tisdag 12 juli 2016

Burgare och regnbåge, Mannerström och Travolta.

Synd att så många missade gårdagens audition till Sveriges mästerkock här på Västergatan. Holm, norrlandsmågen, lagade burgare till allmän belåtenhet. Och Mannerström, som övernattar i friggeboden, smackar och nickar och låter förstå att bättre burgare får man inte ens på Kometen i Göteborg. - Och så får ni spara en Royale with cheese till Travolta. That's for sure.


(Jo, för ikväll är det Pulp fiction igen och Travolta förväntas komma till Hjo. Och prata lite om hur det går till att äta hamburgare i Europa. Med majonnäs, hövva hövva! Vilket det ju görs på sina håll, fast östra Skaraborg har klarat sig, så här långt. Han sover i friggeboden förstås. Som så mången annan god kändis).


Och i skrivande stund kommer ett mms – norrlandsmågen har fångat en regnbåge på 1,8 kg. Någonstans på Hökensås. Så Bloggaren ut i frigge med andan i halsen, berättar för Leif. - Nu får du stanna på middag gubbe lilla. Rökt regnbåge med J Travolta på altanen. Vad ger du mig för det? - Ge mig kardan, säger han. Och: Förbannat bra norrlandsmåg!

Och den begåvade hunden ligger på hallgovet och muttrar: Regnbåge och regnbåge. Ska de ställa till med en sån där HBTQ-festival i Tidaholm nu också. 


23 kommentarer:

 1. What a bruger och what a fish! Så ska det se ut!
  Hej svejs

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är både burgare och fisk uppäten. Så ser de inte ut längre, men gott var det!

   Radera
 2. 1.8 kg regnbåge - låter som en helt utsökt måltid!

  SvaraRadera
 3. Det var verkligen en riktig Bamse. Tror hag har aldrig sett en så stor regnbåge. Fiskar han alltid i finkäder;-)

  PS. Trodde du skulle analysera EM-finalen;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, snygg kille vetladu.
   Är rätt nöjd med att fotbollen är över. Ingen abstinens. Fransmännen vann mot tyskarna och får se semin som den riktiga finalen. Men om tyskarna haft Khedira, Gomez och Hummels med hade de sannolikt vunnit. Och finalen med. Så jag tycker fortfarande att Tyskland är bästa laget.

   Radera
 4. Burgarna såg delikata ut, men regnbågen skulle nog smaka ännu bättre. Såna växer inte på trän... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo fick smaka lite av stjärten. Oj, den skulle Ludde ha gillat. Sa han. Utan att titta upp från matskålen.

   Radera
 5. Fantastico alltihop!
  Regnbåge är en av mina STORA favoriter. Jag gillar att rensa rökt regnbåge, mycket lättare än den fetare siken. Mumsfilibabba.
  Sista bilden var vacker.
  Ha de!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har aldrig rensat sik, men röding. Inget kul men det funkar. Och regnbågen rensade norrlandsmågen.

   Radera
 6. Regnbåge skulle vi gärna ätit här också - är säker på att den var delikat.

  Hör väl inte hit, men kanske en liten kul grej. Travolta dansar med Uma Thurman på bilden, och hon har en svensk moster som har en hund som heter Grynet. Hälsar Kasper. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså minsann. Sådan kunskap blir aldrig för tung att bära!

   Radera
 7. Fisken regnbåge har jag nog aldrig smakat ,-)
  Gott ser allt ut, kan inte sova och nu blev jag hungrig också, så nu kan jag garanterat inte sova ,-)))
  Önskar er en jättefin sommar
  KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Regnbågen smakar bra, som öring eller röding. Kanske bättre. Inplanterad i svenska vatten, reproducerar sig sällan eller aldrig. Och nu låter jag som ett lexikon. Ha en fin sommar själv!

   Radera
 8. Det är gott med god mat!
  En fin regnbåge, hamburgarna ser också fina ut.
  Ha´t så gott! Lisa

  SvaraRadera
 9. Mmmm, gott! Regnbåge är otroligt läckert och jag hoppas jag kan köpa nyrökt regnbåge, fiskad i Dalälven, på marknaden i byn By som ligger nära våra stugor. Det gäller att vara där tidigt dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket gott! Men ett virrvarr att hitta rätt bland ädelfiskarna. Forell, är det regnbåge det? Och regnbågslax och regnbågsöring, är det samma fisk? Tydligen reproducerar de sig inte i vårt land. Både regnbåge och lax planteras regelbundet in i Vättern.

   Radera
 10. Jo, vi var i Hjo förra helgen. Och jo, vi åt burgare, men jag tror inte den var lagad av en norrlänning. Men god var den - och gigantisk - på ett brasseri mitt i Hjo.
  Vad det gäller färger så såg vi ingen regnbågsparad, men lite röding fick vi med oss hem från ett rökeri vid Vättern.
  /Roland

  SvaraRadera
 11. Mmm, vi är imponerade av både hamburgare och fiskfångst. Någon sådan fångst har ingen av oss lyckats med. Nog är vi allt ite imponerade av John Travolta med.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och enda fisk jag fått är abborre, mört och braxen med metspö och mask. I övre barndomen. Jag tröttnar så fort när inget händer. Vilket det alltså inte gör när jag fiskar.

   Radera
 12. Hamburgare är gott med en fet å stabbig dressing till. Mmmm...säger jag som däremot inte älskar fisk. Fiskar inte heller. Men dom säger det är rogivande att fiska de som fiskar.....och att få en fisk på kroken gör dagen.

  Ha det så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fisk kan vara jättegott serru. Särskilt rödspätta, som dessvärre inte trivs i vätternvattnet.

   Radera