Vid
mina år kan man med fog påstå att mat smakar bättre för vart år
som går. Det är nog precis som Vin
mat & Alsace skriver i sitt blogginlägg Älgbiff, ugnstekta grönsaker med chèvre & bästasättet att steka en biff. Kokböckerna, särskilt de franska, blir
bara fler och pockar på att få sin egna avdelning i biblioteket. En
favorit är Franska kort av Siv & Key Nilson. Där lär man sig
bland annat att laga en äkta Cassoulet: ”Man slaktar ett får, en
anka och en gris...” En annan Margot Nycops Hälsofest. Hon lagar
Sallad Nicoise och Cous-Cous med lamm - och då skriver vi 1977. Tror
hon låg något år i framkant.
Matglad är även vår valp, ganska mycket faktiskt. På eftermiddagen när hustrun kom hem med 14 kilo hundmat enades vi om att hålla förpackningen utom synhåll för honom. Hoppelihopp, det finns gränser för hur glad man får bli.
Själva äter vi gårdagens köttfärssås. Mys mys.
hundar blir lätt matglada men det gäller att varas strikt med bestämmelserna .Vår hund får äta samma mat som vi äter .Trevlig helg ,nette
SvaraRaderaHjo-Hjo håller ig till torrfoder och pyttelite annat gott.
RaderaTrevlig helg själv!
Hoppas köttfärssåsen inte var gjord på Royal Canin!
SvaraRaderaNej, smakade canon!
RaderaRekommenderar Campoloro på Döbelnsgatan vid nästa Stockholmsbesök: http://mirasmirakel.blogspot.se/2011/02/det-finns-en-korsikansk-restaurang-i.html
SvaraRaderaFörövrigt... Flera valpbilder önskas!
Korsikansk, låter intressant. Ska be dottern reka.
RaderaÄldre kokböcker är både bra och roliga.
SvaraRaderaFör det första smakar maten alltid gott, för det andra är det rolig läsning när man kommer ner på 1800-talet.
Det finns många maträtter som nu, 200 år senare, är utdöda.
Björktrast lär vara en utmärkt förrätt.
Björktrast - man kan ju gillra en fälla.
Radera