Lördag.
När bloggaren har tröttnat på mammas köttbullar plockar han fram Siv & Key L Nilsons underbart användbara Franska kort ur bokhyllan. Innehåll: fina franska resmål och god mat. Sedan tar Köttbullar från Pyrenéerna en stor del av eftermiddagen i anspråk, inte svårt men mycket att hålla redan på: bacon, oliver, vitlök, pimento, röd paprika, lök och buljong. Passerade tomater, och så köttbullarna förstås. Och något mer. Det passar med pressad potatis till. Lyssna gärna på Lou Reeds Rock n' Roll Animal och drick ett glas Lab reserva, det gjorde bloggaren.
Då blir det gott, det kan Hjo-Hjo intyga.
När bloggaren har tröttnat på mammas köttbullar plockar han fram Siv & Key L Nilsons underbart användbara Franska kort ur bokhyllan. Innehåll: fina franska resmål och god mat. Sedan tar Köttbullar från Pyrenéerna en stor del av eftermiddagen i anspråk, inte svårt men mycket att hålla redan på: bacon, oliver, vitlök, pimento, röd paprika, lök och buljong. Passerade tomater, och så köttbullarna förstås. Och något mer. Det passar med pressad potatis till. Lyssna gärna på Lou Reeds Rock n' Roll Animal och drick ett glas Lab reserva, det gjorde bloggaren.
Då blir det gott, det kan Hjo-Hjo intyga.
Senare Inglourious Basterds framför TV:n. Tarantino trivs i östra Skaraborg som det verkar.
Söndag.
Inte mycket att orda om annat än att när hustrun är hemkommen från Gbg börjar grävandet per omgående. Vilket framgår av bilden. Vad det ska bli? Det kanske är värt ett eget inlägg, så det återkommer vi till.
I kväll kan det bli fläsk med löksås. Skulle nästan tro det.
Hm ,var det rea på plantor månne? Fast Hjo-Hjo tycks gilla grävandet mera än du ,Nette
SvaraRaderaHjo-Hjo hjälper gärna til med grävandet.
RaderaDom där köttbullarna med pressad potatis ... låter verkligen gott. Var i Sverige i augusti men glömde helt bort att köpa Labbe-vinet. Det får bli nästa Sverige-besök.
SvaraRaderaHär i Hjo får vi beställa om vi vill ha Labbevin. Finns nog på större orter. Men svårt i Frankrike antar jag - å andra sidan finns en del annat.
RaderaKöttbullar kan verkligen varieras på tusen och ett sätt. Ser gott ut i den där såsen! :-)
SvaraRaderaVerkligen gott. Lite hot som alls inte är så vanlig i fransk mat.
RaderaSå någon är satt i arbete igen ;-) Ska det kanske planteras en häck där? Eller ett högre plank?
SvaraRaderaTrevlig kväll!
Kanske kan det bli en häck inte alls omöjligt.
RaderaMaten kunde du har bjudit mig på - mums! Det har onekligen sina fördelar att vara gräsänkling då och då;-)
SvaraRaderaMen nu är du återigen satt i (riktigt) arbete å som arbetare ska man äta husmanskost;-)
Alternativa köttbullar är gott ibland, med vitlök t ex. Men mestadels duger mammas väldigt bra.
RaderaKväller,,håller med dig,,en solig fin dag,om än lite sval..Haé Bra.
SvaraRaderaSvettigt med tröja i solen om man gräver, utan för kallt.
RaderaDom köttbullarna går inte av för hackor! .........Kram!
SvaraRaderaNej, inte för hackor, och inte för skäror eller spadar.
RaderaKöttbullar kan man variera innehållet mycket på. Men jag är en tråkig och traditionell typ.
SvaraRaderaFläsk och löksås....Mmmm....nu börjar det likna nåt. Eller kålpudding mmm....bruna bönor mmm.
Oj nu kom jag in på lite andra vägar. Bäst jag slutar nu så jag inte går vilse i matvärlden.
Ha en fin ny vecka nu.
Det är gott med mat, är det tydligen fler än jag som tycker.
RaderaDet där såg smarrigt ut. :)
SvaraRaderaKanske bra att gräva litet med tanke på all god mat.
Hjo-Hjo tycks vara en bra arbetskompis även om han tar det lugnt.
Mera grävande idag. Ett jäkla ätande och grävande. Är nog bara nra med båda.
RaderaÅåå, deras kokböcker med reseberättelser har i många år haft hedersplats bland mina kokböcker. En sommar för länge sedan läste jag dom som romaner.....ser väldigt god ut maten!
SvaraRaderaOch sen ser det ut som om du gräver ett litet hål till Jojo....? Men det tror jag inte riktigt på själv!
Ha det gott i det fina vädret (för det hoppas jag det är i Hjo också!
Agneta
Väldigt trevliga böcker! Bra resetips också. Inget hål till Hjo-Hjo, nä nä.
RaderaIbland kan förändringar ta tid ,Det finns inget omöjligt ,det omöjliga tar bara lite längre tid! Kram!
SvaraRaderaOk, det är bra. Man får tänka lite positivt.
RaderaÅ, de där köttbullarna skulle jag gärna sätta tänderna i. MUMS!
SvaraRaderaDe är rätt heta med chili, inte så typiskt franskt. Men gott.
RaderaJag har ätit köttbullar som liknar det du visar. Jag tror att det var hackad mandel i såsen också! Ett glas gott rött till och hela -veckan - nästan är räddad!
SvaraRaderaKöttbullar är en favorit - även mammas traditionella.
RaderaOj så gott det där verkade :)
SvaraRaderaVad händer med gropen? Oroväckande bra i storlek för Hjo-Hjo ;)
Grop är fel, men ser nu på bilden att man kan tänka sig att det är hunden vi ska gräva ner. Så är det icke. Gropen är snarare ett dike eller kanal på ca 40 meter, ska bli åtminstone.
RaderaVarför tänkte jag inte på att variera min köttbullar idag då jag gjorde de klassiska och tråkiga idag. Men tack för iden nu kommer det att bli andra (kött) bullar hos mig.
SvaraRaderaKram
Jo, ibland vill man variera sig lite. Men köttullar är nästan alltid gott, även de klassiska.
RaderaPressad potatis är av någon konstig anledning godare ... bloggaren förefaller vara en njutare .... och bums så gräver han igen ..med fyrbenten bredvid :)
SvaraRaderaOm man gräver och jobbar och sliter är det helt ok att belöna sig själv tycker jag. Men missunnar ej heller icke-grävare maten.
RaderaOj, det verkar vara en minst sagt avancerad köttbullsrätt men jag förstår att det är gott och därmed värt ev besvär. Matlagning är trevligt, så vad gör det om det tar lite tid...
SvaraRaderaHa en fin vecka men sköna promenader i omgivningarna!
/SA
Det är kul att laga mat, mest till helgerna när man vill ha lite extra gott. Hjo-Hjo älskar dalgången och hoppar gärna ner i ån och simmar på de ställen det går.
RaderaHa en fin vecka själv.
Det lät som spännande köttbullar det. Tittade ikväll på kockarnas kamp där såsduellen avgjordes med gräddsås, till köttbullar förstås. Med åldern har jag ersatt grädde med tomat, och numera känns gräddsås fadd och fet. Nej tacka vet jag en mustig tomatsås med vitlök o jox.
SvaraRaderaJust tomater, passerade, är ju bas i de pyrenéeska köttbullarna. Och vitlök i bullarna. Det blir faktiskt lite extra smak.
RaderaDe köttbullarna med den goda såsen måste var himmelskt gott med pressad potatis till. Mågen brukar göra sicilianska köttbullar och i dem har han en massa persilja, det blir också väldigt gott.
SvaraRaderaHoppas att det gick bra med grävandet!
Kram, Ingrid
Persilja finns faktiskt med här också. Kanske är de sicilianska likartade. Gott med köttbullar.
RaderaHjo-Hjo kommer att älska sin nya leråker. Jag skulle nog gilla de där köttbullarna också... Kramis!
SvaraRaderaEtt par av dina kommentarer hade hamnat i soporna. Får kolla upp varför.
RaderaHar läst om gräsänklingen också, hi hi . . . . du är rolig du . . .
SvaraRaderaoch HjoHjo är alldeles underbar, jag har killat honom på nosen och kliat honom bakom öronen, jo han gillade det.
Vardagen flyter på som vanligt, fast hustrun är bortrest, men en bra karl reder sig själv.
Men vet du vad - så 'uppklädd' i trädgården för att gräva . . . .
Snygg i rött, är du i varje fall - det är min älsklingsfärg.
Vilken sorts häck blir det då? Hög - för insynsskydd eller låg - för trevnadens skull ? !
Jag ser att HjoHjo hjälper till med grävningen eller han bara busar.
Det är mkt jobb med det, jag (vi) vet, grävde förra året till 40 st. avenbokshäck och ytterliggare till 10 st. i år.
Men jag gillar att gräva - så pass mkt att jag är kallad för 'grävlingen', *fniss*
Men ta det försiktigt ändå, man kan få ryggkott.
Må väl - båda./ Eva
Du slog allt huvudet på spiken riktigt. Här gräves nämligen för avenbokshäck, 115 st så vi slår er med marginal. Men så har vi ju Hjo-Hjo till hjälp. Både för trevnad och insyn men ingen superhög.
RaderaFläsk med löksås... Köttbullar...
SvaraRaderaÅh! Jag bara älskar svensk husmanskost!!!
:-)
Jag med. Kanske är den svenska husmanskosten underskattad?
RaderaLäser att "graven" ska bli en häck- kanal. Puh, blev lite orolig där ett tag! Avenbok är ett bra val, tycker jag. Grenarna är så vackert formade och löven får en härlig höstfärg.
SvaraRaderaHjo-Hjo vilar just nu ut efter en långpromenad men annars är han en mycket levande hund. Han hälsar.
RaderaFunderar lite på det här med när första året i Hjo är över... när är det över? Och vad händer med bloggen då?
SvaraRadera:)
Orolig skotte
Är rädd att första året går in på andra nu i dagarna även om bloggen tjuvstartade i Roquebrune. Första året fortsätter förmodligen som Andra året i Hjo. Får byta header när lusten infinner sig.
Radera