torsdag 6 mars 2014

Cotignac

Det lär knappast bli någon resa till Cotignac i år heller. Då är det bra att man är så pass bekant med den bästaste av byar i Var att man utan vidare kan drömma sig iväg dit. Till Cours Gambetta, som kantad av plataner, barer och restauranger slår sin berömda namne i Aix med hästlängder – åtminstone om bloggaren får bestämma eftersom han blir så trött, så trött i stora städer. Sedan hamnar man hos Bernadette & Éric på La Licorne förstås, ett chambres d'hôtes, så charmigt att charmigare blir det inte. Hotell är det ont om.

Drömmer man sig vidare blir det sniglar på La Table de La Fontaine, och har bloggaren väl fått sig det till livs spelar det inte så stor roll hur måltiden fortskrider. Men lammkotletter smakar bra, det medgives. Och crème brûlée som avslut kan aldrig bli fel.

Sedan är det slut på dagen, så gott som. Sista anhalten, om behov finnes, är 
 Bar de l'Union, allt annat är stängt. Där kan man få sig ett sista glas vin - fyllt till brädden, små glas visserligen (se: På Bar de l'Union i Cotignac). Men små glas är inte att förakta. 

4 kommentarer:

 1. En härlig beskrivning av hur det kan vara men jag undrar om inte glaset är fyllt till brädden...
  Språkpolisen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att det finns språkpoliser. Nu är glaset fyllt till brädden!

   Radera
 2. Lammkotletter och cème brulée. Och ett glas vin fyllt till kanten eller bredden eller strecket. Jag blir hungrig och sugen. Och så längtar jag till Frankrike.
  /Roland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frankrike och mat går bra ihop. Här hemma åt vi fisksoppa igår, det är inte dumt det heller.

   Radera