tisdag 1 maj 2018

Kall-Hjo

Efter en vecka med regn och kulingvarningar i Göteborg är Bloggaren tillbaka i Hjo. Eller Kall-Hjo snarare. För här är det bara turisterna som är heta, De köar efter kallglass i kallhamnen vid Kall-Vättern. Nedkylningseffekten är påtaglig, säger Hjo-Hjo. Lillgammalt.

Man undrar om harren har leklusten kvar bland isbitarna i ån. Eller om de tjiter i kylan och är heta som turister. Boom boom, swop swop, som Tommy Söderberg skulle ha sagt. Ända in i kaklet. (Kolla gärna The best of Tommy Söderberg.)

Jo, våren är svårtippad, särskilt med Vättern så nära inpå knutarna. Man blir som kalltassad, säger Hjo-Hjo. Något mindre lillgammalt.

Å andra sidan är höstarna nästan som i Provence. Ingenstans blir äpplena så goda som i Hjo, har Bloggaren hört. Och långkalsongerna kommer på först i februari. Det är livskvalitet det.

Och platanen trivs på Västergatan? Jo, fast det dröjer ett tag. Men från augusti fram till jul känner den sig som hemma. Bloggaren återkommer med bild på svalkande rosé under grönskande platan längre fram. Ja, det var väl allt för nu. Hjo-Hjo hälsar!


24 kommentarer:

 1. Här är/har varit liknande väder ett par dagar så Valborgsmässoafton blåste och regnade inne. Men är det april så är det. Fast det var då det så nu tar vi förhoppningsvis nya tag med sol och mjukglass!

  SvaraRadera
 2. Jaha nästan som vanligt då på sista april då,,inget väder man skryter om precis,,min Valborgsafton var i alla fall skitvarm+27 i skuggan..Haé Bra.

  SvaraRadera
 3. En glass nu, lockar inte alls, i kalla Lidköping! Men senare, när värmen kommer, för det gör den väl??
  Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg att det var 6 gr och regn i Paris igår. Men parisarna kan ta det lugnt i vetskap om att värmen kommer. Här vet man aldrig.

   Radera
 4. Bodde några år i Jönköping där det också var kallt jämt. Förstår att bloggaren längtar till ett (kallt) glas rosé i ett varmare land. där är nog platanerna fullt utslagna vid det här laget.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att man inte bor kvar i Göteborg och behöva beskåda Chalmerscortegen. Lika ruggigt kallt, regnigt och blåsigt varje år. Nästan, har faktiskt varit sol och varmt någon gång också. Rätt ska vara rätt.

   Radera
 5. Inte mycket till vår här heller, ynka 7 plusgrader med regn och blåst. Här åker långkalsongerna av endast på midsommaraftonen. De ser annars lite malplacerade ut under shortsen. Underbara havsbilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Norberg är ett kallhål det också. Även om hösten. Så att.
   Om du tittar noga ser du Danmark på andra sidan havet.

   Radera
 6. Vi har också ruskigt väder. Det åskade här i fredags, och det åskade även i går. Sicket väder vi har. Regn och åska på Valborg.
  Eftersom äldsta dottern med familj var här igår kväll, så var vi inte på Majbrasan.
  Det finns inget bättre besök!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag lite bättre väder. Och till helgen talas det om att det ska bli riktigt gott. Vi får väl se...

   Radera
 7. Det är faktiskt svalt och regnigt här i södra Frankrike också. Vårväder, litet oberäkneligt. Undrar så hur din platan mår....vill inte höra talas om kall-platan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att platanen har klarat även sin andra vinter. Inga knoppar som gör ont ännu, men den är en slow starter.

   Radera
  2. Även här är den en slow starter tillsammans med valnötsträden. Kunde också vara fint att ha hemma...

   Radera
 8. Nu har vi ingen Vänern i närheten, men jag kan tala om att det är svinkallt här också. Japp, blåsa gör det också, men det är kanske råare hos dig.
  Nu äter jag inte glass, men jag har aldrig förstått hur man kan äta glass när det är kallare än 20 grader, minst;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag nog - Kall-Täby. Jag var i Skövde igår och kan tala om att där var Kall-Skövde. Trots att de ingen Vättern har.

   Radera
 9. Jag har det miljövänliga citron.Prova!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska. Måste bara först skaffa mig några kopparföremål.😜

   Radera
 10. Det var segt i år med våren tycks det som.
  Här verkar vi få uppemot +25 eller mer under helgen och början av nästa vecka.
  Det låter kylslaget med glass i kylan. :)
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värmen är en sällsynt gäst i Hjo med omnejd. Därför så mycket tjöt om vädret. På sydligare nejder vet man att den kommer, värmen. Så man tar regn och kyla med jämnmod. Här vet man aldrig.

   Radera
 11. Brrr... det ser lite kulet ut det där på bilderna. Men idag borde det väl kunna vara läge för lite svalkande rosé. Med eller utan platan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt, rena straffsparken. Med både platan och rosé. I morgon lär det bli ungefär från samma läge fast utan rosé. Kanske ömmar platanen ut i grönt, den ömmar.

   Radera