fredag 21 mars 2014

Matglad

Vid mina år kan man med fog påstå att mat smakar bättre för vart år som går. Det är nog precis som Vin mat & Alsace skriver i sitt blogginlägg Älgbiff, ugnstekta grönsaker med  chèvre & bästasättet att steka en biff. Kokböckerna, särskilt de franska, blir bara fler och pockar på att få sin egna avdelning i biblioteket. En favorit är Franska kort av Siv & Key Nilson. Där lär man sig bland annat att laga en äkta Cassoulet: ”Man slaktar ett får, en anka och en gris...” En annan Margot Nycops Hälsofest. Hon lagar Sallad Nicoise och Cous-Cous med lamm - och då skriver vi 1977. Tror hon låg något år i framkant.

Matglad är även vår valp, ganska mycket faktiskt. På eftermiddagen när hustrun kom hem med 14 kilo hundmat enades vi om att hålla förpackningen utom synhåll för honom. Hoppelihopp, det finns gränser för hur glad man får bli. 

Själva äter vi gårdagens köttfärssås. Mys mys.

8 kommentarer:

  1. hundar blir lätt matglada men det gäller att varas strikt med bestämmelserna .Vår hund får äta samma mat som vi äter .Trevlig helg ,nette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjo-Hjo håller ig till torrfoder och pyttelite annat gott.
      Trevlig helg själv!

      Radera
  2. Hoppas köttfärssåsen inte var gjord på Royal Canin!

    SvaraRadera
  3. Rekommenderar Campoloro på Döbelnsgatan vid nästa Stockholmsbesök: http://mirasmirakel.blogspot.se/2011/02/det-finns-en-korsikansk-restaurang-i.html

    Förövrigt... Flera valpbilder önskas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Korsikansk, låter intressant. Ska be dottern reka.

      Radera
  4. Äldre kokböcker är både bra och roliga.
    För det första smakar maten alltid gott, för det andra är det rolig läsning när man kommer ner på 1800-talet.
    Det finns många maträtter som nu, 200 år senare, är utdöda.
    Björktrast lär vara en utmärkt förrätt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björktrast - man kan ju gillra en fälla.

      Radera