magen, den gillar bara öl...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en bok om vin, annars var det rätt. Vin i mat kan piffa till anrättningen. Rödvinssås är dock i knepigaste laget, har vi märkt.

   Radera
 7. Nästa sommar kan du åka tåg Med Hjalmar!
  SVAR: den metoden börjar bland annat hemma ,att du går ut och in först!Vänta ut till de sitter lugnt.När något händer Att stötta till med två fingrar i sidan och säga tss.
  Gå ut på nätet och skriv Cesar Millan så får du upp hans program.Lycka till :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då blir det full fart.
   Cesars program, så kul. Det ska jag genast göra, eller först imorgon blir det nog.

   Radera

 8. Fina bilder och där sitter du inte i sjön, tja lite då....🤔
  Drömmer du redan om hösten? tror du kan äta korven redan nu, så låt sommaren vara kvar. 🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommaren sträcker sig in i september om vi har tur. Den verkar ha förskjutits på senare år. Grynkorv finns inte att köpa på sommaren. Tror jag. Inte förr i varje fall. Så vi väntar till hösten.

   Radera
 9. Hahaha! Alltå om jag fick välja så skulle det helt klart bli Göteborg - om inget annat för maten;-) Grynkorv är som Isterband och alla andra korvar - yuck! Men Hjo-Hjo som ju är hund håller säkert inte med mig. Eller jo, det gör han nog. För korvar är ju hundmat enligt mig liksom strömming är kattmat;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Strömming kan jag hålla med dig om. Av strömming mår jag som Magnus Uggla - illa. Av isterband och grynkorv skulle tom en fransman bli lycklig. Om han fick tillfälle att smaka. Så det så.

   Radera
 10. Det är alltid skönt att återvända till sitt eget bo. Finns inget bättre hur bra man än har haft det "bortavid".
  Gulligt litet töff-töff ni har i Hjo - det kommer att bli poppis hos barnbarnet. Här har vi "bara" riktiga tåg, t.ex. de runt 750 meter långa (och väldigt tunga!) malmtågen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det så långa tåg nu då? Med tanke på malmpriset? Här fanns en smalspårig järnväg som band samman Hjo med västra stambanan. Borta sedan länge.

   Radera
 11. Det är behändigt med små samhällen, där man snabbt får en bra översikt. Jag sa just det till ett par som flyttat hit från Stockholm och som trivs väldigt bra redan efter några månader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Från Sthlm till Laxå. Tja, det är väl ungefär som att flytta från Gbg till Hjo. Fast vi har närmare till Vättern.

   Radera
 12. Borta bra, men hemma bäst! Kul att åka bort, men då man kommer hem igen inser jag iallafall hur bra jag har det här hemma. Klart att ni måste åka tuff-tuff-tåg men BB Hjalmar. Själv så har jag lovat BB Astrid att vi ska måla naglarna, äta godis och dricka läsk. Astrid är nu 5 månader.
  Må Väl! // Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dricka läsk var ett kärt nöje när man var barn. Det var faktiskt lite extraordinärt. Undrar om det är så nu också. I alla händelser får vi vänta något litet med sockerbubblet.

   Radera
 13. Hm? Undrar om hundar får åka tåg också? Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om de är snälla så. Och löst hundbiljett.

   Radera
 14. Nog bor ni med fin natur runt er alltid och det där med att tåga, ja sånt gillar vi nog alla :) Däremot tycker vi att hösten gott kan vänta lite till innan den tågar in.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hösten kan vänta tycker vi med. Men knappast grynkorven.

   Radera