måndag 31 mars 2014

I Fréjus tar man in på Hotel Les Palmiers

Såg att Front National skördar framgångar i franska kommunvalen, bl.a kommer Fréjus  att styras av en borgmästare från Fronten. Illa. Många pied-noir (franska medborgare som bodde i Algeriet före självständigheten) i trakterna sägs vara en förklaring. Men eftersom Fréjus är en behaglig plats på vår jord har bloggaren ingen lust att tänka på Nationella fronten när han tänker på Fréjus.

Däremot. I Fréjus tar man förslagsvis in på Hotel Les Palmiers och begär ett rum åt rätta hållet, nämligen det åt Medelhavet till. Sitter sedan på balkongen och betraktar det sköna Saint-Raphaël på håll, och det stora badvattnet på andra sidan boulevarden. Ett glas rosé passar alldeles utmärkt som balkongvin. Sedan går man ut i den ljumma septemberkvällen och slår sig ner på första bästa restaurang som serverar Moules frites, för det vill bloggaren ha när han besöker Fréjus. Vad var det den gamle fanjunkaren sa? Rätt gissat! Det är så gott så det borde … Osv. Se Tartare de boeuf och Lycklig lördag.

4 kommentarer:

 1. Men så trevligt att se någon skriva om Fréjus! Jag var där på språkresa för mycket länge sedan (1978).
  Minns inte så mycket hur det såg ut men Medelhavet var nära.
  Och det var ljumma kvällar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen till Hjo!
   Ja, Fréjus är fint! Men det jag skriver om är faktiskt Fréjus Plage, som ju ligger en bit ifrån själva staden. Men staden Fréjus är inte så dum den heller, bl.a. finns där en romersk amfiteater plus lite andra antika lämningar här och där.

   Radera
 2. Frankrike och Medelhavskusten är trevligt. Front National är det inte. Jag ser med bävan fram emot Eu-valet. I Frankrike FN, i Holland Wilders, i Ungern Jobbik... och i Sverige SD.
  Det minsta vi kan göra för att bjuda rasismen motstånd är att rösta i Eu-valet - sedan kan vi sitta med ett glas rosé och titta ut över Medelhavet med bättre samvete.
  /Roland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom vi inte är så intresserade av EU-val här i landet ser SD sin chans, kommer nog att ha vissa framgångar. Vet inte vad som hänt med holländarna, de har ju alltid varit vidsynta. Från Hjo har SD inga röster att vänta.

   Radera