lördag 29 mars 2014

Mysigt i Hjo

Korvleksak från Sthlm
När lilla storasyster åkt hem till Göteborg kommer stora storasyster från Stockholm. Hjo-Hjo springer lycklig ut och in ur huset. Det är gôtt i solen, flugorna sitter lojt uppradade i värmen på friggebodens södergavel. Bloggaren monterar visslande ihop trädgårdsstolar, i den mån valpen låter honom vara ifred. Och svärsonen har sjunkit ihop i solstolen, läser The Economist. Visst har vi det himla mysigt i Hjo.

Men det är inte bara idyll: Hjo-Hjo har morrat åt dammsugaren! Och även om de bekantade sig rätt bra med varandra blir de knappast bästisar genom livet. Och Strindberg gillade han inget vidare, försökte mig på lite högläsning ur Hemsöborna, som alltså inte gick hem. Borde nog förstått det, Strindberg hatade hundar. Vilda bebin får en hund passade mycket bättre. Vilket för övrigt hörs på namnet.


12 kommentarer:

 1. Så mysigt det är i Hjo, hjo-hjo.. Sotis låter hälsa till Hjo-Hjo att dammsugare är ett ytterst opålitligt och onödigt påhitt. Han kan inte förstå att matte plockar fram den ibland. Jag använder inte Hemsöborna som tröst, ej ens Vilda bebin, utan "Kattduetten" av Rossini. Ibland även Mozart. Då blir Sotis go' igen, för han tycker om (klassisk( musik. En högkulturell kvalitetskatt alltså.

  Trevlig lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Högkulturella var ordet, sa Bull!

   Radera
  2. Vilken bedårande liten Hjo-Hjo ni har! Ett riktigt charmtroll. Jag har sett att han har en viss förkärlek för diskmaskinen. Kanske kan vara användbart för framtiden, vem vet.

   Radera
  3. Han gillar diskmaskinen skarpt. Vi använder honom som fördisk.

   Radera
 2. Hej, jag på Ingen humor utan allvar svarar här också på det du skrev hos mig;
  Tack för påpekandet! Det står alltså "Jag är Gävles roligaste person 2014" på ryggen på min fina tröja. Med håret utslaget syns inte de två första orden. Litet flott att ha det så i storstan tänkte jag. ;-)

  SvaraRadera
 3. Ok, läste lite slarvigt. Tittar in ibland.

  SvaraRadera
 4. Jag håller fullständigt med Hjo-Hjo! Dammsugaren är inte det bästa jag vet och Vilda bebin är så himla härlig! :)

  SvaraRadera
 5. Jasså Strindberg hatade hundar. Jag minns att vår hund inte var kompis med dammsugaren. Hjo ligger ju bra till både från Stockholm och Göteborg. Om man beställer hämtning i Skövde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo ligger bra till. Sthlm och Gbg ligger där de ligger. Och det bästa med Skövde är västra stambanan.

   Radera