onsdag 12 mars 2014

Vitsippa

Våren har tvekat ett tag men idag kom den med språng. Inga tveksamheter alls längre, fåglarna kvittrar och tjocktröjan åker av, bloggaren monterar visslande ihop nya trädgårdsmöblerna ute på gräsmattan. Och på övervåningen målar Sune på, färdigt och klart inom kort. Ljust och snyggt, snart kan man börja trivas där också. Gott liv!

En dag som denna måste man ut och röra på sig. Så jag gick mig ut i solen och träffade på vårens första vitsippa i dalgången in mot stan, helt allena stod den där. Sedan såg jag en till, men inga fler. Men det växer så det knakar, snart kommer fler. Man blir lite glad, helt klart.

Hemma pratar jag med grannarna över staketet. Härligt vårväder! 14 grader på altanen och härligt igen. Men på lördag lär det komma snö. Inte. Jojomen.

Inga negativa tankar tack. Tänk positivt. Fram med sparkstöttingen!

6 kommentarer:

 1. Oj, sippor redan, de har inte kommit ännu här i Skåne fast jag vet var jag ska leta. Har ni blåsippor också? Det är inte alls vanliga på mina breddgrader tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror också att det är tidigt. Och blåsippor är ju tidigare så det borde finnas, men är för ny här, vet inte var jag ska hitta dem.

   Radera
 2. Ja dom ser ut att vara tidiga men få se hur det blir när nordanvinden läggar an på lördag eftermiddag ,Nette

  SvaraRadera
 3. Härligt att se vårens första vitsippa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer. Lite lustigt bara eftersom jag inte sett någon tussilago än.

   Radera