fredag 3 juni 2016

Hemma på Västergatan

Efter en frukost på kaffe, danskt rågbröd, salami och oeuf dur mayonnaise befinner sig Bloggaren på topp. Och efter en ostörd titt i morgonbladet blir ingenting sämre. Dags att kavla upp ärmarna och ta krafttag, (krafttag, ett Löfvenskt politiskt nyord, liksom där nere, som mestadels betyder EU) ifall man har några, ärmar alltså. Dagens id och strävan består i att bevattna jordgubbsplantorna, en, två och tre kannor och gånger. Så var det med det. Sedan skvätter vi några droppar ättika på flugorna i komposttunnan, som märkligt nog inte fått fart på äggkläckeriet än. Och inte ska heller, om Bloggaren får bestämma. Alltid är det något.

Jobba inte ihjäl dig nu, säger Bloggaren till sig själv. Sätter sig ner och pratar med sina potatisar i tunna. - Värst vad ni växer och står i.

Och i skuggan under det falska franska sjunger Hjo-Hjo: Och inget röka, inget jopp / ikväll ja, ikväll ja, är tålamodet slut / bididatt bombom, bididatt bombom, bidibidibididatt, bididatt... Som den värsta Arja S.

Imorgon drar Bloggaren till Jerusalem. Och kollar in Vättern från nederkanten. Så att inte vattnet rinner över.
24 kommentarer:

 1. Det där låter som en riktigt behaglig tillvaro. Både för husse och hund.
  Trevlig dubbelhelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, jag har det fint. Och hunden klagar inte heller, inte vad jag har hört.
   Ha det gött!

   Radera
 2. Medelhavstemperaturer i Hjo (och här) förtjänar ett hårdkokt ägg til frukost. Hoppas det var "närodlat" eler s.k. ekologiskt - för skillnaden mot "normala" ägg är helt enormt, vilket jag kunde konstatera häromkvällen.

  Love summer! J'aime l'été:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ägg till frukost måste det vara. Inköpta på Asketorps gårdsbutik i Skövde, tre mil bort. Får duga som närodlat. Och de är goda, helt klart.

   Radera
 3. Min potatis som jag satte ner i en av de stora blomsterkrukorna på entrésidan (södersidan) på vårt hus har skickat upp två små söta gröna skott. Det tar sig, sa han som...
  Annars blir det trädgården idag - har ju regnat i natt och är lagom varmt så det går inte att skjuta upp.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vitsen - läste på fb - är att man ska fylla på jord efterhand och lura naturen. Har man en tillräckligt hög tunna borde skörden bli godare än god.

   Radera
 4. Jordgubbar behöver vatten! Bra jobbat. Jag tror det finns nån här som också vattnar våra jordgubbar. Solen skiner, det är varmt, underbart! Och ikväll borde man varit i "vår" gamla stad och tittat på folklivet! Håkan, Håkan.....Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vatten på gubbarna, om det ska bli någon smak på dem. Jo, mycket folk i stan. Men Håkan ser jag hellre på en mindre scen. Såg filmen från förra Ullevikonserten och det var sådär. En annan sak att vara där såklart.

   Radera
 5. Livet kan verkligen vara skönt :) Härliga bilder!
  Hoppas du funnit att Vättern inte rinner över ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vättern gjorde sig fint vid Jönköping. Och det gjorde Jönköping med. Vi håller oss omkring Vättern nuförtiden. Som det verkar.

   Radera
 6. Jag vattnar med vattenslang!
  Sv:...Visst är det en läcker inredningsdetalj.
  Jag slipper i alla fall att palla mej upp! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag med. Åtminstone då jag inte vattnar med kanna. Tja...

   Radera
 7. Lite vatten gör nog susen... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gäller bara att se efter gubbtjyvarna. Kajorna. Tror jag. Eller björktrastarna. Eller båda.

   Radera
 8. Ni ser inte ut att ha det alltför dumt där i solen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tog sig framåt eftermiddagen idag också. Här är torrt som i Extremadura. Än värre på andra sidan sjön.

   Radera
 9. Gott med jordgubbar, du får hålla koll på dom när de är härligt mogna. Gott att gå och plocka själv när man känner för det, ja om husse tillåter förstås, fast du kanske inte tycker om jordgubbar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bäst att hålla koll, annars gör trastarna det. Eller kajorna.

   Radera
 10. Vi vattnar också, inte en droppe regn på fyra veckor... Och så svämmar Seine över och halva Frankrike strejkar och snart är det fopoll - hur ska're bli egenkligen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får hålla tummarna att det ordnar upp sig med nederbörd och fotboll och la France. Så att det blir ordenkligt gjort.

   Radera
 11. 30 grader i Byen! Hoppas att det är svalare i Jönköping!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Betydligt svalare idag, både här och i Jönköping. Men omkring sådär en femton och tjugotre började det ordna upp sig. Upp mot 20 grader åtminstone. Klart godkänt.

   Radera
 12. Ser varmt och somrigt ut.
  Egenodlade jordgubbar är bland det bästa som finns.
  Det vore ju inte bra om Vättern rann över. ;)
  Ha en fin långhelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har inte så mycket jordgubbar, ett antal plantor i ruta. Man kan alltid hoppas att några blir kvar sedan fåglarna tagit sitt.

   Radera