fredag 20 november 2015

Bloggaren gör en Springsteen

Nu gör Bloggaren en Springsteen, släpper inte två album men väl två inlägg samtidigt. Inser att Surahammar knappast kan intresserar gamla trogna fans och följare. Det är ju Hjo-Hjo som är superstaren. Och i Hjo vet ingen människa vem Stisse Johansson var. Märkligt nog.

Annars är det allt så att terrordåd och dito jakt har satt sina spår även i Hjo. Till och med Hjo-Hjo hajar till när det dundrar och smäller från någonstans som skulle kunna vara hamnen eller Stadsparken. Smäll efter smäll. Nä nu jä... Sedan sansar sig Bloggaren och lägger ihop två och två. Och det blir som alltid Karlsborg.

Men finns det jihadister i Boliden så...

Och Löfven har äntligen talat i teve. Manar till nationell samling ovan partikäbblet, och säger i nästa andetag att Sverige varit naivt gentemot extremer och IS-krigare. Alltså åren då Alliansen regerade. När vi tillträdde var det rent på bordet”. Nationell samling. Strålande. Den karln...

I Stadsparken stannar Bloggaren till och plåtar Villa Flora. Hur fin blir inte den på en skala? Och Hjo-Hjo förstås, men han är ju redan en 10-poängare.14 kommentarer:

 1. Löfven har varit ganska osynlig den senaste tiden och lika bra det. Man kan tro att det är Ygeman som är statsminister och det borde han vara - om vi nu ändå måste dras med en rödgrön regering. Ygeman gör det han ska göra, plus det Löfven borde göra.
  Stackars Sverige!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt. Otänkbart att Palme eller Persson agerat på det viset.

   Radera
 2. Tänkvärd - och Boliden jaa . ... Villa Flora låter som smör :-)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Villa Flora är en av villorna i Stadsparken som nu görs iordning för boende. De står där sedan den tiden då man drack brunn i Hjo.

   Radera
 3. Helt klart att Hjo-Hjo är en tiopoängare :) Villa flora ser också ut att kunna bli bra, men knappast en tiopoängare som vissa andra ;)
  Jo, hela sverige som varit naiva va... man ska inte dra alla över en kam, och inte i detta fallet heller. så tycker vi.
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog naivt överlag i gamla Svedala. Villorna i Stadsparken får tio poäng allesammans. Och nu kommer alla att vara bebodda. Topp!

   Radera
 4. Tur att det inte var terrorister som invaderat staden! Fast Hjo-Hjo hade nog tagit hand om dom om det behövts... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Militärövningarna i Karlsborg är inte att leka med.

   Radera
 5. Löfven har rätt. Sverige har varit och fortfarande är naiv - eller kallar det blåögd om du vill. Så dags att vakna nu när närmare 100 000 flyktingar har kommit in i landet. Det räcker med 0,1 procent av personerna som INTE är flyktingar.

  Å vet du vad - upp till för några år sedan gillade jag faktiskt vår naivitet och blåögdhet - den kändes trygg på något sätt. Vi är inte vana att vara med om "stora" händelser. Vi kan inte liksom, för hittills har vi varit förskonade och har noll erfarenhet, nå't jag var nästan glad för... för några år sedan. Att vi än en gång inte klarade detta visar gårdagens insats i Boliden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, vi får se vart det här bär hän. Vi är snälla och dumma, brukar jag säga.

   Radera
 6. Blir det flyktingbostäder kanske i Villa Flora? Alla kommuner i Sverige skall ju ta emot ett visst antal - oavsett om det går rent praktiskt eller inte.
  Politiker“nissarna“ får inte många poäng av mig.
  Däremot blir det en 10:a till Hjo-Hjo! Han håller stilen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte i Stadsparkens villor. Men flyktingar har vi förvisso, dock något sparsammare än på andra ställen. Tror jag.

   Radera
 7. Bra inlägg!
  Haha, ja, den karl'n! Jag säger som du, otroligt.....
  Håhåjaja!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och nu undrar man vad säpo sysslar med. Boliden, det hade man väl kunnat räkna ut, och säpo också.

   Radera