lördag 20 september 2014

I vrångstrupen


Denna morgon sätter bloggaren kaffet i vrångstrupen. Hjo tidning ropar ut sitt scoop från förstasidan: Bron vid Knifvesmedens Slijpehuus håller på att falla ner i ån. Avspärrat för nytt brobygge oktober och halva november. Jisses Amanda, där spatserar ju bloggaren var dag med hunden. Hjo-Hjo älskar sin regnskogspromenad längs ån; aporna tjattrar och kastar rönnbär på honom, men det bekommer honom inte. Hjo-Hjogubben, vi får hitta på alternativa stigar i fortsättningen, lika bra. Husse lovar.

Regnskogen i Hjo

Också annars har Hjo-Hjo det lite svårt för tillfället. Tikarna löper och själv har han nyss blivit varse vad livet går ut på. Var morgon sitter han vid dörren och gnyr. Han vill ut till tjejerna. Det går över, säger Zekes husse när vi springer på dem vid ån. - Ett tag åt inte Zeke på grund av alla brudarna. Ja, du minns väl själv hur det var.

Jovars, lite minns bloggaren. Tonårstiden är en besvärlig tid både för människor och hundar. Man får ha tålamod och överseende. Så kulorna låter vi bli Hjo-Hjo, det lovar husse också.


34 kommentarer:

 1. Vilken tur att det upptäcktes i tid så att varken bloggaren eller den fyrbente föll i vattnet ;-) Ni hittar garanterat andra spännande stigar under tiden brobygget pågår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inget märkt trots att vi går där varje dag. Tur att andra är mer observanta.

   Radera
 2. Vacker regnskog ni har där i Hjo. Undrar om det är där jag vandrar... utmed Vättern?

  Ungdomstiden var en rolig men visst en ganska hektisk och orolig tid. Mycket som pockade på... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det här är utmed Hjoån. Strandpromenaden vid Vättern är också fin.

   Radera
 3. Hahaha! Bäst att låter kulorna bli. Jag menar du ville ju inte bli kastrerad heller - då det begav sig alltså;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte kul att vakna upp med mandomen bortopererad. Inte heller för en hund.

   Radera
 4. Ja, se ett sådant livsglädje tecken dyker upp - Hjo hjo men sann :)
  Tur ni kan hitta nya stråk i eran regnskog. Och bloggaren husse har minnen i behåll också. Tålmodighet forlat meg ikke,(norska) tålamod lämna mig inte passar bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo är levnadsglad - det får man ha tålamod med. (H)jo-(H)jo.

   Radera
  2. (H)jo.(H)jo så var det sagt :!

   Radera
 5. Vår grannes hund matvägrar också och den är inte äldre än Hjo-Hjo. Han rymmer också så fort han kommer åt så det blir nog besök hos veterinären så småningom. Eftersom jag har haft två hundflickor har jag aldrig haft det problemet.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon matvägran är det inte tal om än, men visst, han slukar inte maten med samma energi som tidigare. Visar inga tendenser till att vilja rymma. Tycker lite synd om din grannes hund.

   Radera
 6. Ajaj det där med flickor och pojkar .Minns att Selma hade en stövare som sällskap en gång vi skrattade gott det är ju lite storleksskillnad .Snyggt ställe där i djungeln .Har varit och tittat på tranorna som flyttar ikväll såg några tusen ,trevlig fortsättning på helgen ,Nette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här - vid Hornborgarsjön - är visst jättemånga tranor nu innan de flyttar. Inte så många som på våren, men många ändå. Flickor och pojkar är knepigt även bland hundarna.

   Radera
 7. Tur inte bron rasade och att du och Jojo var på den! Det är bra att tvingas ta andra vägar ibland, då får man anstränga sig lite extra!!!!
  Våra hanhundar som vi haft, dom har blivit kastrerade - vi har två veterinärer i familjen och påtryckningarna var väldiga och det blev väldigt lugnt och skönt och vovvarna slapp cancer i dessa delar....men det är ju en etisk fråga så klart. Jag kan nog tycka att dom ska få vara som dom är, men jag hade ingen talan.....Våra tikar har gått samma öde till mötes. Dom får lätte livmoderscancer om dom inte kastreras (heter visst att kastrera tikar också har jag fått lära mig) och det var vi med om en gång, och det var inget roligt för hunden och inte för oss heller.
  Skräppost, ja, det får jag i mailen också och alla tror jag vill vinna, eller så har jag vunnit, typ 80 miljoner EURO!!!! Om jag bara hör av så får jag pengarna.
  Och i bloggen kom det massor av skräppost men jag fick hjälp av "Mejrams" blogg. Och om du har problem med det kan jag vidarebefordra hennes tips!
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo får ha sina stenar kvar - om han inte blir alldeles sjövild. Som sagt, man får ha tålamod.
   Vidarebefordra gärna tipsen, tack.

   Radera
 8. Det är inte lätt med tjejer och att upptäcka vad livet går ut på! Dessutom är det svårt med stängda dörrar i det läget! Stackars Hjo-Hjo!
  Ni har en vacker regnskog i Hjo, men undvik alla gistna broar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har inte upptäckt att bron håller på att ramla ner. Men så är det naturligtvis. Hjo-Hjo reder sig, det är jag övertygad om. Har min support.

   Radera
 9. Vaddå? Tjejer? Kulor? Jag fattar ingenting! // Arlo den oupplyste

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arlo lille vän, en dag ska du förstå att livets stigar äro knaggliga.

   Radera
 10. Tur att ni var lätta på foten, där över bron med det fina namnet. Är det valloner bakom det, tro?
  Hoppas att ni inte har allt för många tikar i närheten, för fridens skull!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske inte är riktigt lika jäkligt som jag skriver.
   Valloner ligger nära till hands. Knivsmedens backe leder ner till ån och Knifvesmedens Slijpehuus, som fanns där en gång i tiden men nu inte finns alls. Tycker det liknar holländska.

   Radera
 11. Ser fint ut där i er skog. Hoppas ni hittar nya trevliga promenadstigar. Santos är 14år dvs, 91 år och han tycker fortfarande det där med flickor är väldigt spännande.

  SvaraRadera
 12. Sådan herre, sådan hund...

  SvaraRadera
 13. Den första tiden vi bodde här nere i Sydfrankrike var lite jobbig när Edith o Hilda löpte. Vi hade besök i trädgården av kärlekskranka hundherrar, dag som natt. Dom ylade och levde om. Efter några löpperioder beslöt vi oss för att låta sterilisera hundflickorna vilket nu har gjorts. Det har funkat väldigt bra. Det är väldigt vanligt bland granntikarna, att dom är opererade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobbigt, jobbigt. Det är väldigt vanligt här hemma också. Nästan så att hundherrarna med stenarna i behåll är i minoritet. Skulle tro det.

   Radera
 14. Jo nog har hösten kommit på rikitigt i Sverige nu. Är på sverigebesök för tillfället och passerade inte långt från Hjo på vägen upp till norrland. Höll utkik efter en stor svart hund men han låg nog inne och snarkade vid den tiden på dygnet. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han reste sig upp i natt och morrade, kan ha varit då Scottish moments åkte förbi.

   Radera
  2. Haha....!! Ja han kände nog på sig att det var nåt i görningen:)

   Radera
 15. Jag tror bestämt jag också kunde stå ut med en daglig promenad i den miljön....själv får jag tassa iväg nån halv kilometer till närmsta vattendrag, men det duger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det vackert! Fast det tar en promenad på 10 minuter dit. Så det är inte utanför dörren. Trevlig kvll!

   Radera