fredag 28 augusti 2015

Prärien är helig mark

Fredag morgon bjuder på hundmorgonkisspromenad med frisk luft, ägg, kaffe, yoghurt och stora och små nyheter i GP respektive Hjo tidning. Om Bloggaren råkar härskna till över dårskaperna i stora världen, Göteborg med omnejd, kommer strax bättre tankar vid läsningen av HT. Idag toppar de med hockeytalangen som är uttagen till TV-pucken. Underbart. Inte ett ord om Boko Haram eller ensamstående flyktingbarn. Det är fridsamma puckar som gäller.

Men. Det ska byggas på Prärien. Politisk enighet råder. Bloggaren är också enig men det är knappast Hjoborna. Prärien är helig mark, som Heden i Göteborg. Så idag rör HT om i grytan. Det bubblar och fräser, kaffet i vrångstrupen och ödelagt fredagsmys. Bloggaren följer och rapporterar varje steg. Extra, extra!

I Vättern är nu normal hundbadtemperatur igen: 10 grader. Hjo-Hjo tvekar en stund innan han plumsar i och simmar sina dagliga 100. Fritt hundsim.

Och nu har alla som följer Andra året i Hjo lärt sig att Labbås är Tidaholm vid Tidan. Och Tidan är ån som rinner norrut, det är den nästan ensam om. Så nu har man lärt sig det också. 
22 kommentarer:

 1. Jag hoppas att ris och fiskbullarna återställde balansen i Hjo-Hjos mage så att det kan bli ett ordentligt fredagsmys trots alla eländiga nyheter. Med 10-gradigt vatten ska ni väl slippa algblomning i alla fall... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo mår bra igen och äter torrkulorna raskt och begärligt. Vi trodde nästan att han råkat ut för Vätterns algblomning. Men ingen sådan är rapporterad och vattnet klart och rent. Och nu när det är 10 grader...

   Radera
 2. Dom där fredagsmornarna låter ju riktigt mysiga ,-)
  Mysigt att få frisim för Hjo-Hjo, finns det farliga alger i vattnet?
  Precis när jag skrev frågan, tänkte jag nej va knäppt då hade han ju så klart inte fått simma där!
  Men är det vanligt med farliga alger i sjöar vet du nåt om det, sjöar överlag alltså?
  KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi funderade faktiskt på om han råkat ut för blommande alger. Men vattnet har varit klart och fint. Jo, algblomning förekommer i Vättern, men i år har jag inte sett några varningar.

   Radera
 3. Låter väldigt exotiskt att ha en helig prärie i närheten. Klart det är ett helgerån att bygga där, kan nog förstöra vilket fredagsmys som helst. Så "även du min Brutus", om Hjo tidning alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prärien är en centralt belägen park. Väldigt helig. Park- och grönområden finns det gott om så för min del opponerar jag mig inte. Fast som någon sa, det finns en bensinmack ett kvarter bort. Man kunde ju börja bygga på den marken så långt den räcker.

   Radera
 4. Roligare att läsa om hockeytalangen som blivit uttagen till TV-pucken än att läsa om allsköns elände. Kan han locka fler att flytta till Hjo är det ju också positivt. Vem vet. kanske Hjo blir en metropol med tiden. Bloggaren bidrar väl också till att göra staden intressant!
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo gick med minus första halvåret. -1 person. Mycket gammalt folk, precis som i Menton.

   Radera
 5. det varma ytvattnet är ordentligt nervispat och uppblandat med bottenvatten. Vättern-doppet fordrar mod av Hjo Hjo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är slutbadat för i år, åtminstone för husse.

   Radera
 6. Trevligt med fridsamma puckar ibland.
  Skall de bygga bostadshus på den heliga marken?
  Vad bra att vi nu vet att Labbås är TIdaholm. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, bostäder. Fast det blir nog en segdragen historia. Om det blir något alls.
   Såvitt jag förstår är Labbås stadens gamla namn.

   Radera
 7. Vissa marker är heliga för invånarna och ska inte bebyggas och så var det här med. I dag är markerna bebyggda och ingen höjer på ögonbrynen åt det... Bostäderna behövs förmodligen.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prärien är en centralt belägen park. Men grönområden finns det gott om i Hjo. Och bostäder behövs. Men för all del, jag strider inte för byggandet på Prärien.

   Radera
 8. Hjo-Hjo är en redig "påg" som badar i 10 gradigt vatten!!!Häggenäs är verkligen INTE in the Ghetto. Det är ett toppenställe!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog bara Hjo-Hjo som badar i fortsättningen. Kall sjö Vättern.

   Radera
 9. Jaha du,Trollhättan kan kanske vara lite långsökt,,du får testa cellerna en gång till..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske gör jag ett nytt försök lite senare. Imorgon.

   Radera
 10. Det har varit så otroligt många negativa nyheter på sistone så riktigt skönt att höra något positivt.
  Jag har varit i Hjo ett flertal gånger men vet inte vad ställena heter. Prärien, kan det vara en central park?
  God lördag.

  Gerd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prärien är parken mellan ICA och apoteket. Jag tror det blir ett alldeles utmärkt bostadsområde. Men det kommer att bli motigt.

   Radera
 11. Trevligt med lite snälla och trevliga nyheter också. Ibland behöver man lite paus från alla dom stora otäckheterna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast de tränger sig på ändå. Det finns ju både tv och radio i huset. Suck.

   Radera