lördag 1 mars 2014

Tartare de boeuf


Råbiff avnjuter bloggaren vanligtvis i Frankrike. Det hindrar inte att Doktor Glas på Linnégatan i Gbg serverar en alldeles utmärkt råbiff. Men inte smakar den som i la France. Tror inte att det omdömet har så mycket med logik att göra – snarare emotioner. Som första kärleken ungefär. För ett antal år sedan anlände vi uthungrade till Saint-Maximin-la-Sainte-Baume. Lunchtid. Plat de jour på Snack le Nemrod: Tartare de boeuf. Alla äter Tartare de boeuf. Bloggaren hade så långt varit rätt misstänksam mot tartaren, men nyfiken. Inte läge för tvekan längre. Tartare de boeuf, SVP! På den vägen är det, inte ett Frankrikebesök utan råbiff, och nästan tvärtom också. Det var så gott att det borde vara förbjudet för civila, som den gamle fanjunkaren brukar säga.


I Roquebrune-Cap-Martin i höstas fick bloggaren sin råbiff ihopablandad av kyparen direkt vid bordet. Den upplevelsen gick inte av för hackor, och har inte gått av än. Det hände sig på restaurant le Piccadilly. Ett besök rekommenderas. Om man nu skulle ha vägarna förbi.

8 kommentarer:

 1. Det där med råbiff är nog inget för mig,tyvärr ,är nog allätare men ....Det finns en annan Hjo-bo på min blogglista också SA fenomenal fotograf ,kanske ni bor nära varandra .Trevlig helg ,nette

  SvaraRadera
 2. Har varit i Paris två gånger på de senaste fem åren,en trevlig stad som man gärna återvänder till.Resturangerna i Paris mycket bra,där har vi många matminnen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Paris var många år sedan. Borde vara snart vara dags igen. Det var där jag lärde mig att äta mussor!

   Radera
 3. Hejsan, trevligt att träffa på en hjobo här ute i bloggvärlden. Välkommen till den lilla staden vid det stora vattnet!
  Hälsningar
  /SA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var trevligt! Hjo är en fin liten stad och ännu bättre blir det till sommaren.

   Radera