måndag 10 mars 2014

Sushi finns inte i Hjo


Idag till tandläkaren i Göteborg. Inget bloggaren längtar efter precis, men han intalar sig att ett besök i pinostolen är över på ungefär en halvtimme och dessutom alldeles nödvändigt. Man får ta sig i kragen, spotta upp sig. Tur att hon inte är som Fleksnes tandläkare i alla fall, han med Volvo Sonetten. Och så är hon alltid så glad – Solveig heter hon, så det reder sig säkert även denna gång. Varsågod och skölj! Tandläkare kan man inte vara utan.

Göteborg klarar vi oss utan, åtminstone vädret. Göteborgsvädret välkomnar oss i höjd med Partille, det lätta diset slår över i rena tjockan och det börjar ofelbart att regna. Men till lunchen blir bloggaren på gott humör. Då vankas nämligen sushi – finns som bekant inte i Hjo, och då gäller det att passa på.

På väg ut från Göteborg tittar solen fram vid Lerum ungefär. 

6 kommentarer:

 1. Hjo - ett så fridfullt ställe: Inga tandläkare (tydligen) och ej heller sushi. :) Däremot full vår, en finfin sjö och ett rikt liv. Går det att säga det bättre?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tandläkare finnes. Men tandläkare är lite känsligt, byter inte hur som helst. Och så finns ju Vättern...

   Radera
 2. Din blogg påminner mig om att jag ska till "tandis" nästa vecka...
  Hade hellre åkt till Göteborg!
  /SA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag tittar efter tussilago vart jag går. Du hade ju redan plåtat dem.

   Radera
 3. Trist att ni inte har någon sushirestaurang. Men det räcker ju inte med att det finns, den måste vara bra också... Verkar vara något för större städer, liksom libanesisk mat som man inte heller hittar på mindre orter. Man kanske ska lära sig att tillaga dessa delikatesser själv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det är som du säger. Man får passa på när man har ärenden i Gbg. Sushi klarar vi inte att laga men kanske libanesiskt.

   Radera