Yngsta
dotter med sambo letar sig hit från Göteborg. De har besökt Hjo
ett flertal gråkalla dagar och fått tina upp framför kaminen –
samma visa nu, dessvärre. Men nu är det nästan vår, första mars
faktiskt, och en guidning till fots genom trästaden kommer vi (de)
inte undan.
Så vi traskar på i idyllen, tar oss en titt på vackra Sjögatan, fortsätter tillbaka Hantverksgatan och Ånabacken ner till dalgången och stan. Vi säger inget, men alla vet att idyllen blir så mycket mer idyllisk om sommaren. Våra gäster verkar måttligt imponerade. Och vid Vättern är det stopp, det blåser för kallt. Så det får bli en pinne i brasan även detta besök.
Ankbröst,
rödvinssås (inget socker i den, Mannerström) och stekt
sparrispotatis till middag. Och ett gott rödvin att skölja ner med.
Nog kan man ha det sämre än så?
Hjo är definitivt en sommarstad, en idyll i sina bästa stunder. Dock kan det blåsa lite ogästvänligt från Vättern ibland även då (liksom här). Råkar veta det. :)
SvaraRaderaMen Göteborg... nope, kan inte mäta sig med Hjo.
Har förstått att Vättern sällan har god badtemperatur - åtminstone inte på denna sida. Göteborg har vi nästan glömt.
RaderaDet vattnas i munnen av den måltiden ,Nette
SvaraRaderaAnka är gott!
RaderaDen tallriken ser väldigt mumsig ut!
SvaraRaderaAnka är inte så vanligt här hemma, men gott.
Radera