lördag 26 september 2015

Bloggaren tar sig samman

En lördagförmiddag som denna sliter sig Bloggaren gärna från bloggen. Och vore alla dagar lika inbjudande fick det gärna vara höst året om. Nåväl. Vad göra? Två alternativ gives: Läsa Lagercrantz: Att läsa Proust i hängmattan eller klippa gräset. Proust, hmm. Klippa gräset, hmm. Kanske bäst att börja med en kopp kaffe. Finns det någon glass i frysen tro? Hjo-Hjo, vad sägs om en hundskål glass och två vaniljrån?

- Ta dig i kragen, säger hunden. Olof Lagercrantz är inte Proust. Men bra introduktion till Proust. Sluta gnäll.

Ok, då blir det Lagercrantz i hängmattan. Trevlig läsning utlovas innan spaningen påbörjas, efter den tid som flytt. Inspiration tarvas. Helt klart. Någon gång måste Bloggaren komma längre än till Swanns värld. Man får inte ge sig. Sicket pretto till hund förresten.

Fast gräset växer i rasande fart. Så att.

Till sist tar sig Bloggaren samman och går ut med hunden. Långpromenad längs Strandpromenaden, Hamnen och Stadsparken. Gräset finns ju kvar, och Proust och Lagercrantz med. Och solen skiner så skönt över Bloggare, hund och badhytter. 
30 kommentarer:

 1. Kom bara till mandelkakan i À la recherche du temps perdu. Sen gav jag upp. Skönt att bloggaren har hunden så han slipper både klippa gräset och läsa tråkiga böcker. Har ska det slås runt på Sacre Coeur i kväll med gäster från Stockholm. Det är kulturnatt i Norrköping och Harry Pottermässan lockar. Men först kaffe och hembakade bullar.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kulturnatta hade vi i Göteborg också, I Hjo tar vi till oss kulturen under dagen. Tror jag klipper mattan i morgon - det är väl någon sorts kultur det också.

   Radera
 2. Skönt att du gjorde som Hjo-Hjo sa,,"Tog dig i kragen"Böckerna finns ju kvar,och gräset är det ingen som knycker,,så vandra vidare du,bland badhytterna..Jag hade en farbror Einar och en kompis i norrland som hette Enar,båda har vandrat till de sälla jaktmarkerna..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gjorde rätt, helt klart. Underbar hundpromenad längs Vättern.

   Radera
 3. Husse brukar också ta en promenad med mig när det är för många saker han inte vill göra... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ta sig samman - för en hundpromenad. Sedan en stund på rygg i soffan. Och sedan är det snart kväll och natti natti.

   Radera
 4. Oj vilka söta små hytter! Helt rätt prioritering att ta en prommis :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hytterna kan hyras per dag eller vecka om sommaren. De är världsberömda i Hjo med omnejd.

   Radera
 5. Lite nytta med nöje blev det ändå av dagen! En sådan liten hytt hade jag varit spekulant på om jag bodde i din stad. Men jag misstänker att de är lika populära och dyra som hytterna här...

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hytterna kostar 60:- per dag. Vet inte hur populära de är. Men de har stått där sedan 1913. Hör ihop med Hjo, helt klart.

   Radera
 6. Det gäller att prioritera! Bra val!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att välja rätt här i livet. Läsa böcker och klippa gräs får jag göra på nätterna.

   Radera
 7. Visst var det en helt underbar dag! Bara att njuta för fullt! Har läst Lagercrantz och gillat den skarpt. Vissa "grodor" enligt mitt tycke, men han förvaltade "arvet" väl tycker jag.
  Det lär ju bli fint väder imorgon också. Så sätt dig på altanen med boken och njut:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror nog Det som inte dödar oss kan vara bra. Men jag pratar om Olof Lagercrantz och hans bok om Marcel Proust - Att läsa Proust.
   Jag stämmer för övrigt inte in i klagosången över DL:s fjärde milleniumdel. Hade inte DL skrivit den hade någon annan. Och avgjort är Lagercrantz en bättre författare än Stieg Larsson. Fast SL hittade Lisbeth Salander och hade en bra story. Det var inte så illa.

   Radera
 8. Och gräset växer och gror sätt på på pannan mor!!! ............Ska du ut och plocka svamp så får du sjunga högt!Det hjälper!!! Det finns inga älgar som sjunger :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja är torpare ja och ja har det så bra - den är det, väl?
   Sjunga ok, bara man inte skrämmer bort svampen.

   Radera
 9. Ambitiöst projekt, med Proust. Ett sånt där som alla föresätter sig men få lyckas ro i land. Helt och hållet alltså. Fast Lagercrantz introduktion skulle kanske till och med jag orka med. Om jag ville.
  Men kaffe, glass och långpromenad låter som ett mycket trevligare alternativ! :)
  Berit E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olof L kan nog ge inspiration. Han skriver redigt, klart och kunnigt. Har nyss läst hans bok om Gunnar Ekelöf, som uppfyller nämnda kriterier. Plus att den är lite skvallrig också. Man blir som nyfiken.

   Radera
 10. Tur att både böcker och gräsmattor kan vänta.
  Trevligt med hundpromenad i höstsolen.
  Hytterna ser verkligen pittoreska ut där vid Vätterns strand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lika fint väder idag. Till Tibro för de årliga Möbeldagarna. Tibro=Sveriges möbelcentrum. Vilket du förmodligen redan visste.

   Radera
 11. Glass är ju alltid gott ;)

  SV Fluga är nog grejen för mig.

  SvaraRadera
 12. Tack för boktipset! Den ska jag införskaffa. Bon dimanche!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läs den på franska. På spaning efter... Det ska inte jag.

   Radera
 13. Litterärt att välja på. pittoreska badhytter och så solen då!
  Tog du dig samman?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, hunden fick sin promenad. Gräset tar i morgon och Att läsa Proust är påbörjad. Något litet.

   Radera
 14. Ja, inte försvinner gräset någonstans. Det blir längre möjligtvis men inte går det ändå före en skön stunds läsning, nej det tycker vi inte :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gräset fick växa även idag. Men imorgon så. Undrar hur länge man ska behöva klippa.

   Radera
 15. Fina hytter! Dom ska jag titta på om (=när) jag kommer till Hjo nån gång. Melbourne har en förort med fina hytter också. Dom äger man själv tydligen, inget hyrande per dag. Hade bild med på bloggen här: https://rolandwalden.wordpress.com/2014/01/28/pa-stranden-4/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har kollat din blogg, mycket färggranna hytter!

   Radera