onsdag 15 januari 2014

Fult hus

Pulsar i snö den utomordentligt vackra rutten Wagnergatan – Västergränd – Hantverksgatan – Ånabacken och vidare Dalgången ner till stan. Och vackrare lär den bli framåt sommaren. Och idyllisk. Nu är han där igen, finns det då inga fula hus i Hjo? Jo, visst finns det. Några stycken. Ett är byggnaden som Coop huserade i fram till för något år sedan. Gräsligt fult till och med. Men det är ju inte unikt för Hjo. Domusvaruhusen som växte fram under 60- och 70-talen var fula! Och är, för även om Domus är borta står husen kvar. Fula.

I huset finns fortfarande Systembolaget kvar, som knappast riskerar nedläggning. Förresten, är det inte påfallande ofta man ser Systembolaget vägg i vägg med Coop. Jo. Har en bekant som har en teori om varför. Det är bara för att alla kunder på Systemet tycker det är bra med Coop så nära inpå. Eftersom alla tycker om att handla där, på Coop alltså. Jag undrar jag.

Någon som har någon annan idé?


4 kommentarer:

 1. En text med lite mer djup om "fula hus" ;)
  http://www.unt.se/debatt/bevara-finrummets-piffiga-skjul-889856.aspx

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men fult likafullt, kring hela torget tydligen.

   Radera
 2. Min f.d. svärfarfar hade en benämning på de där 60-70-talshusen med sitt typiska betongiga, boxiga slarvutseende: Haderianarkitektur.

  SvaraRadera