fredag 14 mars 2014

Hundbestyr

På söndag anländer vår nye familjemedlem: Hjo-Hjo Pettersson Myhrberg. Matskålar, hundbädd och en labrador retriever-bok finns på plats. Och fredagen har ägnats åt diverse hundsnickerier. Bloggaren har sågat och spikat och täckt över äventyrliga luckor till hus och uthus. Leta efter hund i krypgrunden vill man ogärna utsätta sig för, eller hund.

Första bebistiden har sina sidor har vi förstått. Valpen kommer inte att klara av vår branta trappa upp till sovrummet, bära kan bli lite vingligt och riskabelt. Så då flyttar vi ner. Och efter tips från trevlig hundägare: första tiden vill valpen gärna ha ett bo att sova i, med tak. Själv hade han sovit med valpen under köksbordet i tre veckors tid. Det är inget konstigt med det, det är helt naturligt. 

Då säger vi så. Husse och Hjo-Hjo sover under bordet, hustrun i skafferiet. 

17 kommentarer:

 1. Mamma i skafferiet låter farligt...
  HjoHjo kommer att få det så bra! Han kommer få en chock när han kommer och hälsar på oss och ska samsas med förortshundarna i hundrastgården här!

  SvaraRadera
 2. Tror jag med. Pitbullterriers och sånt.

  SvaraRadera
 3. Minns första natten med Selma ,hon satt och tjöt mest hela natten men vi lät henne vara det gick fort över ,hon saknade förstås sina syskon o mamma .Hon sover under köksbänken där har hon sin egen låda dit får ingen annan komma .Men kommer inte heller till oss på natten .Trevlig helg ,Nette

  SvaraRadera
 4. Haha pappa. Jag vet inte om du är ironisk när du skriver att mamma ska sova i skafferiet, det jobbiga är att det kan vara sant...! Tips från jobbet: ha en liten klocka som tickar som hunden kan lyssna på i sin korg(säng??), den blir lugn av det för det är som hundmammahjärtat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har pratat fram och tillbaka om hur vi ska göra. Det senaste är att matte blir kvar i sovrummet. Hur nu Hjo-Hjo reagerar på det, hundar är flockdjur och han vill kanske hålla samman vår lilla flock. Då blir det besvärligt.

   Radera
  2. Hahaha, vår familj alltså! Om pappa sover under bordet (köket eller biblioteket?) och mamma i skafferiet så frigörs ju ytterligare två sängar till gäster!

   Radera
  3. Jo, fast när allt kommer omkring får vi se hur det blir med skafferiet.

   Radera
 5. Jag har vänner där husse sov tillsammans med valpen, med korgen under köksbordet och den provisoriska sängen strax bredvid. Efter en vecka så hade hunden förstått och vant sig. Tickande klocka är också bra, det har vi haft med våra valpar....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär samma filosofi här. Fast klocka får mitt klappande hjärta vara.

   Radera
 6. Haha just hittat hit. Fick ett gott skratt. Gillar humorn:)
  Har själv en Selma. En cocker. Fick tipset att linda in en klocka o en varmvattenflaska i en filt. För att imitera mammans hjärtljud och värme.
  Hälsningar från Skottland:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hittade hit och tack för tipset! Varmvattenflaskan är ju underbar. Ska genast klicka mig vidare till Scottishmoments.

   Radera
 7. Förresten! Glömde säga... titta gärna in till mig och tävla om ett handgjort skotskt glasögonfodral! Ser på bilden att du har glasögon :)

  SvaraRadera
 8. Åh! Idag kommer han! Så spännande! Emser sov sina första månader i sin korg i en bur av kompostgaller nedanför min sida av sängen, detta för att vi inte skulle ha honom svansande runt i hela sovrummet. Hann fann sig bra i det. Han var van vid kompostgaller. Ett tips är ett gosedjur i valpens egen storlek. Köp inte hundleksak, utan barnleksak, de håller mycket bättre. Detta gosedjur ska han ha bredvid sig när han sover, påminner om ett syskon. Vi har brukat köpa gosedjur på loppisar, bra grejor till bra priser. Numer sover Emser i sängen.

  http://mirasmirakel.blogspot.se/2010/10/jellon_16.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är Hjo-Hjo hemma i Hjo, pigg, nyfiken och glad. Det blir väl så att vi camperar ihop på golvet.
   Kul med jellonet!

   Radera
 9. Lâter mysigt! Lycka till med det nya hundlivet! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kommer inlägg förstås men knappast idag.

   Radera