tisdag 4 mars 2014

Bokrea i Hjo

Som tämligen ny på orten blir man gärna lite lokalpatriot. Vi handlar maten på Ica här i Hjo (så det inte slutar som för Coop), och försöker så gott det går att hålla oss på hemmaplan. Inte desto mindre befann vi oss i Skövde häromdagen, det finns trots allt en del småsaker vår lilla stad inte kan tillhandahålla. Och i Skövde finns allt utom IKEA. Såg då på årets bokrea ett antal böcker, två noga räknat, som borde ägas av bloggaren. Men icke - bokhandel finnes i Hjo. Böcker köper vi hemma.

Så idag passade en promenix till stan bra, i rena vårvädret faktiskt. Den lokala bokhandeln ligger på Stora torget och är en mycket bra bokhandel. Men bloggarens önskade böcker finns inte. Inte gick de att beställa heller, inte till reapriser i alla fall (fel kedja). Jaha ja, så var det med den saken. Snopet, men tack ändå. Köpte en bok om fåglar istället, kan nog bli användbar. Som tröst köper vi med oss varsitt wienerbröd från caféet intill. Det är ju ändå fettisdag.

10 kommentarer:

 1. Wienerbröd? Var det en provokation - alltså bara för att retas lite? Det var ju fettisdag! Den enda dan på året då jag kan tänka mig att äta en fettisdagsbulle, a.k.a. semla.
  Mycket trevligt att det finns en bokhandel i Hjo. En stad ska ha bokhandel. Det har även min lilla "barndomsstad" Söderhamn. Den stan är tydligen en bit större än Hjo ser jag vid en hastig koll. 11 761 inv mot 6 094 (lista på Wikipedia). Jag ska åka till Hjo nån gång och titta in i bokhandeln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo är en fin liten stad men lite knepig att dra runt butik i. Men bokhandel finns! Och café där det finns semlor.

   Radera
  2. De har ju även leksaker och presenter för att öka försäljningen!

   Bästa bokhandeln i liten stad är dock Säffles Röda rummet. Rekommenderas!

   Radera
  3. Tror inte vi besökte Röda rummet, eller?

   Radera
 2. Bokhandlar brukar jag inventera på alla ställen inte en resa utan att ha sett en bokhandel,söker ju alltid nya idéer ,Nette

  SvaraRadera
 3. Har inte köpt böcker på många år - men har visst börjat igen.

  SvaraRadera
 4. Håller med om att vi har en bra bokhandel, även om inte allt finns att tillgå.
  På din fråga om det var Paradissjön vid Skövde som jag besökte så är svaret ja. En liten trevlig sjö med lite våtmarker runt omkring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Det finns många utflyktsmål häromkring.

   Radera
 5. Det är en trevlig bokhandel. Synd att det inte funkar med affärsverksamhet längre i den mysiga småstaden vid Vättern. Allt dör ut när turisterna försvinner i augusti. Minns hur en del vände sig om och tittade på oss som om vi blivit kvar av misstag, när vi flyttade till staden en gång i september.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej bosseliden! (me and bobby mcgee) Kul med ännu en ny hjobo med blogg - ska genast läsa. Rätt, lite dött så här års. Väntar på sommaren!

   Radera